Kausi 2019 – Taistelu Rautamaljasta

Oulu Northern Lights osallistuu kaudella 2019 Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton miesten 2. divisioonaan yhdessä 11 muun joukkueen kanssa.

Sisältöön

Syksyllä 2018 Northern Lights ilmoittautui pelaamaan miesten 3. divisioonaa kaudella 2019. Tulevan kesän sarjoja muodostettaessa huomattiin kuitenkin, että suunnitellun 2. divisioonan joukkuemäärä jäisi liian pieneksi. Tästä syystä miesten alimmat sarjatasot päätettiin yhdistää tulevalle kaudelle yhdeksi, joukkuemäärältään suuremmaksi 2. Divisioonaksi. Tinamaljan sijaan siis myös Oulussa taistellaan kesällä Rautamaljasta.  Northern Lightsin joukkueenjohtaja Joonas Taina on tyytyväinen tehtyyn ratkaisuun. 

– Sarjatasojen yhdistäminen vaikuttaa hyvältä ja järkevältä ratkaisulta. Nyt sarjassa tulee olemaan paljon joukkueita ja sekä kilpailullisuus, että mielenkiinto sarjaa kohtaan säilyy yllä varmasti läpi kauden.

Kauden 2019 2. divisioonassa, Rautasarjassa pelaa yhteensä 12 joukkuetta. Joukkueet on jaettu kahteen kuuden joukkueen lohkoon, jotka pelaavat lohkon sisäisen 1,5 -kertaisen sarjan. Maantieteellisesti sarja tulee kattamaan lähes koko suomalaisen jenkkifutiskartan pohjoisesta etelään ja lännestä itään. Sarjaan osallistuvien joukkueiden kirjo on laaja. Mukaan mahtuu esimerkiksi uutta nousua huipulle tavoittelevien Turku Trojansin ja Vantaa TAFT:n lisäksi muun muassa Vaahteraliigaseurojen kehitysjoukkueet Helsinki Wolverines Blue, Kuopio Steelers Veljmiehet ja Porvoon Teurastajat. 

2. divisoonan runkosarjassa jokaiselle joukkueelle kertyy yhteensä 8 ottelua. Pudotuspeleihin pääsee lohkojen kolme parasta joukkuetta. Lohkojen voittajat etenevät runkosarjan jälkeen suoraan välieriin ja lohkojen toiseksi sijoittuneet pelaavat puolivälieräottelut toisen lohkon kolmanneksi sijoittuneita vastaan. Sarjan voittaja ratkaistaan finaalissa, Rautamaljassa syyskuun alussa.

Pelissä myös pohjoisen herruus

Oulu Northern Lights on sijoitettu 2. divisioonan niin sanottuun pohjoislohkoon. Muut lohkon joukkueet ovat Kouvola Indians, Jyväskylä Jaguars, Rovaniemi Nordmen, Hyvinkää Falcons sekä Kuopio Steelers Veljmiehet. Vastustajista Indians pelasi vielä kaudella 2018 1. divisioonassa ja hakee nyt uutta vauhtia toimintaansa alemmalta sarjatasolta. Jaguars sijoittui edelliskaudella 2. divisioonassa kolmanneksi. Rovaniemi Nordmen oululaisvahvistuksineen puolestaan voitti 3. divisioonan Tinamaljan 2018 ja Hyvinkää Falcons sijoittui samaisessa sarjassa viidenneksi. Täysin uutena joukkueena mukaan nousee Kuopio Steelersin kehitysjoukkue Veljmiehet. 

Joukkuiden lähtiessä kauteen verrattain monipuolisista lähtöasetelmista on lohkon ennakkoasetelmia ja voimasuhteita tässä vaiheessa vaikea arvioida. Sarjatasojen yhdistyminen loi kuitenkin oululais näkökulmasta herkullisen asetelman tulevaan kauteen, kun lähes paikallisvastustaja Rovaniemi Nordmen on myös mukana. Joukkueenjohtaja Taina uskoo tämän tuovan lisämotivaatiota harjoitteluun molemmissa kaupungeissa.

– Viime kauden farmisopimus auttoi ennen kaikkea oululaisia pelaajia eteenpäin ja siinä samalla Rovaniemen sarjansa mestariksi. Nyt parhaat pukeutuvat kuitenkin taas pelkästään oranssiin ja pelataan niin sanotusti pohjoisen herruudesta. Asetelma on omiaan luomaan tervettä kilpailuhenkeä ja avaisi myös uusia yhteistyömahdollisuuksia. Kuka vie ja ketä ratkeaa heinäkuussa. Sitä peliä me emme aio hävitä.

Oulu Northern Lights pelaa kauden 2019 kotiottelunsa Castrenin kentällä Välivainiolla. 2. divisioonan sarjaohjelma on valmis ja kotiotteluiden ajankohdat vahvistetaan lähiaikoina tällä sivustolla. 

Koko sarjan otteluohjelman ja joukkueet löydät täältä

 

Tule katsomoon kesällä