Harjoitusturnaus Luulajassa päättää hallikauden

Northern Lights matkaa Arctic Bowliin

Edustusjoukkue matkustaa huhtikuun alussa Luulajaan neljän joukkueen turnaukseen. Vastaan asettuvat Luleå Eskimos, Umeå FC Huskies sekä Tromsø Trailblazers.

Sisältöön

Northern Lightsin edustusjoukkueen valmistautuminen kahden kuukauden kuluttua alkavaan III-divisioonakauteen on sujunut mallikkaissa merkeissä. Joukkue on uudistunut tälle kaudelle erittäin voimakkaasti, mikä on tarkoittanut Revontulten kymmenhenkiseksi paisuneelle valmennustiimille runsaasti työnsarkaa. Kehitystä on tapahtunut, ja joukkue odottaakin innolla toukokuun 15. päivänä pelattavaa avausottelua Oulussa.

Ennen pelikauden alkamista Lightsille tarjoutuu kuitenkin mahdollisuus hioa yhteispeliään Luulajassa järjestettävässä Arctic Bowl -harjoitusturnauksessa. Neljän joukkueen turnauksessa oululaiset pääsevät pelaamaan kaksi scrimmage-tyyppistä ottelua ilman potkupelejä. Pelaajille turnaus on jännittävä mahdollisuus päästä kokeilemaan taitojaan tuntemattomia joukkueita vastaan. Valmennukselle turnauksesta saatava videomateriaali on kullan arvoista lähestyvää kesäkautta ajatellen.

Northern Lights ja Luleå Eskimos ovat toisilleen tuttuja vastustajia noin kymmenen vuoden takaa, jolloin Eskimos viimeksi vieraili Oulussa. Paikalliseen pohjoisdivisioonaan osallistuva Eskimos on Ruotsin pohjoisin joukkue. Lisäksi turnaukseen osallistuu joukkueet Uumajasta ja Norjan Tromssasta. Edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Joonas Taina pitää kansainvälistä turnausta hienona juttuna kauden kynnyksellä.

– On mahtavaa, kun pääsemme huipentamaan hallikauden kansainvälisissä merkeissä. Kahtena viime vuonna olemme leireilleet yhdessä Rovaniemi Nordmenin kanssa, mikä on palvellut valmistautumista erittäin hyvin. Harjoitusottelu Kuopio Steelersia vastaan viime keväänä tarjosi myös hyvää oppia. Eksoottisena matkakohteena Luulaja on tietysti vielä asia erikseen, Taina myhäilee.

Arctic Bowl tarjoaa joukkueelle erinomaisen mahdollisuuden mitata tälle kaudelle uusiutuneen hyökkäyssysteemin toimivuutta. Hyökkäys perustuu edelleen viime vuoden ykkösdivisioonajoukkueen hyökkäykseen. Tälle kaudelle hyökkäyksen painopistettä on kuitenkin siirretty juoksuvoittoisemmaksi. Pääosin neljän laitahyökkääjän muodostelmista operoinut Lights hyödyntää tänä vuonna voimakkaammin kolmen laitahyökkääjän ja kahden keskushyökkääjän muodostelmia. Fullbackin mukaantulo monipuolistaa Lightsin juoksupeliä ja lisää hyökkäykseen aimo annoksen fyysisyyttä. Fullbackeina pelaavat Olli Hinkkainen ja Joose Heikkinen nousevat hyökkäyksessä hyvin tärkeään rooliin.

Edustusjoukkueen rosteri ja kesän kotiotteluiden tarkat ajankohdat julkaistaan lähiaikoina.

Tule katsomoon kesällä