Esittelyssä kauden 2015 joukkue

Tämän kesän Revontulet

Northern Lightsin edustusjoukkuetta ympäröinyt pitkä radiohiljaisuus on nyt vihdoin ohi. Kesäkauden kynnyksellä valotamme esirippua ja esittelemme tämän kesän Revontuli-joukkueen.

Sisältöön

Päävalmentaja Perttu Hyttisen kipparoima Northern Lights vuosimallia 2015 on nuori ja kokematon, mutta myös määrätietoinen ja ennakkoluuloton nippu. Tänä kesänä joukkueelta odotetaan kehitystä läpi kesän nuoren rungon kartuttaessa kokemusta ja pelin hitsautuessa lujemmin yhteen. Nousujohteisuus on joukkueen teemana alkavalla kaudella.

Joukkueenjohtajana uurastava Joonas Taina on nähnyt pitkän uransa aikana pelikentillä monenlaista. Taina on pelannut hyvissä, kokeneissa joukkueissa ja ollut voittamassa isoja pelejä. Vanha kettu lähtee kauteen hymyissä suin, vaikka Tampereen turnauksessa tilille kertyikin vain tappioita.

– Joukkue on toki nuori ja kokematon, mutta myös innokas. Virheitä ei tule pelätä, mutta niistä on kyettävä myös oppimaan. Olemme saaneet talvikaudella paljon hyvää aikaan. Odotan joukkueelta jatkuvaa kehitystä kuunvaihteesta elokuun ratkaisupeleihin saakka, Taina kommentoi.

Kuva: Risto Koho

Lightsin edustusjoukkueen pelinrakentajana jatkaa myös tänä kesänä nuori, tänä keväänä Suomea U19-maajoukkueessa edustanut Othman Al-Kubaisi. Toukokuun karsintaturnauksessa Iso-Britannian upottanut Al-Kubaisi on lahjakas urheilija, joka on talven aikana ottanut jälleen askeleen eteenpäin pelinrakentajan tontilla. Al-Kubaisin ja koko hyökkäyksen toimintaa tukee uusi hyökkäystapa, jota joukkue on päässyt harjoittelemaan syksystä lähtien.

Hyökkäyksen linjassa nähdään tänä vuonna uusia kasvoja. Kokonaan uutena miehenä seura esittelee center Tapani Tomperin, joka siirtyy seuraan II-divisioonan Kuopio Steelersista. Viime kaudella fullbackia pelannut jenkkifutiksen yleismies, monilahjakkuus Sami  Harju siirtyy täksi kaudeksi takaisin raskaaseen sarjaan. Kesäavauksen aloituksessa nähdään myös viime kaudelta tutut Miikka Kultalahti, Heikki Lesonen ja Ville Valtonen.

Yksi hyökkäyksen tärkeimpiä tavoitteita on heittopelin kehittäminen. Viime kesänä joukkueen kiinniottotilastoja johtanut kokenut Tuomo Tomperi nähdään tänä kesänä vasemmalla laidalla (ns. X). Oikealla laidalla viilettää viime kesällä tulokaskautensa pelannut Aku Uotila (Z), jonka koko ja nopeus tulevat aiheuttamaan ongelmia kulmapuolustajille.  Viime kesänä joukkueen heittohyökkäys nojasi pitkälti juuri Tomperin ja Uotilan kiinniottoihin, mutta tänä kesänä materiaali on leveämpi. Sisempänä laitahyökkääjänä debytoiva Aleksi Statsevich (Y) osallistui joukkueen harjoitusvahvuuteen viime kesänä, ja on ottanut talvikaudella viikko viikolta suurempaa roolia.

Terveystalo

Laitahyökkääjäosaston aloituskokoonpanon täydentää kahdesta erityyppisestä pelaajasta koostuva dynaaminen duo, jonka ominaisuuksia joukkueen valmennus pääsee hyödyntämään tilanteen mukaan. Vikkeläkinttuinen, scatback-tyyppinen Taavetti Rantala haastaa vastustavat puolustukset nopeudellaan ja ketteryydellään. Vastapainoa Rantalalle tuo Rovaniemi Nordmenista kannuksensa ansainnut Sami Mansikkasalo, jota nopeana ja fyysisenä pelaajana voidaan hyödyntää monipuolisessa roolissa. Lisäksi nuorelle Joonas Välitalolle tarjoutuu kauden mittaan tilaisuuksia näyttää kyntensä reserviroolissa.

