Niukka tappio avasi kotiotteluiden sarjan

Kahdenkymmenen pisteen johto vaihtui kirveleväksi tappioksi vierailevaa Sun Citya vastaan.

Sisältöön

Revontulten heinäkuun ensimmäinen kotiottelu lähti käyntiin mukavasti kotijoukkueen hallitessa kenttätapahtumia. Kokoonpanoon palannut WR Othman Al-Kubaisi ja keskushyökkääjä Aku Uotila löivät alkutahdit Northern Lightsin siirtyessä tauolle 14-0 -johdossa. Kun Al-Kubaisi vielä viimeisteli illan toisen maalinsa vieden Lightsin 20-0 -johtoon, vaikutti tilanne kotijoukkueen kannalta erittäin hyvältä.

Toisin kuitenkin kävi. Vieraiden pelinrakentajana pelannut Joakim Lindholm alkoi saada joukkueensa hyökkäystä toimimaan sitä paremmin, mitä pidemmälle ottelu eteni. Revontulten Joonas Tainalla oli mahdollisuus kasvattaa kotijoukkueen johto 23 pisteeseen kolmannen neljänneksen lopulla, mutta potkumaaliyritys suuntautui puolisen metriä ohi. Tästä alkoivat toden teolla Revontulten vaikeudet. Kotijoukkueen hyvin rullannut hyökkäys ei enää onnistunut läpäisemään punapaitojen puolustusmuuria. Samaan aikaan vieraiden kadoksissa ollut peli-ilo alkoi löytyä, ja Sun City onnistuikin maalinteossa kolmella hyökkäysvuorolla perätysten. Vieraiden kolmannen lisäpisteen onnistuessa tilanne olikin yllättäen 20-21.

Tämän jälkeen nähtiin eräänlainen ottelun ratkaisu. Peliaikaa oli jäljellä vielä viitisen minuuttia Sun Cityn valmistautuessa potkaisemaan aloituspotkua. Kaikkien yllätykseksi punapaitojen potkaisija onnistui sijoittamaan pallon keskipitkänä Revontulten muodostelman saumaan, josta palloon ehti ensimmäisenä vierasjoukkueen pelaaja. Vaikka tämä hyökkäysvuoro ei tuonutkaan enää vieraille pisteitä, kulutti se kellosta yli neljä minuuttia peliaikaa. Northern Lights sai edettyä heittopelein vielä vieraiden kenttäpuoliskolle, mutta lopulta takaa-ajo päättyi epäonnistuneeseen neljänteen yritykseen.

Positiivista ottelussa oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla mainiosti toiminut puolustus, joka piti Sun Cityn pitkään poissa tulostaululta. Kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Othman Al-Kubaisi oli myös pelipäällä tehden heti kaksi maalia. Aku Uotila esitti keskushyökkääjän paikalta tuttuja otteitaan, mutta muilta osin Lightsin hyökkäyspeli ei juuri tuottanut tulosta. Muiden pelaajien avulla kotijoukkue ei onnistunut juurikaan etenemään.

Pudotuspelitaistelun kannalta heinäkuun jäljellä olevat ottelut näyttelevät suurta roolia. Lights matkustaa Nokialle tulevana viikonloppuna mitatakseen paikallisen Ghosthuntersin kunnon. Lisähaastetta otteluun tuo se, että nokialaisjoukkueen farmiyhteistyö Vaahteraliigan Tampere Saintsin kanssa saattaa hyvinkin tuoda Nokialle laadukkaita pelimiehiä.

Nokia-ottelun jälkeen heinäkuussa pelataan Oulussa kahdesti. Seuraava kotiottelu järjestetään 23.7., kun Lights saa vieraakseen Vantaan TAFT:n.

Kuva: Pekka Vilkkovaara

Tule katsomoon kesällä