Talviharjoittelu käynnistyi ryminällä

Viisitoista viikkoa avausotteluun

Tulevan kesän Northern Lights alkaa muotoutua tammikuun lähestyessä loppuaan. Muutama uusi pelaaja ehtii kuitenkin yhä mukaan ensi kauden joukkueeseen. Joukkue järjestää kevään viimeisen tryoutin tiistaina 9.2. klo 20.00 alkaen, heti Super Bowlin jälkeen.

Sisältöön

Northern Lightsin edustusjoukkueen kevätkausi on lähtenyt mallikkaasti liikkeelle. Joukkueen tammikuu kului suurilta perusasioiden ja paikkakohtaisten harjoitteiden parissa. Tulevan kesän kolmosdivisioonajoukkue on suurelta osin nuori ja pelivuosien valossa kokematon. Tästä johtuen sekä junioreista nousseet että lajin vasta aloittaneet pelaajat ovat vaatineet aikaa päästäkseen kiinni edustusjoukkueen rytmiin. Joukkueenjohtaja Joonas Taina on kuunvaihteessa tyytyväinen pelaajien panokseen ja koko tammikuun antiin.

– Joukkueen koko on kasvanut selkeästi viime vuodesta. Muutama pelaaja viime kauden joukkueesta ei jatka kesällä 2016, mutta toisaalta joukkueeseen on noussut runsaasti uusia pelaajia viime kauden U17-joukkueestamme. Lisäksi joukkue on vahvistunut usealla aikuisikäisellä uudella pelaajalla. Onpa harjoituksissa nähty myös muutama aikaisemmin Lightsissa pelannut pelimies. Kaiken kaikkiaan meininki on ollut reipasta.

Pelaajamäärän kasvun lisäksi myös joukkueen valmennustiimin laajeneminen on vaikuttanut positiivisesti toimintaan. Aiemmin edustusjoukkueen päävalmentaja toiminut Petteri Isokoski on tuonut keskushyökkääjien valmennukseen uutta näkemystä ja tietotaitoa, joka vie varmasti Lightsin nuorta pallonkantajaosastoa eteenpäin tällä kaudella. Linjavalmennuksessa Ylermi Rajakankaan panos on ollut alkuvuodesta korvaamaton. Omaa osaamistaan ovat jakaneet myös aiemmin revontulissa pelanneet Sami Harju ja Santtu Karjalainen. Valmennusvastuun hajauttaminen useammille hartioille on houkutellut mukaan myös muita takavuosien vaikuttajia.

Päävalmentaja Perttu Hyttisen johtama joukkue avaa kautensa toukokuun puolivälissä kotipelillä Kotka Eaglesia vastaan. Seuraavat kuukaudet kuluvat lajitaitojen harjoittelun lisäksi myös yhteispelin kehittämisen parissa. Ensimmäiset 11vs11-harjoitteet on tarkoitus käynnistää heti helmikuun alkupuolella. Kesän 2016 joukkueessa pelipaikoista käydään kova kilpailu niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin.

Pelinrakentajaosastolla Othman Al-Kubaisi ja Aku Uotila ovat jakaneet vastuuta tasaisesti koko tammikuun. Viime kauden joukkueesta jatkavat Juuso Kantola ja Sami Mansikkasalo kantavat tulevalla kaudella pallonkantovastuun. Laitahyökkääjäosastolla Lights on tulevana kesänä todella nuori, mutta samalla atleettinen ja lupaava. Viime kesänä debyyttikautensa pelannut Aleksi Statsevich on saanut seurakseen useita alle 20-vuotiaita nuoria. Hyökkäyksen linja uudistuu jälleen täksi kaudeksi, mutta voi hyvinkin olla yksi koko joukkueen vahvuuksia, kun kesän pelit potkaistaan käyntiin.

Puolustuksen puolella siirtyminen täysipäiväisesti 3-4-puolustukseen on vaatinut harjoittelua, mutta pelaajat ovat ottaneet haasteen innolla vastaan. Kolmen linjamiehen lisäksi kentällä nähdään kaksi sisempää tukimiestä, joiden pääasiallinen tehtävä on juoksuväylien tukkiminen. Puolustuksen boksin laidoilla viilettävät nopeat ulommaiset tukimiehet, joilta odotetaan hyvää pelinlukutaitoa ja runsaasti taklauksia.

Vielä matkaan?

Vaikka joukkueen kesän kokoonpano alkaakin pitkälti hahmottua, järjestää Northern Lights vielä yhden tryoutin Super Bowlin jälkeisenä tiistaina 9.2. klo 20:00 alkaen. Ouluhallilla järjestettävään harjoitukseen ovat tervetulleita kaikki ne, jotka ovat kiinnostuneita tutustumaan lajiin ja potentiaalisesti myöhemmin liittymään Northern Lightsin kesän 2016 joukkueeseen.

Yhteydenotot: Tuomo Tomperi (0400 505 882 / tuomo [piste] tomperi [at] gmail [piste] com.  Lajiharjoituksiin sopiva varustus on sisäliikuntavaatteet, sisäpelikengät ja mahdollisesti hammassuojat, mikäli järjestyy helposti.

Tule katsomoon kesällä