Turkulaisjoukkue (7-0) saapuu Ouluun tappioitta

Lights ja Trojans kärkiottelussa

Oulu Northern Lights lähtee metsästämään pudotuspelien kotietua sarjakärki Turku Trojansia vastaan. Voittoon tarvitaan nappisuoritus niin hyökkäykseltä kuin puolustukseltakin, sillä Trojans on tällä hetkellä sarjan kovakuntoisin joukkue. Ottelu pelataan joistain ennakkotiedoista poiketen sunnuntaina kello 13.

Sisältöön

Sunnuntain kohtaaminen on joukkueiden tämän kauden toinen. Turussa kesäkuussa Trojans oli parempi lukemin 24-20, vaikka Lights lähti puoliajalle niukassa kahden pisteen johtoasemassa. Joukkueet ovat kohdanneet nyt  kaudesta 2011 lähtien neljä kertaa, kahdesti molemmilla paikkakunnilla. Joka kerralla kotijoukkue on pitänyt sarjapisteet. Jatkuuko sama trendi myös sunnuntaina?

Kuuden viikon takaisen kohtaamisen jälkeen molemmissa joukkueissa on ennättänyt tapahtua paljon. Trojans on parantanut peliään jatkuvasti voittamalla kaikki haastajansa sittemmin vähintään 27 pisteen marginaalilla. Myös Lights on saanut kahdessa viime ottelussaan pelinsä kulkemaan, mutta sunnuntaina vastus on aivan toista luokkaa. Trojans on parantanut heittopeliään kauden mittaan siihen malliin, että joukkue lähtee ilman muuta otteluun suosikkina. Turkulaisten osakkeita parantaa parantunut terveystilanne sekä amerikkalaisvahvistus Aki Jones, joka nähdään joukkueen puolustuksen linjassa.

Myös kotijoukkueen tilanne näyttää kokoonpanon osalta lupaavalta. Joukkueeseen kesken kauden liittynyt puolustuksen linjamies Harri Väyrynen on pelannut totutun korkealla tasolla. Syvyys taitopelipaikoilla sen sijaan on hieman huolestuttavaa, sillä Lights lähtee sunnuntainkin otteluun todennäköisesti ilman vaihtomiehiä keskushyökkääjän ja laitahyökkääjien tonteilla. Loukkaantumisiin ei joukkueella siis lainkaan ole varaa.

Sunnuntaina vierasjoukkueen paidassa nähdään myös eräs tuttu kasvo...

Bedwellin paluu

Trojansin pelinrakentajana nähdään sunnuntaina aina vaarallinen jenkki Stan Bedwell. Suomessa aiempinakin vuosina pelannut vanha kettu nähtiin Castrenilla vuonna 2009, kun hänen edustamansa Kouvola Indians taipui Lightsille divisioonan välierissä. Bedwellin suunnitelmana on varmasti poistua sunnuntaina kentältä voittajana.

Neljä vuotta sitten pelattu ottelu käytiin elokuun viimeisenä viikonloppuna syyssateiden piiskatessa Castrenin keinonurmea. Yhdysvaltalaisen Cade Ackleyn valmentama Northern Lights kärkkyi paikkaa Spagettimaljassa Mikko Suutarin ja Olli Ervastin tahdittaman juoksupelin johdolla. Pääosaan Lightsin lähivuosien kenties maukkaimmassa kotivoitossa nousi kuitenkin puolustus ja erikoisjoukkueet. Joonas Taina palautti Bedwellin heiton puolesta kentästä maaliin, ja vain hetkeä myöhemmin asialla oli Stacey Thomas aloituspotkun palautuksesta. Stan Bedwellin päivä oli tuolloin mustaakin mustempi, sillä hyvien juoksujen vastapainona pelinrakentaja heitti peräti viisi syötönkatkoa. Nostalgikot: lisää vanhoja voi muistella neljän vuoden takaisesta otteluraportista.

Neljä vuotta sitten Indiansiin kesken kauden saapuneen Bedwellin suunnitelmana on esittää hieman toisenlaista peliä tulevana sunnuntaina. Bedwellin Trojans on sarjan ainoa puhtaan pelin joukkue seitsemän kierroksen jälkeen. Joukkue on edennyt alkukauden pienten takkuilujen jälkeen voitosta voittoon. Joukkueelta löytyy kesäkuisen Lights-ottelun jälkeen mm. kaksi 70 pisteen voittoa. Trojans onkin noussut tässä vaiheessa kautta selkeästi divisioonan mestarisuosikiksi.

Northern Lightsille voiton avaimet puolustuksessa ovat selkeät. Joukkueen tulee antaa pelinrakentaja Bedwellille painetta ja pakottaa mies hätäisiin ratkaisuihin, jotka voivat johtaa pallonmenetyksiin. Jos ottelusta muodostuu hyökkäyskilpailu, Lightsin hyökkäyksen on pelattava loistava ottelu.

Sormusten herra

Saints-ottelussa kolme maalia tehnyt laituri Mikko Sormunen on noussut viime aikoina joukkueen ykköslaitahyökkääjäksi. Hyvistä suorituksista huolimatta nuori laituri suhtautuu peliin jatkossakin nöyrällä asenteella.

Alkukaudesta tasaisesti jokaisessa ottelussa kunnostautunut Sormunen "räjäytti pankin" Tampere Saintsia vastaan napsimalla neljällä kiinniotolla 113 jaardia ja peräti kolme touchdownia. Ulottuva Sormunen on fiksu pelaaja, joka voi myös yllättää takakentän nopeudellaan. Laituri on myös hoitanut joukkueen potkaisijan tehtäviä viime otteluissa hyvällä tarkkuudella. Kausi on mennyt miehen itsensäkin mielestä varsin mukavasti, vaikka parantamisen varaakin tottakai riittää. Sormuselta kaivataan loppukaudestakin hyviä suorituksia, jotta Lightsin heittopeli tuottaa jatkossakin hyvää tulosta.

Touchdowneja ei Sormusen tililtä ennen Saints-ottelua löytynyt, mutta mies päättikin korjata tilanteen kertaheitolla. Myös tulevassa Trojans-ottelussa mieheltä voidaan odottaa hyviä kiinniottoja. Loppukaudelta hän odottaa menestystä.

- Treenataan kovaa. Toivon mukaan tulokset näkyvät sitten sekä itseltäni että joukkueelta.

 

Tule katsomoon kesällä