Divarikausi potkaistaan käyntiin ensi viikon sunnuntaina Oulussa

Menestystä hakemassa

Ottelusiirroista johtuen Northern Lights avaa kautensa ennakkotiedoista poiketen kotona. Sunnuntaina 19.5. klo 14 Castrénin kentällä pelattavassa ottelussa vastaan asettuu ennakkoluuloton Nokia Ghosthunters, jonka Lights kohtasi viimeksi II-divisioonassa kaudella 2007.

Sisältöön

Kauden avaus on aina jännittävä tapaus. Avausotteluissa nähdään usein runsaasti virheitä, mutta samalla mitataan myös talven aikana tehdyn työn taso. Yhtenä ennakkosuosikkina sarjaan lähtevä Northern Lights lähtee avausotteluun nöyrällä asenteella, sillä tämän kauden divisioonassa mitään ei saada ilmaiseksi.

Kaudella 2007 Ghosthunters ja Northern Lights iskivät yhteen Nokialla isäntäjoukkueen historian ensimmäisessä ottelussa. Tuo ottelu päättyi vieraille 45-0. Millainen kamppailu nähdään tällä kertaa?

- Mikäs siinä, varmaan ihan erinäköinen joukkue tulee vastaan, laitahyökkääjä Joonas Taina kommentoi.

- Katsotaan, mitä uusi valmennusjohto on keksinyt. Odottavin mielin lähdetään! Uskoisin, että tasainen kamppailu on tulossa.

Avain Ghosthuntersin pysäyttämiseen on epäilemättä juoksupuolustuksessa.

Avausottelun vastustaja on Lightsille ennalta melko vieras joukkue. Molemmat joukkueet ovat muuttuneet kaudesta 2007 huomattavasti. Viime vuonna runkosarjassa seitsemän voittoa kolmea tappiota vastaan saalistanut nokialaisryhmä luotti vahvasti voimakkaaseen juoksupeliinsä, joka tuotti yli 250 jaardia kuusi kertaa. Sarjan voittanut Helsinki 69ers onnistui pitämään nokialaisjoukkueen kuitenkin kaksi kertaa alle 100 juoksujaardissa, joten avain joukkueen pysäyttämiseen on epäilemättä juoksupuolustuksessa.

Lights saa jalkeille iskukykyisen ryhmän, joka lähtee luonnollisesti hakemaan vieraistaan vakuuttavaa kotivoittoa. Joukkue valmistautuu haasteeseen leireilemällä vielä tulevana viikonloppuna.

Joukkueen runko valmis

Lights lähtee tänä vuonna kauteen täysin suomalaisessa valmennuksessa ensi kerran viiteen vuoteen. Joukkueen päävalmentajana toimii pitkän pelaajauran seurassa tehnyt Petteri Isokoski. Pelinrakentajana nähdään 21-vuotias Zander McKean.

Isokosken päävastuualueena ovat hyökkäys ja erikoisjoukkueet. Puolustuksesta huolehtii pitkään Oulussa vaikuttanut, monessa liemessä keitetty Jyrki Seppälä, joka toimii myös joukkueenjohtajan tehtävissä. Tärkeässä roolissa toimivat myös linjavalmentajat Kari Viik ja täksi kaudeksi mukaan tullut Tomi Heino. Myös loukkaantumisen vuoksi kauden väliin jättävä linjamies Perttu Hyttinen on tehnyt tärkeää työtä linjakaluston eteen pitkin talvea. Vieläkö työtä riittää?

- Ehdottomasti, vastahan tässä on saatu vahvistukset maahan. Muutamassa treenissä meidän on nyt läpikäytävä erikoisjoukkueet ja pelikirjaa ainakin joiltakin osin - kaikkea ei varmasti saada vielä avausotteluun, päävalmentaja Isokoski toteaa.

- Tänään treenataan kickoffia, ja siitä sitten jatketaan. Joukkue tulee olemaan valmis avausotteluun, mutta paljon pitää vielä harjoitella.

Viime kaudella Vaahteraliigaa pelannut joukkue on talvikaudella menettänyt muutaman pelaajan, mutta menetyksiä on onnistuttu myös paikkaamaan. Joukkueen pelinrakentajan tehtävistä huolehtii tällä kaudella Zander McKean Arizonasta. Pallonkantovastuun ottaa oululaislähtöinen Mika Nissinen, joka pelasi viime kaudella Jyväskylän Jaguaareissa. Monivuotinen ykköslaituri Aappo Saloranta siirtyi täksi kaudeksi Sveitsiin, mutta Lights pystyy silti marssittamaan kentälle tasaisen ja laadukkaan laitahyökkääjäkaartin. Monivuotinen Tanskan mestari Dennis Okholm saa uutena miehenä rinnalleen viime kaudella palloja napsineet Joonas Tainan, Tuomo Tomperin ja joukkueen nuoret laiturit. Hyökkäyksen linjan lopullinen kokoonpano tarkentunee kauden edetessä, mutta tällä haavaa pelipaikoille on tarjolla mukavasti syvyyttä.

