Revontulinaisille kauden ensimmäinen kotivoitto

Northern Lights naisten kauden toinen kotipeli pelattiin tuulisessa säässä Castrenin kentällä 1.6. Revontulinaisten vastustajaksi oli matkannut viime kauden farmiyhteistyökumppani Seinäjoki Crocodiles, jolla oli Northern Lightsin tapaan alkukauden peleistä saldona yksi voitto ja yksi tappio. Jännittävän pelin päätteeksi kotijoukkue pääsi juhlimaan lukemin 12-6 (0-6).

Kuva: Jukka Dahl

Pelin ensimmäinen neljännes oli tiukkaa peliä, jossa kumpikaan joukkue ei päässyt lähelle vastustajan maalia . Northern Lightsin ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi syötönkatkoon, ja Crocodiles-pelinrakentaja #12 Tiina Salon pitkät heitot leijailivat kovassa myötätuulessa laitahyökkääjien ylitse käsiin tarttumisen sijasta. Ensimmäisen neljänneksen ainoaksi “isoksi peliksi” jäi Crocodilesin #6 Veera Piispasen yli 30-jaardinen juoksu, jonka jälkeen kotijoukkueen puolustus kuitenkin kesti ja ensimmäinen neljännes päättyi tasalukemissa 0-0.

Toisella neljänneksellä pallo oli Northern Lightsin hallussa suurimman osan ajasta, mutta siitä huolimatta neljänneksen ainoasta touchdownista vastasi vierasjoukkueen pelinrakentaja Tiina Salo, juostuaan maaliin pitkän, lähes 80-jaardisen pelin. Lisäpisteyritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja aloituspotkun jälkeen revontulinaisten hyökkäys pysyi kentällä neljänneksen viime minuutit saamatta kuitenkaan aikaan tasoitusmaalia. Puoliajalle siirryttiin vieraiden johtaessa 0-6.

Pelin kolmannella neljänneksellä Northern Lightsin puolustus aloitti hyvin vahvasti ja pakotti Crocodilesin lentopotkaisemaan. Potku ei kuitenkaan lähtenyt kohti taivaita vaan pomppi matalana vain muutaman jaardin ja kimposi edessä seisovista pelaajista takaisin Crocodiles-käsiin. Northern Lights-puolustajat olivat tilanteessa sekä tarkkoja että aggressiivisia, ja epäonnistunut lentopotku päättyi lopulta taklaukseen miinusjaardeille. Kotijoukkueen hyökkäys pääsi kentälle aivan red zonen tuntumasta ja eteni lyhyillä juoksu- ja heittopeleillä hitaasti mutta varmasti alle jaardin päähän Crocodilesin maalialueesta, johon vieraiden puolustus kuitenkin onnistui pysäyttämään etenemisen. Seuraavalla hyökkäysvuorollaan Crocodiles ei kuitenkaan edennyt edes kahtakymmentä jaardia, ja lentopotkun jäätyä jälleen lyhyeksi ja pompittua Crocodilesin kannalta aivan väärään suuntaan kotijoukkueen hyökkäys pääsi jälleen erinomaisiin iskuasemiin. Tällä kertaa aherrus tuotti tulosta, ja Northern Lights tasoitti pelin tilanteeseen 6-6 #87 Natalia Blomsterin juoksupelillä. Lisäpisteyritys epäonnistui ja kolmas neljännes päättyi joukkueiden ollessa tasalukemissa 6-6.

Neljännen neljänneksen alku ei tuottanut pitkiä hyökkäysvuoroja kummallekaan joukkueelle. Kun pelikellossa oli aikaa jäljellä enää nelisen minuuttia kotijoukkueen #21 Satu Roiha vei lopulta kotijoukkueen johtoon 33 jaardin juoksulla, Lisäpisteyritys ei tuottanut tulosta ja pelin viime minuutteja alettiin jännittää tilanteessa 12-6. Crocodiles sai kuljetettua pallon lähes red zonelle asti pelinrakentaja Tiina Salon omilla juoksuilla, mutta kello kävi vääjäämättä ja viimeisen minuutin heittoyritykset eivät jääneet laitahyökkääjien käsiin. Northern Lightsin hyökkäys kulutti kellosta viimeiset puoli minuuttia ottamalla polvea, minkä jälkeen Lights pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä kotivoittoa pistein 12-6. Ottelun parhaina palkittiin vierasjoukkueelta #12 Tiina Salo ja kotijoukkueelta #4 Ronja Lehtonen.

Northern Lights naisten puolustuksen koordinaattori Eero Johnson korostaa sisun ja ryhmähengen merkitystä joukkueessa: “Amerikkalainen jalkapallo on henkinen peli ja tiukat pelit voitetaan sisulla, ei vain fyysisellä tekemisellä. Kaikki pelaajat ansaitsevat erityismaininnan, jokainen luotti siihen, että pelikaveri hoitaa oman tonttinsa. Nyt täytyy jo keskittyä seuraavaan peliin, mutta jos jatkamme samaa tahtia meitä ei voi pysäyttää. Kauden tavoitteiden tasolla voidaan jo puhua I-Divisioonan mestaruudesta – ollakseen paras täytyy voittaa parhaat. Tämän kauden jälkeen kaikki tuntevat Oulu Northern Lightsin!”