Fyysinen Ghosthunters haastaa oululaiset sunnuntaina

Lights avaa divarikauden kotonaan

Oululaisjoukkueen hyökkäyspelistä odotetaan tänä vuonna varsin heittopainotteista. Lights ei kuitenkaan pelkää juosta, jos vastustajan puolustus pudottautuu liikaa. Zander McKean (#1) ja Mika Nissinen (#30) nähdään hyökkäyksen johtohahmoina.

Sisältöön

Northern Lights palaa tänä vuonna pelikirjassaan vuoteen 2011, jolloin joukkuetta valmensi amerikkalainen Scott Preston. Coach Preston toi mukanaan nopeatempoisen heittohyökkäyksen, joka pyrkii vyöryttämään vastapuolen yli mahdollisimman lyhyessä ajassa. Petteri Isokosken valmentama Lights luottaa tänä vuonna samaan filosofiaan, mutta uusiakin asioita hyökkäyspelissä varmasti nähdään.

Prestonin Ouluun tuoma Air Raid -hyökkäys on Yhdysvaltain yliopistosarjoita lähtöisin oleva hyökkäyssuuntaus, jonka isänä voidaan pitää mm. Kentucky Wildcatsia vuosituhannen vaihteessa valmentanutta Hal Mummea. Mumme kehitti hyökkäyksen Brigham Young Universityssa menestyksekkäästi palloa heittäneen LaVell Edwardsin ajatusten varaan. Myöhemmin Air Raid on tullut tunnetuksi myös useiden muiden valmentajien kautta. Esimerkiksi isoissa kouluissa valmentaneet Mike Leach, Dana Holgorsen ja Texas A&M:n tulivoimaista hyökkäystä viime kaudella käskyttänyt Kevin Sumlin luottavat Air Raid -filosofiaan.

Hyökkäyssuunnalle on ominaista neljän laitahyökkääjän muodostelma, heittopainotteisuus ja erittäin nopea pelitahti. Puolustus ei välttämättä ole ehtinyt asettua vielä edes aloilleen, kun nopeasti toimiva hyökkäys on jo siirtymässä seuraavaan peliin.

Kaksi vuotta sitten Nick Hardestyn toimiessa pelinrakentajana hyökkäys teki Vaahteraliigatasolla 26 pistettä peliä kohden. Tämän vuoden menestys riippuu pitkälle siitä, miten joukkue löytää riveistään uusia ratkaisijoita. Viime vuosien vakiokasvoista hyökkäyksen taitopelipaikoilla on vain laitahyökkääjä Joonas Taina (#16). Pelinrakentaja McKeanin ykköskohde voi tällä kaudella olla hyvinkin vahva tanskalainen Dennis Okholm (#81).

Millainen on tuleva vastustaja?

Nokia Ghosthunters on erittäin fyysiseen ja rehelliseen jenkkifutikseen luottava joukkue, joka ei turhaan kikkaile. Hyökkäyksessä ja puolustuksessa joukkueen filosofia on tehdä perusasiat hyvin ja loppuun asti.

Kuusi vuotta sitten kaudella 2007 Nokia Ghosthunters oli vasta aloittelemassa taivaltaan seurana. Vasta perustettu nokialaisjoukkue joutui kaksi kertaa jyrän alle melko kokeneista pelaajista koostunutta Northern Lightsia vastaan, kun joukkueet kohtasivat Nokialla ja Oulussa. Ghosthunters on kuitenkin ottanut seurana isoja harppauksia eteenpäin. Viime kaudella joukkue onnistui voittamaan ainakin kertaalleen kaikki vastustajansa I-divisioonassa.

Ghosthuntersin vahvasta noususta kohti I-divisioonan kärkeä on paljolti kiittäminen joukkueen pitkäaikaista päävalmentajaa Sami Teleniusta. Teleniuksen pitkäjänteinen työ on tuottanut Nokialla hedelmää. Täksi kaudeksi Telenius vaikuttaa kuitenkin muualla, ja valmennusvastuu on siirtynyt toisille. Joukkueen valmennustiimiin talvella mukaan tullut Rami Lilja on aiemmilta vuosiltaan tunnettu Vantaan TAFT:n päävalmentajana. Lilja on varmasti talvikauden aikana tuonut Nokialle omia näkemyksiään - erityisesti hyökkäyksen puolelle. Odotettavissa onkin, että Ghosthuntersilla on Lightsille muutama yllätys takataskussaan.

