Avausottelussa vastaan asettuu liigavuosilta tutut Jaguaarit

Kausi alkaa lauantaina!

Kahden ottelun mittainen harjoituskausi on Northern Lightsin osalta nyt takana päin. Alkukaudelle tyypillisesti joukkueen puolustus on ollut huomattavasti hyökkäyspeliä vahvempaa. Saako kotijoukkue myös hyökkäyksensä kuntoon lauantaiksi, kun Jyväskylän Jaguaarit saapuvat Ouluun?

Sisältöön

Tänä vuonna ilman ulkomaalaisvahvistuksia esiintyvä Lights lähtee hyökkäämään varsin nuorella ja suurelle yleisölle tuntemattomalla kokoonpanolla. Hyökkäyksen linjassa jatkavat viime kaudesta konkari Tuomo Huovinen sekä viime vuonna debyyttinsä I-divisioonassa tehnyt Miikka Kultalahti. Linja täydentyy viime syksyn U17-sarjan PM-kultamitalisti Juhani Jurvakaisella, isokokoisella Heikki Lesosella sekä syksyllä joukkueeseen mukaan tulleella Ville Valtosella. Linjakalustossa on kokemusta vähänlaisesti, mutta toisaalta Lightsin linjavalmennustiimi on tehnyt pelaajien kanssa kovaa työtä koko talven ajan. Lauantaina linja ulosmittaa sydäntalvella tehdyn työn.

Lauantaina näemme, miten nuori linja pystyy raivaamaan tilaa pelinrakentaja Othman Al-Kubaisin ja keskushyökkääjä Joni Kähösen tähdittämälle hyökkäyspelille. Nuoret Al-Kubaisi ja Kähönen ovat toisilleen tuttuja nuorisovuosilta, ja valmiita näyttämään taitonsa myös miesten sarjoissa. Isokokoinen tulokaspelaaja Matti Siponen saattaa joutua huilaamaan kauden avausottelun alaraajavaivan vuoksi, joten toisena keskushyökkääjänä nähdään todennäköisesti paremmin tukimiehenä tunnettu Sami Harju. Heittopelissä eniten on lupa odottaa seitsemännelle kaudelleen lähtevältä 30-vuotiaalta Tuomo Tomperilta sekä 21-vuotiaalta tulokkaalta Aku Uotilalta.

Lights tulee esittämään lauantaina todennäköisesti pääosin juoksupeliä, jota ryyditetään sopivassa suhteessa heitoilla. Pelinrakentaja Al-Kubaisi on heittojensa lisäksi uhka myös juoksupelissä.

Tule katsomaan ottelua lauantaina Castrenin kentälle! Normaalihintainen lippu otteluun maksaa 8€, mutta tänä vuonna lipun ostanut saa tuoda mukanaan ilmaiseksi yhden ystävän! Aleryhmille, johon kuuluvat opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset, alle 16-vuotiaat sekä Oulun Energian etuasiakkaat, tarjolla on 5€ hintainen lippu, joka oikeuttaa yhden henkilön sisäänpääsyyn. Lippuja saa paikan päältä. Ottelussa on mm. makkaraa ja virvokkeita tarjoava kahvio, joten mukaan kannattaa varata hieman käteistä.

Puolustuksessa uusia miehiä

Kesän 2014 Lights-puolustus on koostumukseltaan varsin erilainen viime kesään verrattuna. Kymmenestä tehokkaimmasta taklaajasta jatkaa tänä vuonna neljä pelaajaa. Onko uusiutuminen kuitenkaan pelkästään huono asia?

Kuten tiedetään, puolustuksessa kaikki lähtee linjasta. Puolustuksen linjamiesten muodostama neljän miehen frontti määrittää tahdin, jonka mukaan koko muu puolustus lauantaina tanssii. Lights asettaa linjaansa kokeneen Sakari Pikkaraisen ja nuoren Henri Hietajärven ankkuroiman yksikön, johon lisävoimaa tuovat U17-joukkueesta edustukseen nousseet Ivan Jirki ja Viljami Reiniharju. Käsivamman vuoksi keväästä asti sivussa olleen Jari "Mäti" Mehtälän paluusta on kiertänyt huhua, ja jos huhu osoittautuu todeksi, saa Lights linjapeliinsä aimo annoksen lisävoimaa ja -kovuutta. Vain kymmenellä linjamiehellä kauteen lähtevä oululaisjoukkue tarvitsee tulevana kesänä jokaisen miehen panoksen.

4-2-5 -puolustukseen täksi kaudeksi siirtynyt Lights käyttää kentällä vain kahta puhdasta tukimiestä. Sami Harju, puolustuksen johtohahmoksi noussut Esa Valli  ja viime kesänä joukkueen harjoitusvahvuudessa nähty Raine Niemelä muodostavat yhdessä linjan kanssa yksikön, joka pyrkii pitämään vastustajan juoksupelin kurissa. Viisimiehisen takakentän pääasiallista juoksupuolustusvastuuta kantavat Meksikosta syksyllä Ouluun muuttanut Mario Guerrero Cherem ja tulokaspelaaja Mika Malkamäki. Takakentän ruhtinas, tänä vuonna numerolla #30 esiintyvä Niklas Krogerus tuo omalla kokemuksellaan joukkueen puolustukseen näyttävyyttä ja kovuutta. Kulmapuolustajan tonteille ovat tässä vaiheessa kautta vahvimmin tyrkyllä konkari Antti Polet ja nuori Jimmy Partanen.

Tämän vuoden Lights-puolustus ei ole ehkä suurikokoisin, mutta paikkaa tilannetta hyvällä yhteispelillä ja liikkuvuudella!

Vaaralliset Jaguaarit

Pitkään liigatasolla pelannut jyväskyläläisjoukkue on Lightsin tavoin uusiutunut voimakkaasti täksi kaudeksi. Viime vuosien joukkueesta jatkaa tänä vuonna verrattain harva, mutta toisaalta joukkue on saanut mukaan uusia, lupaavia pelimiehiä.

Jaguaarien joukkueesta löytyy uusiutumisesta huolimatta myös Lightsille edellisiltä vuosilta tuttuja kokeneita pelimiehiä. Joukkueen pelinrakentajana nähdään viime vuonna Hyvinkää Falconsia edustanut isokokoinen Henri Winter, joka pyrkii heitoillaan puhkomaan Lights-puolustuksen. Winter ei ole varsinainen juoksu-uhka, mutta hänellä on vahva käsi, jolla pallo saadaa liikkumaan nopeasti ja tehokkaasti. Jaguaarien otteluennakko listaa laitahyökkääjistä Pasi Raatikaisen ja Tommi Tyrväisen todennäköisimpinä kohteina Winterin heitoille. Neljän laiturin hyökkäystä harjoituskaudella käyttänyt joukkue pyrkii todennäköisesti myös lauantaina heittämään palloa voimakkaasti.

Lauantaina kohtaaminen on joukkueiden seitsemäs 2000-luvulla. Mielenkiintoisesti kotijoukkue on voittanut joka kerta. Lights on hävinnyt kauden avausottelunsa vain kerran vuosina 2007-2013.

 

Tule katsomoon kesällä