Jenkkifutiksen peruskurssi avaa Lightsin syyskauden

Syksyn kuvioita

Kaksi viikkoa sitten käynnistynyt amerikkalaisen jalkapallon peruskurssi on osoittautunut tänä vuonna varsin suosituksi. Miesten kurssilla 24 uutta pelaajaa harjoittelee lajin perustaitoja kahdesti viikossa tähtäimessään reilun kahden viikon päästä pelattava harjoitusottelu.

Sisältöön

Syksyn kurssilaisista muutamalla on aiempaa kokemusta jenkkifutiksesta, mutta suurimmalle osalle laji on pelaajana aivan uusi. Keskimääräinen kurssilainen on 22-vuotias, 183 senttiä pitkä ja painaa liki 90 kiloa. Monelta löytyy aiempaa lajitaustaa mm. jalkapallon, koripallon, jääkiekon tai yleisurheilun puolelta. Urheilulliset kurssilaiset ovat mahdollistaneet sen, että kurssin valmennus on voinut edetä asioissa eteenpäin ripeällä tahdilla.

- Kurssilaisten urheilullisuus on ollut pieni positiviinen yllätys, kurssin vastuuhenkilönä toimiva edustusjoukkueen laituri Tuomo Tomperi kertoo.

- Tähän mennessä harjoitellut asiat ovat menneet hyvin perille, ja uskonkin että jätkät tulevat olemaan valmiita 17.10. pelattavaan 6vs6-jenkkifutisotteluun.

Ensimmäisen kahden viikon aikana kurssilaiset ovat päässeet tutustumaan lajin perusteisiin pallon kiinniotosta linjapeliin ja taklaustekniikoihin. Mukana valmennuksessa ovat Tomperin ja Tea Törmäsen lisäksi olleet mm. Joonas Taina, keskushyökkääjä Mika Nissinen, Othman Al-Kubaisi sekä linjamiehet Perttu Hyttinen ja Jari Mehtälä. Kurssin järjestämistä on auttanut merkittävästi se, että kaikille kurssilaisille on ollut tarjota kunnolliset lainavarusteet.

Myös naisten kurssi on ollut toistaiseksi menestys. Vajaa kymmenen uutta kurssilaista on harjoitellut toistaiseksi samoja asioita miesten kanssa. Naiset pelaavat oman harjoitusottelunsa tiistaina 15.10.

Taina edustuksen johtoon

Northern Lightsin edustusjoukkueen uudeksi joukkueenjohtajaksi on valittu joukkuetta pitkään edustanut 33-vuotias Joonas Taina. Tainan lähitulevaisuuden tavoitteisiin kuuluu edustusjoukkueen pelaajamäärän kasvattaminen ja joukkueen taustaorganisaation kehittäminen.

Laitahyökkääjänä myös kuluneella kaudella edustusjoukkueessa pelannut Taina korvaa tehtävässä edelliskauden joukkueenjohtajan Jyrki Seppälän. Seppälän joukkue selvitti tiensä aina ykkösdivisioonan finaaliotteluun saakka, joten pelillisesti kulunut kausi oli varsin onnistunut. Varsin kapea pelaajisto aiheutti kuitenkin kauden mittaan joukkueelle harmaita hiuksia, joten tuoreen joukkueenjohtajan yksi tärkeimpiä tavoitteita onkin pelaajapohjan laajentaminen.

- Tavoitteenamme on tuoda edustusjoukkueen harjoitusrinkiin lisää urheilullisia ja kehityskelpoisia aikuisikäisiä pelaajia, joiden avulla täydennetään C-nuorista edustukseen nousevaa uutta sukupolvea, Taina kertoo.

Syys-lokakuun peruskurssin lisäksi Northern Lights järjestää mahdollisuuksia tulla joukkueen toimintaan myös myöhemmin syksyllä ja kevätkauden kynnyksellä. Joukkueen ensi kauden valmennuksessa jatkaa moni viime kaudelta tuttu kasvo. Tarkemmin joukkueen valmennustiimin kokoonpanosta tiedotetaan myöhemmin.

Myöhästyitkö peruskurssilta?

Syksyn peruskurssi on herättänyt kiinnostusta myös kurssin alkamisen jälkeen. Northern Lights järjestää toimintaa syyskaudella kuitenkin myös kurssin päätyttyä.

Syksyn peruskurssin päätösottelu - Syysklassikko - pelataan miesten osalta torstaina 17.10. Ottelun päätyttyä Castrenin kenttä hiljenee syksyksi, mutta Lightsin miehet ja juniorit jatkavat senkin jälkeen valmistautumistaan kohti tulevaa kesää. Kypärät ja hartiasuojat ripustetaan hetkeksi naulaan joukkueen keskittyessä pelaajien fysiikan parantamiseen. Yhteisten harjoitusten lisäksi edustusjoukkue järjestää pelaajilleen viikonloppuihin painottuvaa leiritystä marras-joulukuussa.

Northern Lights järjestää peruskurssin päättymisen jälkeen yhteisen infotilaisuuden kaikille joukkueen toiminnasta kiinnostuneille. Tilaisuuteen ovat tervetulleita peruskurssilaisten lisäksi myös ne, joilta kurssi jäi tältä syksyltä välistä. Tilaisuudessa esitellään joukkueen valmennus ja käsitellään amerikkalaisen jalkapallon harrastamista Oulussa kokonaisuutena. Tilaisuuden yhteydessä on myös mahdollista esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Infotilaisuuden tarkempi ajankohta ja sijainti tarkentuu myöhemmin. Ilmoittautumiset ja kyselyt kannattaa ohjata Tuomo Tomperille joko sähköpostitse (tuomo.tomperi@gmail.com) tai puhelimitse 0400 505 882.

Tule katsomoon kesällä