Viime kaudella Ghosthunters luotti vahvasti fyysiseen juoksupeliin. Tällä kaudella meininki voi hyvinkin jatkua samankaltaisena, mutta se vaatii uusia ratkaisijoita joukkueen keskushyökkääjistä. Viime kauden joukkueen kaksi parasta keskushyökkääjää eivät enää Ghosthuntersissa tällä kaudella jatka. Joukkueen heittopeli on kysymysmerkki. Jos Lights onnistuu kuitenkin nokialaisten juoksupeliä tukkimaan, saatetaan sunnuntaina nähdä palloa ilmassa myös Ghosthuntersin pelinrakentaja Lari Siitosen toimesta.

Tule katsomaan ottelua!

Katsojien tuki on Northern Lightsille tänäkin vuonna äärimmäisen tärkeää. Ensimmäiseen otteluun seura tarjoaa kaksi pääsylippua yhden hinnalla! Kausikortin ostaja saa siis myös tuoda ystävänsä otteluun ilmaiseksi.

Ottelutapahtuma Facebookissa löytyy täältä.

Liput:

  • aikuinen 10€ (kaksi yhden hinnalla 19.5.), kausikortti 40€
  • opiskelijat/varusmiehet/eläkeläiset/alle 16v 5€ (kaksi yhden hinnalla 19.5.), kausikortti 20€
  • alle 12v kaikkiin otteluihin ilmaiseksi
  • ottelut pelataan Castrénin kentällä
  • lippuja otteluihin saa paikan päältä
  • otteluissa myös kahvio

Artikkelin kuva: Nokia Ghosthunters

Naisten kotiavaus jo lauantaina

Northern Lightsin naiset lähtevät puolustamaan viimevuotista mestaruuttaan mielenkiintoisissa tunnelmissa. Lauantaina naisten joukkue kohtaa viime kauden finaalivastustaja GS Demonsin.

Viime kauden mestarijoukkueen puolustuksen lukkona toiminut Tea Törmänen kertoo, että joukkue on uusiutunut talvikaudella rajusti. Viime kauden pelaajista lopetti tai on tauolla lähes puolet. Tilalle on saatu paljon uusia pelaajia, ja joukkue on nuortunut myös keski-ikältään melkoisesti.

- Kyllähän tällainen muutos kuitenkin sekoittaa pakkaa, ja osa vanhoistakin pelaajista on vaihtanut sen johdosta pelipaikkaansa, Törmänen kertoo.

Naisten treenikausi on sujunut hyvin. Tällä kaudella naisissa on tehty enemmän yhteistyötä Lightsin juniorijoukkueiden kanssa. Tällä viikolla naiset hiovat vielä pelikuvioita C-junioreita vastaan. Molemmilla joukkueilla on kauden ensimmäinen peli viikonloppuna.

- Muista joukkueista on hankala saada harjoitusvastuksia tänne periferiaan, joten järjestely palvelee kaikkia, Törmänen kertoo.

Naisten joukkueella on tänä vuonna valmentajia enemmän kuin aiemmin. Miesten edustusjoukkueessa aiemmin pelannut Erno Juntunen on ollut hieno lisä valmennustiimiin ja linjapelaajat ovat kovasti tykänneet treeneistä.

Northern Lightsin naisten kauden avausottelu pelataan lauantaina puoli kahdeltatoista Castrenin kentällä. Otteluun on vapaa sisäänpääsy. Paikalla on myös kahvio. Vastus on kenties kovin mahdollinen - GS Demons Helsingistä.

- Viime kaudella hävisimme heille runkosarjassa, mutta finaalissa ryhdistäydyimme ja voitimme kultaa heidän kotikentällään. Demonit varmasti tulevat peliin erittäin hyvin valmistautuneina revanssin toivossa, Törmänen ennakoi.