Puolustuksessa Lightsin herra ja hidalgo on nopealiikkeinen tukimies Antonio Harris, jonka voimakkaat taklaukset varmasti tuntuvat Lightsin vastustajissa tulevana kesänä. Harris saa rinnalleen Santtu Karjalaisen ja amerikkalaislähtöisen Mika Mäkelän, joka saapui Ouluun Tampereelta. Joukkueen puolustuksen takakenttä on atleettinen ja varsin nuori - palveleehan kolme aloittavaa pelaajaa tällä hetkellä maatamme Puolustusvoimissa. Erikoismaininnan saa Raumalta Lightsin rinkiin palaava puolustuksen linjamies Lauri Parviainen, jonka kovia otteita on saatu ihastella kentällä jo vuosien ajan. Nähdäänpä oranssipaidassa muitakin mielenkiintoisia pelimiehiä, joten sunnuntaina 19.5. klo 14 pelattavaa ottelua kannattaa varmasti tulla seuraamaan.

Katsojien tuki on Northern Lightsille tänäkin vuonna äärimmäisen tärkeää. Ensimmäiseen otteluun seura tarjoaa kaksi pääsylippua yhden hinnalla! Kausikortin ostaja saa siis myös tuoda ystävänsä otteluun ilmaiseksi.

Ottelutapahtuma Facebookissa löytyy täältä.

Liput:

  • aikuinen 10€ (kaksi yhden hinnalla 19.5.), kausikortti 40€
  • opiskelijat/varusmiehet/eläkeläiset/alle 16v 5€ (kaksi yhden hinnalla 19.5.), kausikortti 20€
  • alle 12v kaikkiin otteluihin ilmaiseksi
  • ottelut pelataan Castrénin kentällä
  • lippuja otteluihin saa paikan päältä
  • otteluissa myös kahvio

Vahvistukset saapuivat maahan

Joukkueenjohtaja Jyrki Seppälän operoima jättiurakka saatiin päätökseen viime viikolla, kun joukkueen viisi ulkomaalaisvahvistusta sekä tukimies Mika Mäkelä saapuivat Ouluun. Kaikki osallistuivat lauantain leirille.

Northern Lightsissa nähdään tulevalla kaudella poikkeuksellisen paljon kansainvälistä väriä. Jos valmennus onkin täysin kotimainen, nähdään kentällä pelaajia Yhdysvalloista, Tanskasta, Unkarista ja Latviasta. Joukkueen jenkkivahvistukset pelinrakentaja Zander McKean ja tukimies Antonio Harris saavat avukseen linjamiehet Gábor KispálinArturs Pušmucansin sekä laitahyökkääjä Dennis Okholmin. Vahvistusten hankkiminen Ouluun on ollut koko talven kestänyt pitkäjänteinen prosessi, jonka tarkoituksena on ollut löytää sopivat miehet niille pelipaikoille, joilla Lights eniten apua tarvitsee.

Vaikka joukkue onkin nyt kasassa, joukkueenjohtaja Seppälä ei aio ottaa jalkaa pois kaasulta.

- Ensimmäisessä matsissa nähdään se, mikä joukkueen taso todella on, Seppälä linjaa.

- Nyt tehdään töitä ihan pirusti puolitoista viikkoa, ja sitten päästään nauttimaan!

Vähillä yöunilla liki suoraan lentokoneesta viime lauantain leirille saapunut pelinrakentaja McKean on taitava pelaaja, jonka tehtävänä on muodostaa yhteys joukkueen laitahyökkääjiin nopealla aikataululla. Pelinrakentajan ja laitureiden on tunnettava toistensa pelitapa tarkkaan, jotta heittohyökkäys todella saadaan toimimaan. Joukkueen hyökkäyspeli hitsautuu varmasti paremmin yhteen kauden edetessä, mutta jo avausottelusta odotetaan hyvää tulosta. McKean, laituri Okholm ja joukkueen muut laitahyökkääjät saivat lauantain leirillä arvokkaita toistoja.

McKeanin turvallisuudesta huolehtiva linjamies Kispál on tyytyväinen joukkueeseen.

- Joukkueella oli hyvä leiri lauantaina. Pidän näkemästäni tähän mennessä, Kispál kehuu.

Lisää joukkueen valmistautumisesta saat lukea ensi viikon alkupuolella, kun julkaisemme Ghosthunters-ottelun ennakon!