Bulldogs kaatui lukemin 50-2

Lights voitti kolmosen runkosarjan

Revontulten puolustus ja erikoisjoukkueet ratkaisivat ottelun jo kamppailun ensimmäisellä neljänneksellä.

Sisältöön

Gridiron.fi:n otteluraportti summaa kamppailun kulun.

Kauden viimeisen vierasmatkansa tehnyt Northern Lights päihitti lauantaina Bulldogsin selkein lukemin. Vierasjoukkue otti otteluun lentävän lähdön voittaen ensimmäisen neljänneksen lukemin 26-0 kolmella puolustuksen tai erikoisjoukkueiden touchdownilla. Toisella puoliajalla Revontulet lisäsivät johtoaan kolmella Aku Uotilan heittomaalilla sekä Saku Kuusinivan 33 jaardin mittaisella juoksumaalilla. Kaksi kertaa onnistunut Väinö Ahonen teki kauden ensimmäiset touchdowninsa Uotilan heitoista. Tulos tietää Northern Lightsille sitä, että joukkue varmistaa runkosarjan voiton jo ennen kauden viimeistä otteluaan Helsinki Wolverines II:a vastaan.

Kotijoukkue Bulldogs lähti otteluun haastavista asemista, sillä mm. samaan aikaan pelattu U19-sarjan finaali Porvoon Butchersin ja Helsinki Wolverinesin välillä verotti miehistöä. Bulldogs sai pukeisiin vain 13 pelaajaa. Joukkueet sopivat yhteisesti kellon käytöstä siten, että ensimmäisen neljänneksen jälkeen pelattiin juoksevaa aikaa. Bulldogs onnistui liikuttamaan palloa ajoittain kohtuullisesti, mutta virheet ja miesten vähyys verottivat hyökkäyksestä parhaimman terän. Ottelu oli kokonaisuudessaan hyvin rikkonainen. Jotain ottelusta kertoo se, että Northern Lights yritti juosta ottelussa yhteensä vain kuudesti. Hyökkäyksen downeja vieraille kertyi vaatimattomat 22. (lähde)

Northern Lights lähti otteluun aikomuksenaan harjoituttaa joukkueen vähemmälle huomiolle jäänyttä heittopeliä. Puolustuksen ja erikoisjoukkueiden onnistumisten ansiosta Lights sai ensimmäiset touchdowninsa hyökkäyksessä aikaan vasta toisen puoliajan aikana. Pelinrakentaja Uotila heitti Väinö Ahosen lisäksi yhden maalin myös keskushyökkääjä Sami Mansikkasalolle.

Northern Lightsin pelit jatkuvat ensi sunnuntaina, kun Helsinki Wolverines II saapuu Castrenin kentälle. Tule kannustamaan, kun Revontulet lähtevät tavoittelemaan tappiotonta runkosarjaa!

Tule katsomoon kesällä