Kotka Eagles parempi lukemin 28-46 (6-27)

Kirvelevä tappio Tinamaljassa

Kolmosdivisioonan finaaliotteluun selviytyneet Revontulet joutuivat lopulta toteamaan vierailevan Kotka Eaglesin paremmakseen.

Sisältöön

Jenkkifutissivusto Gridiron.fin raportti kertoo ottelusta ja joukkueiden tunnelmista ottelun päätyttyä.

Runkosarjan voittanut Northern Lights ja kakkonen Eagles kohtasivat sunnuntaina kolmosdivisioonan finaaliottelussa, Tinamaljassa. Ottelusta muodostui odotetusti hyökkäysten kamppailu, jossa nähtiin yhteensä 11 touchdownia. Eagles avasi ottelun loistavasti karaten toisella neljänneksellä jo 0-27 -johtoon. Northern Lights heräsi kuitenkin mukaan peliin ja nousi kolmannella jaksolla jo viiden pisteen päähän tilanteeseen 28-33. Lopulta Eagles sai jälleen hyökkäyspelinsä kulkemaan ja ratkaisi ottelun pelinrakentaja Niclas Carpelanin heittojen ja koko päivän hyvin toimineen juoksupelin turvin. Vanhat pelitoverit Carpelan ja jälleen maalintoessa onnistunut Juhani Kähönen pääsivät nostamaan Tinamaljaa, josta pelattiin nyt kolmatta kertaa. Veteraanilaituri Kähösen meriittilistalta löytyvät nyt Vaahteramaljan lisäksi myös kaikkien kolmen divisioonan voitot.

Northern Lightsin päävalmentaja Perttu Hyttinen oli ottelun jälkeen pettynyt tulokseen, mutta joukkueeseensa hän oli tyytyväinen.

– Jätkät teki matsin tästä. Kaveri oli paljon valmiimpi pelin alussa ja jäätiin jalkoihin. Mutta sieltä löytyi vielä taistelutahtoa, ja tultiin tosiaan viiden pisteen päähän. Ei ihan riittänyt tänään, mutta olen kyllä ylpeä joukkueesta, päävalmentaja muotoili. (lähde)

Vaikka Revontulten kausi päättyikin pettymykseen, oli kausi kuitenkin kokonaisuutena todella positiivinen. Kahdeksan voittoa ja vain kaksi tappiota on erittäin hyvä lukema. Joukkue kehittyi huimasti sekä hyökkäyksen että puolustuksen puolella. Menestys kantaa varmasti myös ensi vuoteen. Kausi 2016 osoitti sen, että Northern Lightsin päätös pudottautua täksi kesäksi kolmosdivisioonatasolle oli oikea ja perusteltu, vaikkei kausi päättynytkään mestaruusjuhliin.

Northern Lights haluaa kiittää kaikkia katsojia ja tukijoitaan, jotka tekivät tämän kesän menestyksen mahdolliseksi. Kiitos tästä kesästä! Ensi kesänä tullaan taas kovaa!

Tämän artikkelin kuvan otti Lassi Heikkilä. Kiitos Lassi!

Tule katsomoon kesällä