Viisi ottelua, viisi voittoa

Lights jatkaa kesätauolle tappioitta

Sarjapisteet matkasivat Suomen Chicagosta pohjoiseen, kun Northern Lights päihitti Lahti Panthersin lukemin 13-30 (7-20).

Sisältöön

Erittäin haastavissa olosuhteissa pelatusta ottelusta muodostui vierasjoukkueen odotusten mukaisesti kova ja haastava kamppailu. Isäntäjoukkue Panthers oli valmistautunut otteluun huolella ja laittoi puolustuksessa vahvasti Revontulille kampoihin. Northern Lights oli kuitenkin myös tehnyt kotiläksynsä, ja pystyi murtamaan Panthers-puolustuksen riittävän useasti saavuttaakseen tärkeän vierasvoiton.

Amerikkalaisen jalkapallon uutisointiin keskittyvä Gridiron.fi on julkaissut ottelusta kattavan raportin.

Muutamia lyhyitä taukoja lukuunottamatta yhtämittaisesti jatkunut rankkasade teki molempien joukkueiden heittopelistä vaikeaa. Palloa kiikutettiinkin lauantaina pääosin juosten. Kotijoukkue Panthersin puolustus oli valmistautunut otteluun huolella ja pystyi hidastamaan Revontulten matkaa tukkimalla kentän keskustaa, mutta Lights onnistui pelinrakentaja Aku Uotilan johdolla löytämään tilaa kentän laidalta. Kaksi maalia juossut ja yhden heittänyt Uotila pokkasi ansaitusti ottelun parhaan pelaajan palkinnon. Kaksi ensimmäistä ottelua fullbackina pelannut ja sittemmin pelinrakentajan tontille siirtynyt kainuulainen on tehnyt viidessä ottelussa 12 maalia ja heittänyt kuusi. (lähde)

Revontulten puolustus on nostettava erityisesti esiin, kun puhutaan lauantain onnistujista. Koko puolustus linjasta takapuolustajiin pelasi kurinalaisesti, eikä antanut Panthersille mitään ilmaiseksi. Puolustus vältti suuret virheet ja tarjosi hyökkäykselle erinomaiset lähtökohdat ottelun voittamiseksi. Kauden avanneeseen Eagles-otteluun verrattuna puolustus on ottanut runsaasti askelia eteenpäin.

Tule katsomoon kesällä