Rankka tappio päätti runkosarjan

Helsinki Wolverines II oli selvästi Revontulia edellä sunnuntain kamppailussa. Vieraiden heittopeli oli myrkkyä koko iltapäivän, eikä oranssipaitojen hyökkäys päässyt missään vaiheessa kunnolla käyntiin.

Sisältöön

Kuumassa ja kosteassa säässä pelattu ottelu Northern Lightsin ja Helsinki Wolverines II:n välillä tarjoili oululaisjoukkueelle tappion karvasta kalkkia. Vierasjoukkue Wolverines II eteni vahvan heittohyökkäyksensä turvin tehokkaasti, eikä päästänyt kotijoukkueen juoksuhyökkäystä helpolla. Northern Lightsin ottamat rangaistukset sekä kaksi ensimmäisen puoliajan pallonmenetystä haittasivat ajoittain hyvin edennyttä hyökkäyspeliä. Puoliaikaan mennessä vieraat olivat rakentaneet kolmen maalin johtoaseman, jota Lights ei enää toisella puoliajalla pystynyt uhkaamaan.

Vierasjoukkueen pelinrakentaja Robert Johnson pyöritti näyttävää heittopeliä jakaen palloa usealle eri vastaanottajalle. Lightsilla oli läpi iltapäivän vaikeuksia pysäyttää vieraiden hyvin harjoiteltua ja täsmällistä peliä, joka perustui pitkälti pelinrakentajan ja laitureiden välisiin ajoituksiin. Ensimmäisellä puoliajalla Wolverines II rähmäsi pallon kertaalleen, mutta muuten hyökkäysvuorot painuivat poikkeuksetta päätyyn asti.

Hyökkäyksessä virheet sävyttivät vahvasti kotijoukkueen peliä. Kiinnipitorangaistukset, epäonnistuneet blokit ja pallonmenetykset käänsivät vaakakupin vahvasti vieraiden eduksi. Keskushyökkääjä Sami Mansikkasalo juoksi ensimmäisellä neljänneksellä vahvasti, mutta joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi. Laitahyökkääjä Aleksi Statsevich paikkasi lopulta keskushyökkääjän tontilla mallikkaasti, mutta kokonaisuutena kotijoukkueen hyökkäyksestä paistoi epätasaisuus. Pelinrakentaja Aku Uotila teki hyökkäyksen linjan kanssa parhaansa, mutta parhaat tehot eivät tulleet sunnuntaina esiin. Joukkueen hyökkäystä tänä kesänä koordinoinut Tuomo Tomperi ei kuitenkaan syyttänyt tappiosta pelaajia.

– Hyökkäyksen osalta valmistautuminen tähän otteluun ei ollut parasta mahdollista, ja valmennus ottaa asiasta täyden vastuun, Tomperi totesi.

Tulos ei vaikuta Northern Lightsin runkosarjasijoitukseen, sillä joukkue oli varmistanut kolmosen runkosarjan voiton ja viikkoa aiemmin Sipoossa. Tappio on silti aina tappio, ja joukkue lähteekin valmistautumaan tulevaan välierään kitkerä maku suussaan. Sunnuntaina 21.8. klo 13 pelattavassa ottelussa nähdään, miten tämän kesän Northern Lights pystyy vastaamaan nyt heitettyyn haasteeseen.

Tule katsomoon kesällä