Northern Lights kohtaa Ghosthuntersin toistamiseen tälle kaudelle

Viikonloppuna Nokia

Äärimmäisen niukasti kauden avausottelunsa Northern Lightsia ja Turku Trojansia vastaan hävinnyt nokialaisryhmä tulee lauantain kotiotteluunsa varmasti täydellä latauksella. Molemmat ottelunsa voittanut Lights on kuitenkin valmis haasteeseen.

Sisältöön

Ykkösdivisioona pyörähtää käyntiin taas viikonloppuna. Lightsin neljän ottelun mittaisen vieraskiertueen toinen peli pelataan lauantaina klo 17 Nokian Keskuskentällä. Vastaan asettuu sisuuntunut Nokia Ghosthunters, jonka Lights päihitti kotonaan lukemin 25-23 sarjan avauskierroksella. Sittemmin Ghosthunters on pelannut Turussa, josta tuliaisina oli jälleen tiukka tappio - tällä kertaa jatkoajalla.

Ghosthuntersin päävalmentaja Rami Lilja kertoi Gridironille avaustappion jälkeen olleensa kuitenkin tyytyväinen joukkueen esitykseen. Joukkueessa on runsaasti uusia kasvoja, jotka ovat ottaneet rohkeasti vastuuta. Varsinkin joukkueen heittopelin tehokkuus yllätti Lightsin tietyllä tapaa. Henri Holopaisen lisäksi myös Mikko Sinikallio ja Otto-Pekka Leskinen väläyttelivät vaarallisuuttaan Northern Lightsia vastaan. Ghosthunters lähtee kotiotteluunsa ilman suurempia paineita, sillä ennakkosuosikin viitta asettuu jälleen Northern Lightsin harteille.

Ghosthunters parantaa varmasti peliään avausottelusta, mutta samaa voi sanoa myös Lightsista. Joukkue on päässyt harjoittelemaan hyökkäyspeliään ensimmäisen Nokia-kohtaamisen jälkeen, ja pystyy varmasti kuljettamaan palloa vähintään avausottelun malliin. Vaikka Lights jäikin avausottelussa toisella puoliajalla nollille, palloa saatiin liikutettua tehokkaasti koko päivän ajan.

Parviainen edusti Suomea

Suomen maajoukkue kohtasi viikonloppuna Illinois Wesleyan Universityn Helsingissä. Mukana nähtiin myös oululaisväriä, kun pitkään joukkueen kantaviin voimiin lukeutunut Lauri Parviainen puki sinistä ylleen.

Suomen 0-33 -tappioon päättyneessä ottelussa Suomen hyökkäyksellä oli suuria vaikeuksia, mutta puolustus pystyi hidastamaan vieraiden etenemistä. Ensimmäistä kertaa miesten maajoukkueessa esiintynyt Parviainen esiintyi ottelussa lähinnä erikoisjoukkueissa, mutta nähtiinpä mies muutaman kerran myös tukimiehen pelipaikalla. Puolustuksen linjassa pitkään pelannut Parviainen on maajoukkuetasolla linjamieheksi turhan kevytrakenteinen, joten pelipaikka sai vaihtua. Pelimies oli omaan suoritukseensa varovaisen tyytyväinen, vaikka tukimiehen paikka onkin hänelle hieman vieraampi.

- Erikoisjoukkueet menivät ihan ok, ei tullut isoja virheitä. En tehnyt toki mitään urotekoja. Tukimiehen paikalla pelinluku oli vähän hidasta, mutta fyysisesti pysyin vauhdissa mukana.

Vastustajajoukkue Illinois Wesleyan keräsi Parviaisen kiitokset. Vaikka pelaajat eivät kenties olletkaan fyysisesti järkyttävästi suomalaisia edellä, taktinen kypsyys ja hyvä yhteispeli olivat selvästi maajoukkuetta parempia. Yliopiston pelaajat tunsivat oman pelisysteeminsa todella hyvin. Parviaiselle osallistuminen otteluun oli kunnia-asia tuloksesta huolimatta.

- Hienoa oli olla porukassa. Kyllä se hienolta tuntuu, kun joku näkee että kuuluisin tällaiseen porukkaan.

Jatkoa ajatellen talvikaudella Raumalle muuttanut Parviainen myöntää, että pelipaikkakohtaisessa osaamisessa on vielä tekemistä. Vaikka fyysiset ominaisuudet riittäisivätkin, on maajoukkueessa pysyäkseen pystyttävä harjoittelemaan myös lajikohtaisia taitoja säännöllisesti.

- Kokonaisuutena minulle jäi kuitenkin tosi positiivinen kuva. Mukava oli pelata.

34-vuotias rookie

Tukimies Esa Valli aloitti jenkkifutiksen tänä keväänä - 34-vuotiaana. Pitkään salibandyä korkealla tasolla pelannut Valli on päässyt mukaan joukkueeseen todella hyvin.

Kaverin houkuttelemana amerikkalaisen jalkapallon pariin saapunut Valli ei ole katunut päätöstään kokeilla uutta lajia. Pitkän salibandyuran jälkeen Valli kaipasi uusia haasteita. Haaste löytyi Ouluhallilta Northern Lightsin harjoituksista, joihin Valli ilmaantui eräänä tammikuisena iltana. Joukkuekaverit pitävät Vallin asennetta ja kovaa tahtoa oppia erittäin hyvänä asiana. Valli onkin huomattavasti edellä keskimääräistä tulokaspelaajaa monellakin tapaa.

Tukimiehen pelipaikka ei varmasti ole se helpoin, mutta tulokkaan hyvä liikkuvuus ja treenimotivaatio ovat tarjonneet myös peliaikaa kauden avausotteluista. Miten on mahdollista, että 34-vuotias kaveri löytää lajin pariin - ja on heti täysillä mukana?

- Jos on tarpeeksi halua niin kyllä se on mahdollista. Säbän puolella olin jo "piikkini" saavuttanut, joten uudet haasteet kiinnostivat. Lajeissa on jotain samaa tietyissä asioissa, mutta yleisesti ottaen jenkkifutiksessa ja salibandyssa on aivan eri maailma - se täytyy myöntää. Paljon oppii joka treeneissä.

Tukimiehen tehtäviä alusta asti harjoitellut Valli uskoo, että oma peli sujuu nyt kohtuudella.

- Paljon virheitä on tullut tehtyä ja tulee jatkossakin, mutta pyrin vähentämään niitä koko ajan. Sanotaan näin, että siinä on niin hyvät kaverit mulla rinnalla, että sitä kautta oppii.

Vallin tarina ei ole siitä tavallisimmasta päästä. Minkä vinkin hän antaisi toista lajia pitkään harrastaneelle "ikämiehelle", joka vielä "vanhoilla päivillään" haluaisi kokeilla uutta lajia?

- Ei muuta kuin rohkeasti ja oma-aloitteisesti ottamaan yhteyttä ja tulla testaamaan. Ei se sen kummempia vaadi. Sitä kautta minäkin tulin mukaan - ja tässä sitä ollaan, Valli virnistää.

Tule katsomoon kesällä