Northern Lights avaa kauden 2019 kotipelillä

Revontulet palaavat II-divisioonaan ja 11 vs 11 -jenkkifutikseen nelosdivarissa vietetyn vuoden jälkeen. Ensimmäisenä vastustajana Ouluun matkaa Kuopio Steelers Veljmiehet.

Ottelun lähtökohdat ovat mielenkiintoiset: Steelersin kehitysjoukkue Veljmiehet on perustettu vasta täksi kaudeksi, eikä tietoa niin pelaajistosta, rosterin koosta kuin joukkueen pelityylistäkään ole. Vaahteraliigaorganisaation ollessa kyseessä voidaan kuitenkin olettaa niin valmennuksen kuin harjoitusolosuhteidenkin olevan varsin laadukkaita. Northern Lights taas pelasi viime kaudella 7 vs 7 -muotoisessa IV-divisioonassa, joten “täyden kentän” kovista peleistä on suurimmalle osalle pelaajista kulunut jo aikaa – heille, joilla tätä kokemusta edes on. Lights ei päässyt pelaamaan harjoituspelejä ennen kauden alkua, joten uusille pelaajille on sunnuntaina luvassa varsinainen (revon)tulikaste!

Northern Lightsin rosteri on jälleen kokenut muutoksia edelliskaudesta ja uusia pelaajia on mukana paljon, minkä lisäksi ensimmäisestä pelistä on poissa useita pelaajia. Kokeneemmista avainpelaajista pelaajista Aleksi Statsevich ja Tommi Puranen eivät ole mukana avauspelissä, ja heiltä jäävää tonttia Mustafa Al-Rubayen ja Joel Pitkäsen odotetaan täyttävän menestyksekkäästi. Joonas Kotajärvi siirtyi puolustuksen takakentältä pelinrakentajan paikalle viime kaudeksi, joten hänellä on edessään ensimmäinen 11 vs 11 -peli QB:n tehtävissä. Linjapelaajista johtajuutta odotetaan kokoonpanoon palanneilta Petteri Yliltä ja Henri Hietajärveltä, jotka toimivat tärkeinä esimerkkeinä kokemattomammille etulinjan miehille. Uusista tulokkaista kannattaa seurata erityisesti Matti Kullasta ja Juho Mäkitaroa, joilta odotetaan hyviä suorituksia heti ensimmäisessä pelissä.

Ottelu pelataan Castrenin kentällä sunnuntaina 9.6., liput 3/5€. Kickoff klo 13:00, tervetuloa nauttimaan jännittävästä pelistä ja kannustamaan Northern Lightsia!

Liveseuranta järjestetään Gridiron Gamecastilla:  https://cast.gridiron.fi/game/13

Mitä: II-divisioona, Northern Lightsin kauden avauspeli vs. Kuopio Steelers Veljmiehet

Missä: Castrenin kenttä, Paulaharjuntie 43

Milloin: klo 13:00 9.6.2019

Seuraa erityisesti heitä: #95 Mustafa Al-Rubaye, #13 Joel Pitkänen, #87 Matti Kullas, #85 Juho Mäkitaro