Revontulten valmennustiimi vahvistuu

Tim Johnson palaa Ouluun

Edustusjoukkueen vuodenvaihteen harjoitusleirille saapuva SAJL:n kaksinkertainen vuoden valmentaja on koko maan laji-ihmisille tuttu nimi. Northern Lightsin kauden 1990 pronssijuhlien takuumies on pitänyt yhteyttä Ouluun tiiviisti vuosien varrella.

Sisältöön

Päävalmentaja Perttu Hyttisen käskyttämä Northern Lights saa merkittävän vahvistuksen amerikkalaisvalmentaja Tim Johnsonin liittyessä mukaan valmennusryhmään. Johnson osallistuu jo Northern Lightsin tammikuun toisena päivänä järjestettävälle talvileirille.

Aikanaan pelaajana Helsinki Roostersissa Suomen mestaruuden voittanut Johnson on valmentanut Suomessa viimeksi 90-luvun alussa, jolloin hänet nähtiin sekä Oulu Northern Lightsin että Seinäjoki Crocodilesin päävalmentajana. Vuosina 1992 ja 1993 SAJL:n vuoden valmentajaksi valittu Johnson on sittemmin meritoitunut Yhdysvalloissa sekä lukio- että college-tasoilla. Hyttisen valmennusryhmään Johnson liittyy konsultin ja neuvonantajan roolissa. Näin Johnson on muutaman vuoden sisään jo toinen SAJL:n vuoden valmentaja, joka nähdään kehittämässä oululaista jenkkifutista. Kaudella 2011 Lightsia valmensi Scott Preston, jonka luotsaama Roosters voitti Vaahteramaljan 1995.

Joukkueenjohtaja Joonas Taina on luonnollisesti tyytyväinen tilanteeseen. Välipäivinä Suomeen saapuva Johnson viettää vuodenvaihteessa revontulten apuna viikon.

– Johnson sopii hienosti joukkueemme ja koko seuramme tilanteeseen. Edustusjoukkue haluaa kehittää toimintaansa voimakkaasti sekä valmennuksen että taustaorganisaation suhteen, vaikka pelaammekin tulevana kesänä kolmosdivisioonassa. Coach Johnson ymmärtää meitä hyvin ja haluaa olla mukana kehittämässä toimintaamme niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Pelaajille Johnsonin mukaantulo on luonnollisesti jättipotti.

Myös valmentaja Johnson on innoissaan tulevasta. Pitkään Yhdysvalloissa valmentanut konkari muistelee lämmöllä aikojaan Suomessa 80- ja 90-luvulla. Erikoista kyllä, mutta Johnsonin mielestä amerikkalainen jalkapallo on parhaimmillaan Atlantin tällä puolen. Valmentaja vertaa suomalaisen jenkkifutiksen tunnelmaa hänen isoisänsä Kansasiin.

– Kuuntelin nuorena isoisäni tarinoita hänen aikansa pienten paikkakuntien jalkapallosta. Hänen kuvailemansa ilmapiiri on hyvin lähellä sitä, mitä tunsin aikanaan Oulussa. Haluan löytää saman tunteen uudestaan.

Kuva: Samppa Toivonen

Kolmosdivisioonasta ponnistava Northern Lights uskoo kaikesta huolimatta edelleen vahvasti kotimaisen valmennusosaamisen kehittämiseen. Johnsonista toivotaan mentoria pelaajien lisäksi myös oululaisvalmennukselle. Syksyn mittaan laajentunut valmennustiimi on kaudella 2016 varsin vahva. Päävalmentaja Hyttisen lisäksi viime kauden staffista jatkavat puolustusta koordinoinut Taina, laitahyökkääjiä ja hyökkäystä valmentanut Tuomo Tomperi sekä linjavalmentaja Tomi Heino.

Joukkueen juoksupelin kannalta erinomaisia uutisia tuo Petteri Isokosken paluu valmennustiimiin. Myös joukkueen päävalmentajana nähty Isokoski ottaa harteilleen keskushyökkääjien valmennuksen. Joukkueen puolustuksen valmennus vahvistuu vähintään yhtä voimakkaasti kaupunkiin palanneen Stacey Thomasin myötä. Suomessa ja Oulussa kaudesta 2009 lähtien pelannut kivenkova takamies Thomas valmentaa joukkueen takalinjoja ja tukimiehiä ainakin talvikauden ajan. Hyvät uutiset eivät pääty tähän, sillä pitkän uran lajin parissa tehny Ylermi Rajakangas valmentaa tulevalla kaudella puolustuksen linjaa. Lisäksi joukkue on sopinut tukimiesten valmennuksesta Santtu Karjalaisen ja vielä viime kaudella Lightsissa pelanneen Sami Harjun kanssa. Kokonaisuutena joukkueen valmennusryhmä on laajempi ja asiantuntevampi kuin vuosiin.

Talvileiri 2016

Northern Lights käynnistää talvikauden yhteisharjoittelunsa toden teolla talvileirillä 2. tammikuuta. Samassa yhteydessä joukkue järjestää myös tryout-tilaisuuden uusille pelaajille. Tryout on potentiaalisille pelaajille erinomainen mahdollisuus tutustua joukkueen toimintaan. Tryout sopii sekä aiemmin lajia harrastaneille että heille, joilta lajikokemus vielä puuttuu. Yhteydenotot ja ilmoittautumiset: Tuomo Tomperi (0400 505 882 / tuomo [piste] tomperi [at] gmail [piste] com.

Tule katsomoon kesällä