Kahden kierroksen jälkeen joukkue johtaa sarjaa puhtaalla pelillä

Northern Lights myötätuulessa

Kaikki Suomen sarjat ovat tauolla tulevana viikonloppuna, kun Suomen maajoukkue kohtaa Illinois Wesleyanin yliopistojoukkueen. Northern Lights harjoittelee kuitenkin ahkerasti 8.6. pelattavaa Ghosthunters-kohtaamista varten. Tällä kertaa päät lyödään yhteen Nokialla.

Sisältöön

Kahden pelatun kierroksen jälkeen Lightsilla on tilillään kaksi voittoa. Yhtenä ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt joukkue osasi toki odottaa hyvää menestystä, mutta voitot eivät ole kuitenkaan tulleet aivan odotetulla tavalla. Avausottelussa Northern Lightsin hyökkäys ei tehnyt toisella puoliajalla pistettäkään, mutta voitti silti ottelun tiukan taistelun jälkeen lukemin 25-23. Lauantaina Tampereella nähtiin vieläkin erikoisempi tilanne, kun joukkueen pelinrakentaja Zander McKean ohjattiin suihkuun ottelun toisella neljänneksellä. Lights onnistui kuitenkin pitämään isäntäjoukkue Saintsin hyökkäyksen kurissa ja tekemään itse pisteitä myös ilman aloittavaa pelinrakentajaansa.

Pelinrakentajan tehtäviä ulosajon jälkeen hoitanut Joonas Taina otti tilanteen kuitenkin mallikkaasti haltuun. Taina tarjoili palloa Mika Nissiselle ja Antonio Harrisille ja jopa heitti yhden touchdownin. Joukkuehengen kannalta voitto oli erityisen makea, sillä Northern Lights ei antanut periksi hankalasta tilanteesta huolimatta!

Kauden kolmanteen otteluun Northern Lights lähtee hakemaan ehjää suoritusta. Kauden ensimmäisissä otteluissa ei ole vielä nähty sitä, mihin joukkue pystyy, jos yhteispeli saadaan kunnolla toimimaan. Ghosthunters tarjosi Oulussa kovan vastuksen, eikä varmasti päästä Northern Lightsia helpolla kotonaan. Ottelu pelataan 8.6. klo 15 Nokian Keskuskentällä.

Gábor Kispál esittelyssä

Viime kaudella Saksassa pelannut unkarilaisjätti on viihtynyt Oulussa mainiosti.

Gábor Kispál päätti lähteä ulkomaille pelaamaan hieman yllättäen. Viime vuonna Saksassa Saarland Hurricanesissa pelannut 196-senttinen ja 120-kiloinen Kispál sai  hetken mielijohteesta ajatuksen rekisteröityä pelaajia välittävään Europlayers-palveluun. Muutama joukkue otti unkarilaisjättiin yhteyttä, ja hän valitsi lopulta Hurricanesin. Nyt toista vuottaan ulkomailla pelaava linjamies kertoo olevansa tyytyväinen päätöksestään tulla täksi kaudeksi Ouluun.

- Oulun kaupunki on erittäin kaunis - rakastan sitä. Olen aina halunnut tulla Suomeen, ja täällä ollaan!

Kispál pitää ykkösdivisioonan tasoa laadukkaana. Northern Lightsin mahdollisuuksia sarjan voittoon hän pitää hyvänä. Avainasemassa on joukkueen hyvä yhteispeli.

- Tottakai meidän tulee silti harjoitella paljon tullaksemme paremmiksi. Sarjassa on paljon joukkueita jotka haluavat päihittää meidät, mutta jos keskitymme olennaiseen ja pelaamme kovaa, tie on auki finaaliin saakka.

Joukkue kerää Kispálilta erityiskiitokset. Linjamiehelle on erityisen tärkeää nähdä, kuinka pelaajat ovat kiinnostuneita joukkueen menestyksestä ja toisistaan.

- Joukkueen pelaajat ovat huipputyyppejä, jotka tekevät kaikkensa voittaakseen. Olen iloinen saadessani olla osa Northern Lightsia.

