Northern Lights haastaa lauantaina sarjan vahvimman joukkueen Vaasasta

Kuninkaan miehet saapuvat Ouluun

Kahden Jyväskylä-voiton jälkeen Northern Lightsin kauden suunta on ollut mollivoittoinen. Kolmen suurinumeroisen tappion jälkeen loppukauteen riittää parannettavaa, kun vastaan asettuu Royals Vaasasta. Aiemmin tällä kaudella Vaasassa Royals oli yli 800-päisen kotiyleisönsä iloksi parempi numeroin 45-3.

Sisältöön

Northern Lights aloitti tuolloin ottelun hyvin, mutta ei saanut peliä kääntymään kotiyleisön kannustuksesta nauttinutta Royalsia vastaan. Kotiyleisö on ollut Royalsille arvokas ase koko kesän. Toivottavasti myös täällä Oulussa saadaan runsaslukuinen joukko katsojia kotijoukkueen tueksi!

Loukkaantumisten vaivaamalla kotijoukkueella riittää haasteita sarjajohtajan pysäyttämisessä, mutta mahdotonta tämä ei kuitenkaan ole. Erityisesti puolustuksen on tiivistyttävä loukkaantumisista huolimatta. Puolustuksen ahkerin taklaaja LB Raine Niemelä on ottelusta sivusta ylävartalovamman vuoksi. Myös Esa Valli ja Mario Guerrero Cherem ovat kärsineet pienistä vaivoista ja heidän pelaamisensa ottelussa on vielä epävarmaa.

Loukkaantumiset on kuitenkin nähtävä myös mahdollisuutena muille pelaajille nostaa tasoaan. Takakentän johtohahmo Niklas Krogerus palaa kokoonpanoon ja tarjolla on heti ehkä vielä totuttuakin isompaa roolia. Myös puolustuksen linjan on onnituttava työssään edellistä Royals-ottelua paremmin. Kokeneiden Jari Mehtälän ja Sakari Pikkaraisen on johdettava joukkoa esimerkillään edestäpäin ja tuettava kokemattomampia joukkuekavereitaan onnistumisiin. Puolustuksen on myös tiivistyttävä isojen pelien ja virheiden osalta. Helppoja pisteitä ei Royalsin tasoiselle vastustajalle ole varaa antaa!

Tasaisuutta hyökkäykseen

Hyökkäyksen puolella pelinrakentaja Othman Al-Kubaisin kausi on ollut rikkonainen ja tama on näkynyt koko hyökkäyksen suorittamisessa. Nuori pelinrakentaja on kuitenkin jo osoittanut taitonsa kauden aikana ja rytmiin päästessään hän on vaarallinen sekä heittäjänä, että juoksijana.

Hyökkäyksen suorittamista on vaivannut myös ehkä kokemattomuudesta johtuva epätasaisuus, josta pitää päästä kauden loppupuoliskolla eroon. Keskittyminen tulee pitää omassa suorituksessa ja kun tilaisuus tulee, se on käytettävä hyväksi. Lightsin joukkueenjohtaja Joonas Taina kertoo odottavansa kokeneemman kaartin johtajuutta ja esimerkkiä myös hyökkäyksen puolella.

- Linjassa Tuomo Huovinen ja takakentällä Sami Harju sekä Tuomo Tomperi ovat niitä pelaajia, joiden esimerkin perässä myös nuoremmat parantavat peli peliltä.

Harjun rooli keskushyökkääjien johtohahmona kasvaa entisestään, koska tuleva Royals-ottelu on todennäköisesti tehokkaan keskushyökkääjän Joni Kähösen kauden viimeinen ottelu.

- Joni aloittaa vaihto-opiskeluvuotensa Yhdysvalloissa Floridassa, Taina avaa.

- Jotta jalkapallon pelaaminen Floridassa olisi Jonille mahdollista, hänen täytyy lähteä reissuun hyvissä ajoin. Joukkueenjohdossa kuitenkin nähdään, että tämä on pelkästään positiivinen asia sekä Jonin, että joukkueen tulevaisuuden kannalta.

Palatessaan Suomeen kaudelle 2015 Kähönen on varmasti sekä parempi pelaaja, että monta kokemusta rikkaampi. Taina kertoo, että joukkueenjohdossa on kartoitettu mahdollisuutta Kähösen korvaamiseen loppukaudeksi. Kähönen on ilmoitettu ennen kauden alkua ns. suojatuksi pelaajaksi, jonka tilalle joukkueeseen voidaan tuoda siirtorajoituksista riippumatta uusi pelaaja runkosarjan aikana.

Ottelun avaimet

Lights lähtee otteluun haastajan asemasta, mutta tehtävä ei silti ole mahdoton. Mitä joukkueelta tarvitaan?

Vahva vastustaja ei anna Lightsille lauantaina mitään ilmaiseksi. Loukkaantumiset ovat vaivanneet kapealla rosterilla esiintynyttä oululaisjoukkuetta koko kesän, eikä lauantai ole millään tapaa poikkeus. Uusilla, kokemattomilla pelaajilla on kuitenkin jälleen näytön paikka. Jos joukkueen kokenut ydin suorittaa kovalla tasolla ja nuori kaarti seuraa esimerkkiä, voi Lights taistella tasaisesti Royalsia vastaan. Lisäloukkaantumisia joukkueen on kuitenkin ehdottomasti vältettävä!

Hyökkäyksessä joukkueen on esitettävä tasaista peliä ja vältettävä edellisestä kotipelistä tuttuja isoja virheitä. Puolustuksessa tiivis linjapelaaminen on jälleen avainasemassa, sillä Royalsin juoksukonetta ei saa päästää täyteen vauhtiin. Royals on nuorelle kotijoukkueelle suuri haaste, mutta virheettömällä pelillä myös sarjajohtaja voi kaatua.

Tule katsomaan ottelua lauantaina Castrenin kentälle! Normaalihintainen lippu otteluun maksaa 8€, mutta tänä vuonna lipun ostanut saa tuoda mukanaan ilmaiseksi yhden ystävän! Aleryhmille, johon kuuluvat opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset, alle 16-vuotiaat sekä Oulun Energian etuasiakkaat, tarjolla on 5€ hintainen lippu, joka oikeuttaa yhden henkilön sisäänpääsyyn. Lippuja saa paikan päältä. Ottelussa on mm. makkaraa ja virvokkeita tarjoava kahvio, joten mukaan kannattaa varata hieman käteistä.

Tule katsomoon kesällä