Gracias Mario!

Guerrero Cherem päättää peliuransa

Tänä kesänä joukkueen taklaustilaston voittanut pelimies ripustaa harttarit naulaan. Kokonaan lajin parista kokenutta kettua ei saa kuitenkaan millään.

Sisältöön

Kaudesta 2014 Revontulia edustanut meksikolaispelimies jättää pelikentät viittä vaille 35-vuotiaana. Takana on jo teini-iässä alkanut ura ensin lukiotasolla Meksikossa ja myöhemmin Northern Lightsissa I- ja III-divisioonatasolla. Guerrero Cherem jättää kokoonpanon onnistuneen kauden jälkeen, sillä tukimies keräsi kuluneella kaudella eniten taklauksia koko joukkueesta (38). Vielä ”vanhoilla päivilläänkin” Guerrero Cherem pystyi näyttämään nuoremmilleen, miten jenkkifutista todella pelataan. Tukimies #33 jää monen mieleen erityisesti napakoista taklauksistaan.

Northern Lightsin pariin Guerrero Cherem päätyi alunperin suomalaisen vaimonsa kautta. Muutettuaan Ouluun syksyllä 2013 ajatus pelaamisesta alkoi hiljalleen kypsyä. Vaikka väliin oli mahtunut peräti 16 vuotta edellisestä pelistä, mahdollisuus pelata jälleen ja tutustua siinä sivussa uusiin ihmisiin houkutteli liikaa.

– Kolme vuotta sitten sain osallistua joukkueen järjestämään harjoitusotteluun osana syksyn peruskurssia. Pitkä pelitauko ja kylmä ilma toivat oman jännityksensä, mutta kokemus oli hieno. Pelatessani sarjaottelussa seuraavana keväänä tyttäreni näki minut kentällä ensimmäistä kertaa. Olin todella motivoitunut, Guerrero Cherem kertoo.

Revontulten päävalmentaja Perttu Hyttinen osaa arvostaa kokenutta pelimiestä nyt kolme vuotta myöhemmin.

– Mario antoi peliotteidensa hoitaa puhumisen. Hän pelasi aina kovaa ja oli loistava joukkuekaveri. Mario tunnettiin hauskana huumorimiehenä, mutta samalla hän toi joukkueen tekemiseen kypsyyttä ja näytti omalla pelaamisellaan mallia muille.

Pelitaitojensa lisäksi Guerrero Cherem muistetaan joukkueen sisällä innokkaana lajimiehenä, jonka rakkaus NFL:n Oakland Raidersiin ei jää kenellekään epäselväksi. Jenkkifutis on ollut aina osa Guerrero Cheremin elämää myös silloin, kun hänen aktiiviuransa oli tauolla. Näin myös paluu pelikentille kolme vuotta sitten tuntui helpommalta, vaikka edessä oli kotiutuminen uuteen kulttuuriin, maahan ja kaupunkiin.

Vaikka Guerrero Cherem jättääkin pelikentät nuoremmilleen, tulee hän olemaan tuttu kasvo seuratoiminnassa myös jatkossa. Ouluun hyvin kotiutunut meksikolainen näkee sekä edustusjoukkueen että junioreiden tulevaisuuden valoisana, ja on myös lupautunut auttamaan valmennustehtävissä aktiiviuran nyt päätyttyä. Voi myös olla, että hänet nähdään syksyn avoimissa harjoituksissa.

– Loukatessani kyynärpääni harjoitusottelussa ennen kautta 2015 ajattelin, että tämä oli nyt tässä. Päätin kuitenkin palata vielä yhdeksi kaudeksi nähdessäni, kuinka vahva valmennus ja lupaava nuori runko joukkueessa oli. Ajattelin, että jos otan roolia valmentajana, on parempi, kun pelaajat ovat nähneet otteeni kentällä.

Joukkueelle mennyt kesä kolmosdivisioonassa oli todellinen menestys, vaikka kirkkain kruunu – eli mestaruus – jäikin tänä kesänä ottamatta. Runkosarjan voitto ja kahdeksan voitettua ottelua on todella kovaa valuuttaa missä tahansa sarjassa. Myös Guerrero Cherem uskoo tulevaisuuteen Oulussa.

– Kulunut kesä oli meille hyvin antoisa. Opimme taistelemaan voitosta ja voittamaan tiukkoja kamppailuja. Olen hyvin rohkaistunut ja luottavainen tämän joukkueen potentiaalista.

Koko joukkueen ja seuran puolesta – kiitos Mario!

Voit lukea lisää Mariosta pelaajakortin kautta.

Tule katsomoon kesällä