Erikoisinta Oulussa on Kispálin mukaan jatkuva valoisuus. Unkarin mies ei ole tottunut siihen, että katsoessaan keskiyöllä ulos ikkunasta on silti edelleen valoisaa. Ruoka sen sijaan on Oulussa maittanut hyvin. Joukkueen yhteistyökumppani Dixon tarjoaa Northern Lightsin vahvistuksille Kispálin mukaan todella hyvät eväät.

- Dixonista saa makoisaa pizzaa, burgereita ja salaatteja! Pidän ruoasta tosi paljon.

Voitokas viikonloppu

Viikonlopun oli Northern Lightsille voitokas kaikin puolin. Naisten joukkue päihitti Tampere Saintsin lauantaina, ja sunnuntaina C-nuoret pitivät pisteet Oulussa Ghosthuntersia vastaan.

Ennen edustusjoukkueen ottelua viime lauantaina Tampereen Pyynikillä pelattiin myös toinen ottelu, jossa vastakkain olivat Northern Lights ja Tampere Saints. Naisten SM-sarjan ottelu oli tasainen vääntö, jonka vierasjoukkue Lights onnistui lopulta viemään lukemin 6-14. Maalintekijöinä kunnostautuivat Milla Haapala ja Milla Riekki. Tukimies Tea Törmänen ja puolustus pitivät kotijoukkueen hyökkäyksen pihdeissään.

- Ottelu ratkesi siihen, että meidän puolustus jaksoi taistella kuumassa säässä loppuun asti kun hyökkäyksen viimeistely ontui. Saints pääsi etenemään hetken aikaa option-pelillä, mutta saatiin siihenkin sopeutukset tehtyä ja homma toimi taas sen jälkeen. Pidettiin hyökkäyksessä palloa hallussa kyllä tosi pitkiä aikoja, mutta ekan pelin tavoin hyökkäys tuntui aina hyytyvän kalkkiviivoille.

Törmänen kertoi, että joukkueen linjapeli oli parantanut toimintaansa huomattavasti avausottelusta. Heittopelin toimivuuteen täytyy kuitenkin harjoituksissa panostaa. Törmänen oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että vaikka peli oli todella tiukka, hermot pysyivät kurissa ja väsyneinäkin jaksettiin pelata loppuun asti.

Sunnuntaina Lintulan kentällä nähtiin C-nuorten I-divisioonan ottelu, jossa Lights kohtasi Ghosthuntersin Nokialta. Northern Lights joutui ensin ottelussa tappiolle, mutta nousi toisella puoliajalla 26-20 -voittoon. Pelinrakentaja Janrik Seppälä heitti kolme touchdownia, joista kaksi Joni Kähöselle ja yhden Othman Al-Kubaisille. Al-Kubaisi taiteili myös ottelun voittomaaliksi muodostuneen touchdownin syötönkatkosta ottelun loppupuolella. Juuso Kantola tarjoili juoksuillaan hyvää vastapainoa Seppälän heittopelille. C-nuorten valmennuksesta vastaava Jyrki Seppälä kehui joukkueen otteita.

- Kaikki joukkueen pelaajat ovat potentiaalisia edustusjoukkueen pelaajia tulevaisuudessa. Othman, Joni ja Juuso ovat ikäluokkansa taitavimpia pelaajia, Seppälä kertoo.

- Puolustuspeli oli ottelussa suurin ongelma. Treeniviikko ei ollut paras mahdollinen.

Seppälä kertoo, että Northern Lights on siitä erilainen juniorijoukkue, että se pyrkii voittamaan pääosin heittopelillä. Yleensä juniorisarjoissa juostaan huomattavasti enemmän kuin heitetään, mutta Lightsissa tilanne on päinvastoin. Edustusjoukkueen pelitapaa seuraava juniorijoukkue hyötyy suuresti Janrik Seppälän heittokädestä. Pystyyhän nuorempi Seppälä löytämään vastaanottajansa jopa 30-40 jaardin heitoilla. Janrik Seppälä lähtee kesän lopulla vaihto-oppilaaksi Kansasiin tähtäimenään päästä pelaamaan paikallisen high schoolin joukkueeseen.

Nuorten ottelun kohokohdat voi katsoa Youtubesta. Kuvia pelistä löytyy Gridironista.

Tule katsomoon kesällä