Keskushyökkääjäosastolla Lightsilta löytyy kykyä ja syvyyttä, vaikka viime kauden Lights-hyökkäyksen selkeä ykkösnimi Joni Kähönen puuttuukin Juhannukseen asti kokoonpanosta. Tampereen harjoitusturnauksessa tulikasteensa miesten sarjoissa saanut Juuso Kantola on tulokaspelaaja vain paperilla. Alakouluikäisestä asti lajia harrastanut Kantola on pienestä koostaan huolimatta kentällä hyvin määrätietoinen ja rauhallinen pelaaja, jonka suoritusvarmuuteen Revontulet voivat hyvillä mielen luottaa. Kantolan aisaparina jenkkifutisdebyyttinsa tekee Jonin veli Niko Kähönen, joka entisenä jääkiekkoilijana on onnistunut omaksumaan lajin vaatimukset nopeasti.

Kuva: Harri Koivunen

Puolustuksessa huomio kannattaa kiinnittää numerolla 99 esiintyvään Matti Siposeen. Viime kesänä loukkaantumisten sävyttämän tulokaskautensa pelannut Siponen tulee tekemään vaikutuksen häntä vastustaviin hyökkäyksen linjamiehiin. Vahvaa panosta on lupa odottaa myös U19-maajoukkueessa esiintyneeltä Viljami Reiniharjulta. Juhannuksen jälkeen joukkueen riveihin liittyvä Joni Kähönen palaa Floridan matkalta vuotta vanhempana ja monta kokemusta rikkaampana. Puolustuksen linjakaluston täydentää tulokaskauttaan pelaava Juho Voltti.

Tukimiesosastolla Lights on nuori ja innokas. Peliajasta taistelevat viime kesänä hienon tulokaskauden pelannut Raine Niemelä, toisen polven revontuli Aku Koivumäki, ennakkoluuloton Taneli Taipale sekä fyysinen Olli Hinkkainen. Niemelä on nelikosta ainoa, jolta löytyy kokemusta virallisesta sarjaottelusta. Sen minkä tukimiehet häviävät kokemuksessa, ottavat he kuitenkin takaisin halussa kehittyä. Pelipaikan sisäinen kilpailu ajaa pelaajia eteenpäin.

Aivan kesän korvilla Lights sai vielä iloisia uutisia tukimiesosastolle, kun viime kesän ahkerin taklaaja Esa Valli päätti palata pelikentille nuorempiensa kiusaksi. Aggressiivista Vallia on tukimiehen lisäksi mahdollista hyödyntää myös puolustuksen linjassa.

Juuso punnertaa palloa boksiin ison miehen elein! #gridironfi#northernlights

A photo posted by @northern_lights_oulu on

Takakentällä Lights odottaa paljon viime kesänä 38 taklausta keränneeltä strong safety Mika Malkamäeltä. Malkamäen aisaparina joukkueen 4-2-5 -puolustuksessa esiintyy nuori Riku Hevosmaa, joka siirtyy täksi kaudeksi aikuisten sarjoihin Lightsin juniorijoukkueista. Vasta 17-vuotias Hevosmaa oli yksi U19-maajoukkueen nuorimpia pelaajia tänä keväänä. Niklas Krogeruksen jäätyä sivuun takakentän kapellimestarin saappaisiin astuu jo viime kesänä kokemusta hankkinut Mikko Räihä. Kulmassa konkari Antti Polet saa kiritystä nuorilta Joonas Kotajärveltä, Oskari Kurtilta ja Mustafa Al-Rubayelta.

Revontulet avaavat tämän kesän runkosarjan Jyväskylässä toukokuun viimeisenä päivänä. Vierasottelua seuraavalla viikolla pelataan jälleen Castrenilla, kun vastaan asettuu viime kesänä liigatasolla esiintynyt Kouvola Indians. Tutustu joukkueen pelaajiin kuvallisten pelaajaesittelyiden kautta ja saavu Paulaharjuntien hornankattilaan, kun Revontulet loistavat jälleen kesätaivaalla! Lightsin kotiotteluihin pääsee tänä kesänä hintaan 6€/4€ alennusryhmät (alle 16v, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmiehet). Viiteen otteluun oikeuttava kausikortti kustantaa kaksikymppiä.

Artikkelin kuvista lämmin kiitos Harri Koivuselle ja Risto Koholle!

Tule katsomoon kesällä