Sunnuntain ottelu on ratkaiseva pudotuspelitaistelua ajatellen.

Lights vastaan Saints

Mikko Muranen uskoo, että joukkueeen linjapeli on ehdottomasti nousussa. Tulevissa kotipeleissä joukkueen jättien ei tarvitse pelata kahteen suuntaan alkukauden malliin. Myös sunnuntain Saints-ottelussa isot pojat ovat pääosassa.

Sisältöön

Northern Lights kohtasi Saintsin viimeksi toukokuun lopussa, kun joukkue onnistui tuomaan Tampereelta kaksi sarjapistettä 37-7 -voitolla. Ottelu oli siinä mielessä erikoinen, että Lightsin pelinrakentaja Zander McKean ajettiin ulos ottelun toisella neljänneksellä varsin erikoisten vaiheiden jälkeen. Ennen ulosajoaan McKean oli johdattanut joukkueen kahteen komeaan touchdowniin.

Nuoren Saintsin yksi vahvuuksista on ilman muuta linjapeli molemmin puolin palloa. Saints on fyysinen joukkue, joka tarjoaa Northern Lightsille varmasti jälleen kovan vastuksen, vaikka numerot viime kerralla kertoivatkin hieman toista. Lightsin hyökkäyksen linjan centteri Mikko Muranen odottaa sunnuntain ottelusta pitkälti samankaltaista kuin viimeksikin.

- No molemmat joukkueet ovat tietenkin kauden aikana kehittyneet. Toisaalta meillä on nyt kotipeli, joten odotan meille kuitenkin kolmen, neljän touchdownin voittoa, Muranen arvioi.

Lightsin linjapeli on ollut tällä kaudella kuitenkin epätasaista. Suurin ongelma on ollut linjamiesten todella vähäinen määrä. Juhannuksen jälkeen pelatussa Falcons-ottelussa joukkue joutui pelaamaan vain seitsemällä miehellä.

- Viime pelissä oli jo näyttöä paremmasta. Meillä on ollut hirveän vähän linjamiehiä, ja se on näkynyt tietenkin treeneissä ja peleissä. Yhteistyö on ollut linjassa vähän vaihtelevaa. Merkkausvirheitä on kuitenkin nyt korjattu, ja viime pelihän näytti, että kyllä niitä pisteitä pystytään tekemään, Muranen toteaa viitaten viime sunnuntaina 50-6 -kotivoittoon.

- Kun koko linja pelaa kahteen suuntaan, väsyneenä ajatukset menee monesti vähän ristiin ja silloin tapahtuu näitä virheitä. Nyt on kuitenkin selvästi treeneissä näkynyt, että otteet paranevat koko ajan.

Joukkue vahvistui samalla erittäin kokeneella Harri Väyrysellä

Muranen uskoo kuitenkin, että Lights saa rivinsä kasaan kauden edetessä. Joukkueelle tärkeä puolustuksen linjamies Lauri Parviainen joutui Bulldogs-ottelussa sairastuvalle, mutta toisaalta joukkue vahvistui samalla erittäin kokeneella Harri Väyrysellä. Väyrynen on oululaiselle jenkkifutisyleisölle tuttu jo aiemmilta vuosilta. Väyrynenhän tunnetaan mm. muutaman vuoden takaisesta ammattilaispestistään Sveitsissä.

Nuori Saints uskottava vastus

Vaikka Northern Lights voittikin joukkueiden edellisen kohtaamisen varsin selkeästi, Tampere Saints ei missään tapauksessa ole helppo vastus sunnuntaina.

Täksi kaudeksi takaisin ykkösdivisioonaan noussut Tampere Saints on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja kolmella tappiolla. Joukkue on kuitenkin selvästi nousussa, sillä joukkueen runko on nuori ja pelaajia rosterista löytyy runsaasti yli 40.

Joukkueiden toukokuun kohtaamisessa Saintsin peliä johti amerikkalaispelinrakentaja Scott Drosendahl, mutta sittemmin palloa on lingonnut samasta maasta kotoisin oleva Ryan Burgess. Burgessin avulla Saints on pystynyt myös heittämään palloa, mutta joukkueen selvä vahvuus on silti juoksupelissä. Matti Airaksinen on kantanut tällä kaudella palloa erittäin tehokkaasti, ja tulee koettamaan samaa myös Lights-puolustusta vastaan. Saintsilta puuttuu ennakkotietojen mukaan ottelusta joukkueen kenties tehokkain laituri, Ilari Laine. Joko Burgessin on löydettävä lisää vastuunkantajia tai joukkueen juoksupelin tulee toimia esimerkillisen hyvin.

Juoksua vastaan Lightsin puolustus on ollut koko kauden varsin vahva. Kuten aina, myös sunnuntain ottelussa juoksupuolustus lähtee puolustuksen linjasta. Jos Lights-linja saa taisteltua kovaa, ei Saintsin liukkaalle keskushyökkääjälle jää tilaisuutta tehdä pahojaan.

Parviainen hajalla?

Lights sai Bulldogs-ottelussa linjapelin suhteen hyviä ja huonoja uutisia. Harri Väyrynen palasi jälleen joukkueen kokoonpanoon, mutta toisaalta Lauri Parviainen loukkasi ottelussa kätensä. Jo kymmenettä kauttaan pelaavalle Parviaiselle loukkaantuminen on ensimmäinen vakavampi sattumus.

Linjamies Parviaisen loukkaantuminen sunnuntain Bulldogs-ottelussa oli joukkueelle aikamoinen shokki. Pelimiehen käsi joutui taklaustilanteessa puristuksiin, ja kyynärpää muljahti ikävästi sijoiltaan. Periaatteessa on mahdollista, että vaihtoon tullessaan Parviaiselta pääsi kirosana jos toinenkin, tosin tätä melko uskomattomalta kuulostavaa väitettä emme ole pystyneet todentamaan. Mutta mitä tilanteessa todellisuudessa tapahtui?

- Käsi jäi taklaustilanteessa huonoon paikkaan. Tyhmästi laitoin käden väliin, kun en yltänyt vartalolla taklaamaan. Sitä ei tietenkään pitäisi tehdä.

Sairaalassa kättä kipsatessa fiilis oli jo hieman paranemaan päin, mutta muutaman pelin väliin jääminen tottakai harmittaa. Kuntoutusaikataulu ei ole vielä täysin selvillä.

- Vielä ei osaa ihan varmasti sanoa. Todennäköisesti seuraavat kolme peliä jää välistä. Pudotuspelit voisivat olla mahdollisia.

Northern Lights toivottaa Laurille pikaista paranemista. Nyt onkin joukkueesta itsestään kiinni, vieläkö pelimiehen palveluksille on käyttöä välierävaiheessa!

 

Tule katsomoon kesällä