Lights ja Tampere Saints kohtaavat harjoitusottelussa

Pre-season käyntiin sunnuntaina

Viime vuonna I-divisioonan finaaliotteluun selvinnyt Northern Lights lähtee alkavan kesän sarjaan voimakkaasti uusiutuneena. Viime kauden joukkueesta puuttuu tärkeitä runkopelaajia, mutta toisaalta tämän kesän joukkue esittelee mielenkiintoisia nuoria kykyjä.

Sisältöön

Northern Lights nostaa täksi kaudeksi viime kesän juniorijoukkueistaan useita lahjakkuuksia edustukseen. Hyökkäyksen linjan #92 Juhani Jurvakainen voitti U17-maajoukkuen kanssa PM-kultaa viime syksynä. Joukkueen pelinrakentajana nähdään viime kesänä U17-sarjan I-divisioonan voittanut #11 Othman Al-Kubaisi. Ykköskeskushyökkääjän paikan perii Seinäjoelle lähteneeltä Mika Nissiseltä niinikään Pohjoismaiden mestaruuden syksyllä valloittanut 18-vuotias Joni Kähönen.

Joukkue on saanut mukaan uutta verta myös juniorikoneiston ulkopuolelta. Syksyllä järjestetyn peruskurssin kautta joukkueeseen löysi tiensä useita atleettisia kavereita, joista monelle on tarjolla suuret saappaat heti ensimmäisellä kaudellaan. Joukkue odottaa paljon etenkin Kähösen aisaparina nähtävältä Matti Siposelta, laitahyökkääjä Aku Uotilalta sekä puolustuksen Mika Malkamäeltä. Sunnuntaina saa tulikasteensa toistakymmentä pelaajaa.

- Viime kauden jälkeen joukkue oli kovan paikan edessä. Päätettiin, että oululaisen pelaajarungon kasvattaminen on tällä hetkellä joukkueen ykkösprioriteetti. Haluamme nähdä, miten pitkälle sillä rungolla pääsee, edustusjoukkueen uusi joukkueenjohtaja Joonas Taina kommentoi Gridironin haastattelussa maaliskuun lopulla.

Northern Lightsin tulevan kesän rosteri julkaistaan näillä sivuilla sunnuntain harjoitusottelun jälkeen.

Edullisesti sunnuntain otteluun

Ykkösdivisioonan joukkueet pelaavat tänä vuonna kaksi harjoitusottelua: yhden kotona, yhden vieraissa. Northern Lightsin harjoituskausi kajahtaa käyntiin sunnuntaina klo 14, kun vastaan asettuu viime kaudelta tuttu Tampere Saints. Niinikään suomalaisvoimin kauteen lähtevä, viime kesästä vahvistunut Saints on yksi sarjan ennakkosuosikeista.

Viime kesänä Northern Lights ja Tampere Saints kohtasivat kaksi kertaa, ja molemmilla kerroilla Lights selviytyi ottelusta voittajana. Viime kesän meriiteillä ei tänä kesänä kuitenkaan juuri ratsasteta. Paikallisvastustaja Nokia Ghosthuntersin luovuttua sarjasta Saints on vahvistunut viime kaudesta merkittävästi. Joukkueen pelinrakentajana nähdään viime vuonna 2000 jaardia divisioonassa heittänyt vanha kettu Lari Siitonen. Pitkään divisioonatasolla pelannut Siitonen on älykäs pelinrakentaja, joka sortuu harvemmin virheisiin. Saintsilta odotetaan juoksupainotteista hyökkäystä, jota maustetaan sopivassa suhteessa heitoilla.

Lightsin päävalmentaja Petteri Isokosken ykköstavoitteena on ajaa harjoitusottelussa sisään joukkueen täksi kaudeksi uudistunutta juoksupainotteisempaa hyökkäystapaa, joka perustuu pitkälti kahden keskushyökkääjän ja kolmen laitahyökkääjän hyökkäysmuotoon. Harjoitusottelu ei luonnollisesti vaikuta sarjataulukkoon, mutta molemmat joukkueet pelaavat varmasti ottelussa silti täydellä teholla. Ottelu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden hioa joukkueen hyökkäyspeliä ennen reilun kahden viikon päästä alkavaa runkosarjaa.

Äitienpäivänä Castrenin kentällä pelattavaa harjoitusottelua pääsee katsomaan varsin edullisesti. Lippu otteluun maksaa 5 euroa. Opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset ja alle 16-vuotiaat pääsevät otteluun kaksi yhden hinnalla -periaatteella siten, että näihin ryhmiin kuuluvat voivat normaalihintaisen lipun ostamalla tuoda toisen henkilön mukaan veloituksetta. Alle 12-vuotiaille tarjotaan ilmainen pääsy. Varaathan mukaan käteistä rahaa!

Lisäksi uutuutena Oulun Energian asiakkaille pääsy kustantaa kolme euroa etukorttia vilauttamalla.

Katsaus kesän kotipeleihin

Viidellä joukkueella pelattava sarja koostuu kahden harjoitusottelun lisäksi kahdeksasta runkosarjaottelusta. Northern Lightsin edesottamuksia pääsee seuraamaan ensi sunnuntain lisäksi Castrenilla neljään otteeseen.

Tämän kesän otteluaikataulut Suomessa rakentuvat tietyllä tapaa kesäkuun alussa Itävallassa pelattavien miesten EM-kisojen ympärille, jotka aiheuttavat muutaman viikon pelitauon kesäkuulle. Maajoukkuetauko tarkoittaa sitä, että kausi alkaa Lightsin osalta jo toukokuun 24. päivä, kun vastaan asettuu Jyväskylän Jaguaarit. Kesäkuussa ei Oulussa pelata, mutta heinäkuussa Lights palaa jälleen Castrenin tekonurmelle isännöimään Falconsia Hyvinkäältä. Elokuussa Castrenilla pelataan kahdesti, kun Lights kohtaa sarjan muut joukkueet Vaasa Royalsin ja Tampere Saintsin.

Poikkeuksellisesti vain viidellä joukkueella pelattava sarja tarjoaa edellisvuotta vähemmän nähtävää oululaiselle jenkkifutisyleisölle. Tästäkin syystä sunnuntain harjoitusottelua kannattaa tulla ehdottomasti katsomaan. Nähdään Castrenilla sunnuntaina!

Tule katsomoon kesällä