Rosterissa mukavasti syvyyttä

Kauden 2016 joukkue esittäytyy

Revontulet osallistuvat tämän kesän kolmosdivisioonaan nuorella ja nälkäisellä joukkueella. Avausottelussa hyökkäystä johtaa tuttuun tapaan pelinrakentaja Othman Al-Kubaisi.

Sisältöön

Kun kauden avaukseen on kolmisen viikkoa, julkaisee edustusjoukkue kauden 2016 sopimuspelaajaluettelon. Tällä hetkellä listalta löytyy 35 pelaajaa, joista 19 hyökkäyksen, 16 puolustuksen puolelta. Joukkue neuvottelee vielä muutaman pelaajan kanssa, mutta suurelta osin kesän 2016 joukkue löytyy tämän sivuston Joukkue-osiosta.

Valmennukseltaan Northern Lights on tänä kesänä vahvempi kuin vuosiin. Vahvan suomalaisvalmennuksen lisäksi Revontulia valmentaa tänä kesänä peräti kaksi amerikkalaisvalmentajaa. Kolmen viikon kuluttua Ouluun laskeutuva Tim Johnson saa seurakseen maanmiehensä David Clemmerin, jonka vastuulla tänä kesänä on puolustuksen koordinointi. Vuosina 1987-1989 West Chester Universityä edustanut Clemmer muutti Ouluun loppuvuodesta ja liittyi kevättalvella osaksi Northern Lightsin valmennustiimiä.

Hyökkäyksen linja on kokenut runsaasti muutoksia, sillä viime kauden aloittavasta linjasta jatkaa vain kaksi pelaajaa, tackle Tapani Tomperi ja guard Ville Valtonen. Kauden alla joukkue sai iloisia uutisia sairastuvalta, sillä keväällä 2015 tapahtunutta polvivammaansa parannellut guard Juhani Jurvakainen liittyy jälleen joukkueen vahvuuteen. Nuorten maajoukkueissa maatamme edustanut Jurvakainen oli Revontulten paras linjamies ykkösdivisioonakaudella 2014. Linjan täydentävät Nokialla ja Tampereella aiemmin pelannut center Hannu Karvonen sekä rookie-tackle Petteri Yli.

Pelinrakentajan paikalla nähdään kahden edelliskauden tapaan nuorten maajoukkueistakin tuttu Othman Al-Kubaisi, jonka varamiehenä toimii urheilullinen Aku Uotila. Molemmat viime kauden keskushyökkääjistä jatkavat, joten tänäkin kesänä palloa kiikuttavat Juuso Kantola sekä Rovaniemeltä lähtöisin oleva Sami Mansikkasalo. Fullbackit Joose Heikkinen ja Olli Hinkkainen raivaavat pallonkantajille tilaa.

Laitahyökkääjäosastolla joukkue on uusiutunut voimakkaasti. Laitureista nuoret Anton Pajukoski, Elias Id, Saku Kuusiniva ja Väinö Ahonen pelaavat tänä kesänä ensimmäistä kauttaan miesten sarjoissa. Aleksi Statsevich ja Joonas Välitalo sen sijaan nähtiin Lights-paidassa jo viime kesän ykkösdivisioonakaudella. Asepalvelustaan suorittava vikkeläjalkainen Taavetti Rantala liittyy joukkueen vahvuuteen heinäkuussa. Kesäkuussa polvensa telonut veteraani Tuomo Tomperi joutuu olemaan alkukaudesta pois, mutta voi hyvinkin palata vahvistamaan joukkuetta kesän edetessä. Tomperin talvikausi on sujunut kuntouttaessa ja valmentaessa Revontulten uutta sukupolvea laitahyökkääjän pelipaikalla.

– Täytyy olla tyytyväinen jätkien panokseen tähän mennessä, Tomperi kommentoi.

– Meillä on nuori laituriosasto, mutta sen mikä hävitään kokemuksessa, otetaan takaisin halussa kehittyä. Kolmosdivisioona on kavereille hyvä kasvualusta. Statsevichin Aleksi on jatkanut kehittymistään viime kaudesta ja ottaa varmasti isoa roolia myös tänä kesänä. Kesän mittaan nähdään, kuka muu nostaa profiiliaan.

boyz

Puolustuksen linjassa oranssipaidassa nähdään viime kaudelta tutut Taneli Taipale ja Juho Voltti, sekä junioreista edustukseen noussut Eemil Ahonen. Pitkään painia harrastanut Jesse Kukanaho täydentää nelikon. Tukimiesosastolla viime kesänä hyviä otteita väläytellyt Aku Koivumäki saa seurakseen pelipaikkaa vaihtaneen Mikko Räihän, vuoden tauon jälkeen kokoonpanoon palanneen Mario Guerrero Cheremin, viimeksi kaudella 2012 Lightsia edustaneen Jani Niemen sekä junioreista täksi kaudeksi miehiin nousseen Eetu Lehtiniemen.

Revontulten takakentän aloittavat kulmapuolustajat Oskari Kurtti ja Mustafa Al-Rubaye jatkavat myös tänä vuonna. Safety Joonas Kotajärvelle kaavaillaan täksi kaudeksi viime kesää suurempaa roolia. Takakentän täydentävät junioreista noussut Arttu Hanhisalo, Jyväskylässä korkeakoulujenkkifutista pelannut Ville Alanen sekä rookie-pelaaja Petri Hyppönen. Joukkue jännittää lisäksi erityisesti, tekeekö joukkueenjohtaja Joonas Taina myös tänä vuonna perinteikkään comebackinsa.

Northern Lights avaa kautensa 15.5. Castrenilla, kun vastaan asettuu Eagles Kotkasta. Todelliseksi sarjan kärkiotteluksi arveltu kamppailu tarjoaa varmasti hyvää viihdettä ja vauhdikkaita tilanteita.

Liput otteluun: 5€/4€ aleryhmät. Ottelutapahtumassa on myös saatavilla joukkueen 20€ hintaisia kausikortteja, jotka oikeuttavat kaikkiin joukkueen viiteen runkosarjaotteluun. Tue oululaista jenkkifutista kausikortilla ja kannusta nuoret Revontulet jälleen voittojen tielle! Ottelussa myös kahvio.

Tule katsomoon kesällä