Lions kaatui Castrenilla 12-7 (12-0)

Tinamalja, here we come!

Oulu Northern Lights matkaa kolmosen finaaliotteluun äärimmäisen kovan taistelun jälkeen. Pääosaan nousi joukkueen erinomaisesti pelannut puolustus.

Sisältöön

Gridiron.fi raportoi ottelusta taistelun tauottua seuraavaan malliin:

Lohja Lionsin ja Oulu Northern Lightsin sunnuntaisesta välieräkamppailusta muodostui äärimmäisen fyysinen puolustusten taistelu. Molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia edetä, joten ottelussa taisteltiin pitkälti kenttäasemista. Osuvasti pisteidenteon aloitti kotijoukkueen Joonas Taina, joka nappasi Lions-pelinrakentaja Ilpo Laakson heiton suoraan ilmasta ja palautti sen maalialueelle kuuden pisteen arvoisesti. Avausneljänneksellä Othman Al-Kubaisin ja Aleksi Statsevichin välinen ilmasilta tuotti kotijoukkueelle tärkeän touchdownin, jolla kotijoukkue siirtyi 12-0 -johtoon. Kolmannella neljänneksellä nähtiin vielä yksi Lionsin touchdown, mutta muuten pisteitä ei ottelussa syntynyt. Näin ottelun loppulukemiksi kirjattiin 12-7 kotijoukkueelle.

Täksi kaudeksi kolmoseen siirtyneen Oulu Northern Lightsin hyökkäys on ollut sarjan puheenaiheena siitä asti, kun joukkue päihitti toukokuun 15. päivä Kotka Eaglesin lukemin 54-52. 36 pistettä ottelua kohden runkosarjassa tehnyt oululaisjoukkue sai kuitenkin vastaansa äärimmäisen motivoituneen ja kovan Lions-puolustuksen, joka sai pidettyä isäntäjoukkueen vahvana pidetyn juoksupelin tehokkaasti aisoissa. Al-Kubaisin, Aku Uotilan ja keskushyökkääjäksi tähän otteluun siirtyneen Saku Kuusinivan juoksupeli tuotti vain 3,5 jaardia peliä kohden, kun runkosarjassa vastaava luku oli 6,9. Lions pelasi linjassa kurinalaisesti ja hyödynsi myös takapuolustaja Jorge Ruizia voimakkaasti juoksupuolustuksessa. Oranssipaidat olivat hyökkäyksessä jatkuvissa vaikeuksissa, mutta puolustuksen nappipeli auttoi pitämään vierailijat takaa-ajoasemassa.

Lions lähti otteluun joukkueiden aiempaa kohtaamista heittopainotteisemmalla pelisuunnitelmalla. Lions oli nähnyt, kuinka Wolverines II:n Robert Johnson heitti 446 jaardia ja kuusi touchdownia Revontulia vastaan runkosarjan päätöskierroksella. Heittopeli tuotti lohjalaisille kuitenkin tuloksia varsin epätasaisesti. Muutamia onnistumisiakin nähtiin, mutta liian usein pallot putoilivat harmittomasti kentän pintaan. Pelinrakentaja Laakson heitoista onnistui sunnuntaina vain noin kolmannes. Lisäharmia Lionsille toi kolme syötönkatkoa, joista ensimmäisen kokenut kettu Taina palautti aina maalialueelle saakka. Syötönkatkot maksoivat ottelussa muutenkin Lionsille pahemman kerran. Arttu Hanhisalon iltapäivän toinen katko omalla maalialueella päätti Lionsin hyökkäysvuoron ensimmäisen puoliajan lopussa. Puolustuksen koordinaattorin tehtävät runkosarjan jälkeen omaksunut Sami Harju sai yhdessä jo Yhdysvaltoihin palanneen Tim Johnsonin kanssa taiottua sellaisen pelisuunnitelman, mikä mahdollisti oranssipaitojen voiton hyökkäyksen takkuilusta huolimatta. (lähde)

Voiton myötä Northern Lights kohtaa seuraavaksi oman välieränsä selvin lukemin voittaneen Kotka Eaglesin. Näin ympyrä sulkeutuu – kohtasivathan joukkueet jo toukokuun avauskierroksella Oulussa, kun Lights piti pisteet Oulussa lukemin 54-52.

Tule katsomoon kesällä