1.7. klo 18:00, Oulu

Northern Lights vs
Sun City

Oulu Northern Lightsin kauden toiseen kotiotteluun vastaan asettuu Hanko Sun City.

Sisältöön

Vahvasti kautensa aloittanut Sun City (3-1) keikkuu juhannustauon jälkeen sarjan toisella tilalla. Wolverines Bluelle kärsityn tappion jälkeen joukkue on liitänyt voitoista voittoon. Komeimpana saavutuksena voidaan pitää selkeää voittoa Kotka Eaglesista kesäkuun alkupuolella. Joukkueen pelinrakentajana nähdään suomalaisittain erittäin kova nimi - Sebastian Berndtsson. Berndtssonilta löytyy kokemusta Vaahteraliigaa ja Suomen maajoukkuettakin myöten. Pelinrakentajan vahvuuksia ovat tarkka lyhytsyöttöpeli sekä terävä peliäly. Tarvittaessa Berndtsson pystyy linkoamaan pallon myös pitkälle, joten Lights-puolustuksen on syytä olla pelimiehen kanssa varpaillaan.

Northern Lightsin (2-2) alkukausi on sujunut varovaisesti. Avausviikonlopun Eagles-tappion jälkeen joukkue otti kaksi voittoa, mutta joutui taipumaan sarjakärki Wolverinesille Helsingissä 33-25. Alkukaudesta joukkueen hyökkäys on levännyt vahvasti Aku Uotilan taitojen varassa, mutta myös Joonas Taina ja Aleksi Statsevich ovat täydentäneet tarpeen mukaan vahvasti. Uotilalla on neljän ottelun jälkeen kasassa seitsemän touchdownia. Tainan tililta maaleja löytyy neljä, Statsevichilta kolme. Lassi Heikkilä on heittänyt kolme maalia.

Lauantai-illan ottelu tulee olemaan molemmille joukkueille tärkeä pudotuspelitaistelua ajatellen. Voitolla kumpikin joukkue nousisi varsin lähelle pudotuspelipaikkaa.

Kyseessä on seurojen ensimmäinen kohtaaminen kautta aikojen. Joukkueet kohtaavat tänä kesänä vain kerran. Lightsilla on nyt edessään kolme ottelua sarjan toisen lohkon joukkueita vastaan.

Liput otteluun 5€ (4€ aleryhmät). Ottelussa on saatavilla myös edustusjoukkueen loppukauden neljään kotiotteluun oikeuttavia kausikortteja alennettuun 16€ hintaan. Kahvio.

Joukkueet tarkastelussa

Avainpelaajat

88
Aku Uotila

Running back

6
Lassi Heikkilä

Quarterback

78
Eemil Ahonen

Defensive tackle

8

Maalikuningas Uotilan tehot nousevat, jos Lights saa jaettua palloa myös muille pelaajille ottelun mittaan. Pelinrakentaja Heikkilän vire on parantunut ottelu ottelulta. Helsingissä hän heitti kaksi touchdownia ensimmäistä kertaa urallaan. Linjassa Eemil Ahonen on jälleen tärkeässä roolissa molemmin puolin palloa. Aleksi Statsevich on nähty tänä kesänä pääosin puolustuksessa, mutta tarpeen tullen hänet saatetaan nähdä myös hyökkäyksen puolella.

Castrén

90530, Oulu

Linkit

Terveystalo Hätälä Alaset Import Alaset Import Alppimaja Halpa-Halli Kiinteistöarktia Taksipalvelu K. Lesonen Oy Oulun Hierontakeskus The Growth of a Game