Northern Lights Football

Seura

Northern Lights ry on vuonna 1982 Oulussa perustettu amerikkalaisen jalkapallon erikoisseura. Northern Lights järjestää tällä hetkellä toimintaa miesten ja naisten joukkueissa.

Seuraa johtaa johtokunta, johon kuuluvat syyskokouksen valitsemat seuran puheenjohtaja ja viisi varsinaista jäsentä. Vuonna 2024 seuran puheenjohtajana toimii Tuomo Tomperi. Hallitukseen kuuluvat lisäksi Riikka Kuru, Matti Kullas, Jorma Pääkkönen, Roosa Salmela ja Riku Erkoma.

Seuramme ensimmäinen sarjakausi pelattiin vuonna 1983, jolloin miesten joukkue osallistui I-divisioonaan. Vuonna 1990 miehet voittivat SM-pronssia. Naisten joukkue on osallistunut täydellä kontaktilla pelattavaan jenkkifutikseen siitä asti, kun sitä on Suomessa harrastettu (2008). Kaudella 2012 naiset voittivat Suomen mestaruuden.

Northern Lights on jäsenenä Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry:ssä sekä Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:ssä. Kaudeksi 2024 miehet ovat ilmoittautuneet I-divisioonaan, naiset Vaahteraliigaan.

Virallinen nimi: Northern Lights ry
Perustettu: 1982
Kotikenttä: Castrénin palloilustadion
Värit: Oranssi, sininen ja valkoinen

Seuramme arvot

Seuramme kantaa vahvaa sosiaalista vastuuta luomalla ympäristön, jossa ei syrjitä ketään, ja jokainen tuntee itsensä tervetulleeksi. Tämä periaate on paitsi osa joukkuehenkeämme, myös vahva osoitus siitä, kuinka vakavasti otamme ajatuksen yhtenäisestä ja avoimesta seurasta. 

Kaikki ovat tervetulleita, ja seuramme on avoin jokaiselle, joka haluaa harrastaa ja sitoutua lajiin. Haluamme luoda turvallisen joukkueen, jossa jokainen pelaaja tuntee yhteenkuuluvuuden tunnetta. Luomme kulttuurin, jossa kunnioitus ja tasa-arvo ovat keskeisiä arvoja. Kukaan ei jää huomioimatta, ja jokainen voi odottaa reilua ja kunnioittavaa kohtelua niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Vastuullisuus

Seuramme ei ole ainoastaan kentällä voittaakseen, vaan myös vastatakseen yhteiskuntavastuuseen ja edistääkseen kestävää tulevaisuutta. Olemme sitoutuneet toteuttamaan vastuullisuusohjelmaamme monipuolisesti uskoen arvoihimme: eettisyyteen, energisyyteen ja ennakkoluulottomuuteen. 

Voit lukea lisää vastuullisuusohjelmastamme täältä.

Tampere Saints – Oulu Northern Lights 15.8.2021, Pyynikki, Tampere. (Kuva: Jari Mäki-Kuutti)

Yritysyhteistyö

Amerikkalaisen jalkapallon ottelun sähköiset pelitapahtumat ja jännittävä tunnelma luovat pohjaa uuden ajan ottelutapahtumille. Yhteistyökumppaninamme sinulla on mahdollisuus olla luomassa uutta ja kehittämässä olemassa olevaa urheilukulttuuria, johon liittyy olennaisena osana tarinat, tapahtumat ja yhdessä viihtyminen.

Vastineeksi tuesta joukkueemme voivat tarjota näkyvyyttä ottelutapahtumiensa ympärillä ja sosiaalisessa mediassa ympäri vuoden. Vuonna 1982 perustetulla Northern Lightsilla on kaupungissa syvät juuret, ja yhteisö lajin ympärillä kasvaa jatkuvasti sekä Oulussa, että koko maassa. Näkyvyyttä lisää se, että molempien joukkueiden ottelut näytetään kaudella 2023 myös suorana Ruutu-palvelussa!

Lisätietoa yritysyhteistyöstä voit löytää täältä.

Lisätietoa

Tuomo Tomperi
puheenjohtaja
puh. / WhatsApp 0400 505 882
tuomo@northernlights.fi