Kauden kuudes voitto on tosiasia

Revontulet jatkavat voittoputkessa

Odotettu kamppailu Lohja Lionsia vastaan tarjosi oululaisyleisölle jännitystä koko rahalla. Tehokkaasti paikkansa hyödyntänyt vierasjoukkue taipui vasta viimeisellä neljänneksellä.

Sisältöön

Odotusten mukaisesti sunnuntain ottelusta muodostui hyvin tasainen ja fyysinen vääntö. Revontulet aloittivat pelin tehokkaasti vahvasti vyöryvän juoksuhyökkäyksensä turvin. Pelinrakentaja Aku Uotila ja armeijasta lomille palannut Juuso Kantola kantoivat päävastuun oranssipaitojen vyöryessä vahvasti kohti vieraiden maalialuetta. Lopulta Kantola onnistui itse maalinteossa. Kun Väinö Ahonen lisäsi kiinniotollaan kotijohdon samantien kahdeksaan pisteeseen, näytti tilanne Northern Lightsin kannalta valoisalta.

Lions ei kuitenkaan antanut periksi. Aina kun Lights onnistui, pystyi vierasjoukkue kuittamaan tilanteen omalla touchdownillaan. Kotijoukkueen hyökkäys kärsi varsinkin avausjaksolla useista ajatustason virheistä, jotka veivät hyökkäykseltä parhaan terän pois. Lions tiivisti lisäksi puolestaan puolustuspeliään ottelun edetessä. Kun vierasjoukkue siirtyi johtoon kolmannen neljänneksen loppupuolella, tarvittiin Lightsilta ryhtiliike. Kotiyleisön onneksi Revontulet ryhdistäytyivät ja saivat aikaiseksi pitkän, kelloa kuluttavan hyökkäysvuoron, joka päättyi lopulta Kantolan iltapäivän toiseen touchdowniin. Lights oli lisäpisteissään sunnuntaina erehtymätön, sillä jokaisen touchdownin jälkeen saalistettiin myös kaksi lisäpistettä. Lisäpisteet riittivätkin ratkaisemaan ottelun lopulta lukemin 24-20 (16-14).

Lightsin päävalmentaja Perttu Hyttinen oli erittäin tyytyväinen voittoon heti ottelun päätyttyä, mutta myönsi samalla, ettei joukkue yltänyt sunnuntaina kauden parhaimpaansa. Päävalmentaja arveli, että pitkä pelitauko ja ajankohta saattoivat verottaa molempien joukkueiden pelistä sen parhaimman terän.

– Paljon porukkaa poissa treeneistä johti siihen, ettei joukkuepeli ollut ihan sitä, mitä se voisi olla tässä vaiheessa kautta. Saimme kuitenkin homman hoidettua, mikä auttaa meitä pitkässä juoksussa varmasti.

Vierasjoukkue onnistui käyttämään paikkansa sunnuntaina hyvällä prosentilla. Kotijoukkueen sivurajalla käytiin keskustelua siitä, kuinka hankalassa paikassa pelaaja oppii paljon sekä itsestään että omasta joukkueestaan. Tällä kertaa Revontulten kantti kesti ja ottelusta lähdettiin voittajina.

Kuva: Titta Majahalme

Lionsin puolustuksen valmentaja Tero Virtanen kommentoi ottelua tuoreeltaan vierasjoukkueen otteluraportissa.

–  Peli oli todella fyysinen: molemmilta joukkueilta talutettiin useita pelaajia pienten loukkaantumisten seurauksena sivurajalle. Puolustukselle oli sovittu kolme tavoitetta, joita oikeastaan yhtäkään ei kyetty riittävästi toteuttamaan. Olen silti erittäin tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen. Vastassa oli kuitenkin 1-divisioonassa viime kaudella pelannut joukkue. Erikoisjoukkueet toimivat hyvin, hyökkäys toimi hyvin, mutta näin tiukassa pelissä meidän on pystyttävä kääntämään tiukat tilanteet eduksemme. Ehkä me hävisimme ottelun tänään siihen, Virtanen totesi.

Ottelun lopputulos lupailee Northern Lightsille erittäin hyvää runkosarjan jälkeisiä pudotuspelejä ajatellen. Lights on runkosarjan jälkeen väistämättä kolmen parhaan joukossa, mikä tarkoittaa ensimmäistä pudotuspeliä kotiin Castrenin kentälle. Jos joukkue onnistuu ottamaan yhdenkin voiton jäljellä olevista kahdesta ottelusta, voittaa Northern Lights koko runkosarjan. Viimeksi oululaisjoukkue on saanut juhlia minkään sarjan runkosarjan voittoa kauden 2007 päätteeksi.

Revontulet pelaavat ensi lauantaina Sipoossa, kun vastaan asettuu toistaiseksi voitoitta pelaava Bulldogs. Oululaisten runkosarja pelataan päätökseen heinäkuun viimeisenä päivänä, jolloin joukkue kohtaa vaarallisen Helsinki Wolverines II:n Castrenin kentällä.

Tule katsomoon kesällä