Northern Lights päihitti Titansin Tartosta

Kolme ottelua, kolme voittoa

Hienosti alkanut kausi 2016 sai jatkoa sunnuntaina, kun Revontulet pitivät sarjapisteet tiukasti Oulussa lukemin 47-18.

Sisältöön

Gridironin otteluraportti nosti esiin Revontulten uudet kuviot hyökkäyksessä. Yleensä pelinrakentajan vaihtuminen tietää selkeää pudotusta joukkueen hyökkäystehossa, mutta ainakaan sunnuntaina tasonlaskua ei voinut havaita.

Kotijoukkueen pelinrakentajana ensimmäistä kertaa virallisessa sarjaottelussa pelannut Aku Uotila hyppäsi Othman Al-Kubaisin saappaisiin juoksemalla neljä touchdownia ja heittämällä kaksi. Päävalmentaja Hyttinen oli syystäkin tyytyväinen Uotilan esityksiin, mutta nosti esille myös hyökkäyksen linjan. Juoksupelin toimiessa pelinrakentajan työskentely helpottui huomattavasti. Keskushyökkääjä Juuso Kantola juoksi ottelussa mukavasti jaardeja ja teki myös kauden ensimmäisen touchdowninsa viimeisen neljänneksen puolivälissä.

Uotilalle itselleen hyvä menestys tuli pienenä yllätyksenä. Joukkueen kuviot olivat vielä torstaina hieman sekaisin hyökkäyksen hakiessa uomaansa. Pelinrakentaja oli erityisen tyytyväinen ensimmäisen puoliajan esitykseen. Jokunen virhe mahtui mukaan, mutta pääasiassa joukkue pystyi suorittamaan omalla tasollaan pelinrakentajan vaihdoksesta huolimatta. Mainitsemisen arvoista on, että uuden pelinrakentajan lisäksi Northern Lights ajoi ottelua edeltäneellä viikolla sisään myös uuden fullbackin. Paremmin laiturina tunnettu Aleksi Statsevich onnistui myös uudessa roolissaan hyvin.

Uotila nosti esiin myös laitahyökkääjien panoksen. Onnistujia löytyi laajalla rintamalla. Junioreista noussut Anton Pajukoski petasi pitkällä kiinniotollaan yhden touchdownin, ja rookie Elias Id onnistui touchdownissa viimeisellä neljänneksellä. 17-vuotias Saku Kuusiniva pääsi jälleen pisteiden makuun ottaessaan Uotilan heiton kiinni maalin jälkeen kahden pisteen arvoisesti. (lähde)

Seuraavan kerran pelataan lauantaina 11.6. klo 18. Silloin Northern Lightsin vieraaksi saapuu helsinkiläinen Malmi Blaze.

Tule katsomoon kesällä