Syksy on paras aika aloittaa uusi laji

Tule mukaan toimintaan!

Kauden 2013 Northern Lightsin kausi päättyi lopulta finaalipettymykseen Turussa, kun runkosarjan ykkönen Trojans oli parempi lukemin 46-8. Tuleen ei kuitenkaan jäädää makaamaan! Valmistautuminen kohti tulevaa kautta on jo aloitettu.

Sisältöön

Northern Lightsin edustusjoukkue pelasi kuluneena kesänä maamme toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, miesten I-divisioonassa. Joukkue sijoittui runkosarjassa toiseksi ja selvisi jatkoon myös Oulussa pelatusta välieräottelustaan. Vaikka finaalissa tulikin takkiin, oli joukkueen kausi kokonaisuutena onnistunut. Seura saavutti menestystä myös muissa sarjoissa. Naisten joukkue oli SM-sarjan viides ja U17-sarjan juniorit voittivat ikäluokkansa I-divisioonan tappiottomalla pelillä.

Vaikka amerikkalaisessa jalkapallossa pelaaminen ajoittuukin kesälle, järjestää seura pelaajilleen harjoituksia ympäri vuoden. Tulevaan kauteen 2014 valmistautuminen aloitetaan jo nyt syksyllä. Juniorijoukkueet ilmoittavat syksyn harjoitusajoistaan lähiaikoina. Lisäksi seura järjestää yli 15-vuotiaille suunnatun amerikkalaisen jalkapallon peruskurssin syys-lokakuussa.

Castrenin kentällä pidettävällä peruskurssilla opit jenkkifutiksen perustaidot muiden uusien harrastajien kanssa. Muistathan, että syksy on paras aika tulla mukaan toimintaan! Peruskurssista on lisätietoa tämän sivun lopussa.

Sopiiko laji minulle?

Amerikkalainen jalkapallo ei välttämättä ole meille suomalaisille kaikkein tutuin urheilulaji. Kaikki kuitenkin varmasti tietävät, että lajissa ryskätään ja otetaan miehestä mittaa.

Amerikkalainen jalkapallo on laji, joka jakaa helposti mielipiteet. Toisen mielestä laji on vaikeaselkoinen, kun taas toista kiehtoo kontakti ja joukkuepelin merkitys. Joka tapauksessa lajin seuraaminen on varmasti sitä mielekkäämpää, mitä enemmän siitä ymmärtää.

Lajin menestyksekäs pelaaminen vaatii luonnollisesti ymmärrystä ja ennakointikykyä, mutta jo pelkästään urheilullisuudella ja treenimotivaatiolla pääsee pitkälle. Northern Lights tarjoaa toimintaa kaikissa ikäluokissa. Lajin luonteeseen sopivasti aloittaminen on täysin mahdollista myös aikuisiällä. Edustusjoukkueen kauden 2013 pelaajista noin puolet aloitti lajin yli 20-vuotiaana, joten ikä ei ole lajin aloittamiselle minkäänlainen este.

Paras tapa tulla mukaan miesten edustusjoukkueen toimintaan on osallistua syys-lokakuun peruskurssille, jonka jälkeen syksyn harjoittelu siirtyy sisätiloihin. Kevätkaudella pääosa harjoittelusta tapahtuu Ouluhallissa ennen siirtymistä Castrenin kentälle kesän lähestyäessä. Vuosina 1997 tai 1998 syntyneille Lights tarjoaa junioritoimintaa peruskurssin jälkeen.

Peruskurssi syyskuussa

Syyskuun 17. päivänä starttaava amerikkalaisen jalkapallon peruskurssi on paras tapa tulla kokeilemaan uutta lajia. Kaksi kertaa viikossa kokoontuva kurssi huipentuu lokakuun loppupuolella pelattavaan oikeaan jenkkifutisotteluun, Syysklassikkoon.

Syksyn 2013 kurssi alkaa tiistaina 17.9. klo 19.15 Castrenin kentällä. Tänä syksynä seura tarjoaa kurssilaisten käyttöön kypärän ja hartiasuojat, joten lajia päästään harjoittelemaan aidolla kontaktilla! Viisi viikkoa kestävällä kurssilla harjoitellaan tiistaisin ja torstaisin klo 19.50-21.00. Kurssilla opit lajin perussäännöt ja saat käsityksen lajissa käytetyistä tekniikoista.

Kurssi sopii sekä miehille että naisille, 15-vuotiaasta aina aikuisiin asti. Harjoitteet on järjestetty siten, että kontaktia vaativissa tilanteissa kaikille löytyy sopiva pelikaveri. Miesten kurssin vastuuhenkilönä toimii Tuomo Tomperi, naisten Tea Törmänen. Kurssille osallistuu myös muita valmentajia.

Viiden viikon kurssi huipentuu viimeisellä kerralla pelattavaan amerikkalaisen jalkapallon otteluun. Miehet pelaavat oman ottelunsa 6vs6-säännöillä. Naisille järjestettävän ottelun yksityiskohdat tarkentuvat kurssin edetessä osallistujamäärän mukaan.

Tämän syksyn kurssi on todella hyvä tilaisuus tulla katsomaan, mistä jenkkifutiksessa onkaan kyse! Urheilutaustasta on luonnollisesti hyötyä, mutta kaikki tarvittavat lajitekniikat opetetaan kurssilla. Tule selvittämään, onko kovaa kontaktia tarjoava laji sinun juttusi!

Mukaan tarvitset normaalit ulkoliikuntavarusteet, tekonurmelle soveltuvat kengät (esim. nappikset) ja urheiluliikkeistä löytyvät hammassuojat. Kurssin hinta on 15 euroa.

Ilmoittauduthan etukäteen kurssille, jotta vetäjät osaavat varautua parhaalla mahdollisella tavalla!

Ilmoittautuminen kurssille:

Miehet:
Tuomo Tomperi / tuomo.tomperi@gmail.com 0400 505 882
Naiset:
Tea Törmänen / tea@northernlights.fi 045 865 5169

Lisäys 15.9.2013: Miesten kurssilla on runsaasta innostuksesta johtuen rajoitetusti paikkoja jäljellä. Mikäli olet yhä kiinnostunut, ota nopeasti yhteyttä Tuomoon!

Tule katsomoon kesällä