Northern Lightsin hallikausi käynnistyy

Edustusjoukkueen valmistautuminen tulevaan kesäkauteen jatkuu 3.1. alkavalla yhteisharjoituskaudella. Uusille pelaajille vuodenvaihde on erinomainen aika tulla mukaan toimintaan!

Sisältöön

Edustusjoukkueen päävalmentajana jatkava Perttu Hyttinen valmennustiimeinen voi lähteä hallikauteen luottavaisin mielin. Edustusjoukkueen itsenäisyyspäivänä pidetty syysleiri houkutteli paikalle mukavasti harrastajia. Joukkueenjohtaja Joonas Taina puolestaan kertoo, että vaikka sopimustilanne tarkentuu vielä alkutalvesta, on joukkueen pelaajamäärä hienoisessa kasvussa.

– Joukkueen runko pystytään rakentamaan pitkälti viime kesän ytimen varaan. Meillä on muutamia avainpelaajia, jotka ovat olleet suuressa roolissa viimeisen 2-3 kauden ajan. Lisäksi joukkue saa takaisin kokoonpanoon joitakin varsin mielenkiintoisia nimiä.

Kaudesta 2015 Lightsia luotsannut päävalmentaja Hyttinen uskoo, että tulevasta II-divisioonasta tulee tasainen. Toisin kuin viime kesänä, kaudella 2017 Northern Lightsille ei ole ennakkoon tiedossa otteluita, joihin joukkue lähtisi selkeänä ennakkosuosikkina.

– Oikeastaan voisi sanoa, että viime kesän kolmosen tasokin yllätti. Suomalainen jenkkifutis on mennyt myös alasarjatasoilla eteenpäin viime vuosina. Tulevan kesän kauden taso kiinnostaa kovasti, päävalmentaja toteaa mietteliäänä.

Yhdessä Northern Lightsin kanssa kakkoseen nousevat Tinamaljan voittanut Kotka Eagles sekä Helsinki Wolverines II. II-divisioonassa jatkavat sarjan puolustava mestari Mikkeli Bouncers, runkosarjan viime kesänä voittanut Pori Bears, runkosarjan toinen Nokia Ghosthunters sekä oululaisnäkövinkkelistä eksoottisempi tuttavuus, Hanko Sun City. Lisäksi Vaahteraliigasta kakkoseen putoaa perinteikäs Vantaan TAFT.

Northern Lights lähtee tulevaan kauteen edelliskauden menestysreseptin pohjalta, mutta muutoksiakin on tottakai luvassa. Hyökkäyspeli nojasi viime kesänä pitkälti juoksupelin varaan, mutta tulevana kesänä Northern Lights pystyy hyökkäämään monipuolisemmin. Kenties mielenkiintoisin ”uusi nimi” on Skotlannista Ouluun palannut 24-vuotias pelinrakentaja Lassi Heikkilä, jolta löytyy nuoresta iästään huolimatta jopa liigakokemusta Northern Lightsin paidassa. Divarikaudella 2010 edustusjoukkueessa debytoinut Heikkilä toimi joukkueen kakkospelinrakentajana liigakausina 2011-2012. Yhteensä 26 ottelussa Revontulia edustanut Heikkilä jatkoi uraansa myös Skotlannissa paikallisen yliopiostojoukkueen riveissä, jota hän ehti edustamaan useamman vuoden ajan ennen paluutaan koti-Suomeen.

Heikkilän lisäksi pelinrakentajien joukkoon liittyy Ville Alanen, joka nähtiin viime kesänä puolustuksen takakentällä. Alasella on kokemusta pelinrakennuksesta Jyväskylän korkeakoulujoukkueesta vuosilta 2011-2014. Viime kesänä pelinrakentajina toimineet Aku Uotila (kuvassa vasemmalla) ja Othman Al-Kubaisi (kuvassa oikealla) nähdään myös tärkeinä linkkeinä ensi kesän revontulihyökkäyksessä. Monipuolinen Uotila osoitti vaarallisuutensa useammalla pelipaikalla jo viime kesänä, josta todisteena mukaan tarttui valinta edustusjoukkueen MVP:ksi. Varusmiespalvelustaan suorittava upseerioppilas Al-Kubaisi palaa joukkueen harjoitusvahvuuteen pysyvämmin kesäkuussa, jolloin pelipaikaksi vakiintunee laitahyökkääjä. Kun pakettiin lisätään vielä polvileikkauksestaan kuntoutunut Tuomo Tomperi, keskushyökkääjän paikalta laidalle siirtyvä atleettinen Sami Mansikkasalo, U19-maajoukkueen laituri Väinö Ahonen, viime kesänä 42 pistettä tehnyt Aleksi Statsevich (kuvassa keskellä) sekä useampikin nuorempi lupaus, on joukkueen hyökkäyksen taitopelipaikoila ensi kesänä todellista kilpailua.

Muutoksia on luvassa myös puolustuksen puolella. Puolustuksen koordinaattori Sami Harjun ajatuksia on luvassa myöhemmin julkaistavassa syväluotaavassa analyysissa, mutta jo nyt voidaan todeta, että joukkue on vahvistumassa myös puolustuksen puolella. Valmistautumista tulee auttamaan ehjä off-season, jonka aikana joukkue pääsee harjoittelemaan johdonmukaisesti heti tammikuusta alkaen. Verrattuna viime kesän tilanteeseen, jolloin puolustus käytännössä koottiin uudestaan kesän aikana, ollaan nyt aivan eri tasolla.

Vaikka joukkueen runko onkin nyt syksyn peruskurssin ja talvirekryn jälkeen hyvällä mallilla, on mukaan edelleen mahdollista liittyä. Päävalmentaja Hyttinen kertoo, että jokainen hyvällä asenteella varustettu nuorimies on tervetullut mukaan toimintaan. Moni on erehtynyt kokeilemaan, ja jäänyt sitten sille tielle.

– Uusille pelaajille suosittelen tutustumaan tulokkaille tarkoitettuun kampanjasivustoomme ja ottamaan sen jälkeen yhteyttä mahdollisimman pian. Vaikka kauteen on vielä aikaa, on mukaan hankala tulla aivan kesän kynnyksellä.

Tule katsomoon kesällä