Voitokas kotiavaus!

II-divisioonan avauskierroksella Castrenille Northern Lightsin vastustajaksi matkannut Kuopio Steelersin kehitysjoukkue Veljmiehet tarjosi rehdin kamppailun. Peli pelattiin sateisessa ja tuulisessa säässä, mikä näkyi heittopelin vähyytenä ja liukkaan pallon pomppimisena niin aloitussyötöissä kuin lentopotkuissakin. Pelin alussa molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia päästä uusiin yrityksiin ja jo ensimmäisellä neljänneksellä nähtiinkin useita lentopotkuja. Muutama minuutti ennen ensimmäisen neljänneksen päättymistä kotijoukkue Northern Lights pääsi hyökkäämään hyvästä kenttäasemasta vieraiden puntin epäonnistuttua eikä jättänyt mahdollisuutta käyttämättä. Counter-peli puri vastustajan puolustukseen ja RB Mustafa Al-Rubaye kuljetti pallon maaliin tehden samalla uransa ensimmäisen touchdownin. Lisäpisteyritys pelattiin epäonnistuneesti, ja ensimmäinen neljännes loppui Northern Lightsin johtaessa 6-0.

Toisella neljänneksellä hyökkäyspelin tahmeus jatkui ja uudet yritykset olivat edelleen tiukassa. Kotijoukkueen taivaalle toi tummia pilviä lähes myrskyisen sään lisäksi myös hienosti pelanneen Mustafa Al-Rubayen loukkaantuminen, minkä jälkeen Joonas Taina siirtyi RB:n paikalle. Revontulten vahva juoksupeli puri hyvin kuopiolaisten puolustukseen ja toisella neljänneksellä pelissä nähtiin vihdoin ensimmäiset uudet yritykset. Northern Lights eteni muutaman pitkän pelin avustamana kohti vieraiden kenttäpäätyä, päästen alle kymmenen jaardin päähän maalista. Hyväksi todettua hyökkäyssapluunaa ei muutettu, ja Joonas Taina pääsi kasvattamaan kotijoukkueen johtoa touchdownilla. Lisäpisteyritys pelattiin jälleen, siinä kuitenkaan onnistumatta. Lights kuitenkin lisäsi johtoaan tilanteeseen 12-0, ja näissä pisteissä siirryttiin myös puoliajalle Steelersin heittopeliyrityksen päätyttyä Joonas Tainan ottamaan syötönkatkoon.

 

Pelin kolmannella neljänneksellä ei nähty pistesuorituksia, ja molemmat joukkueet joutuivat jälleen turvautumaan useasti lentopotkuihin. Aivan ennen neljänneksen loppumista Northern Lights sai hienoisen otteen pelistä Veeti Lietsalmen napattua kuopiolaisheiton syötönkatkoksi ja oululaishyökkäyksen saatua juoksupelinsä jälleen rullaamaan. Viimeisen neljänneksen alkuminuuteilla työteko palkittiin kun Joonas Taina teki päivän toisen touchdowninsa ja kuljetti pallon maaliin myös lisäpisteyritystä pelattaessa – tilanne kotijoukkueelle 20-0. Steelers lähti vastahyökkäykseen omalta 20 jaardin linjaltaan touchbackiksi asti yltäneen aloituspotkun jälkeen, mutta Northern Lights -puolustuksen painostaessa kovasti vieraat joutuivat jälleen turvautumaan lentopotkuun, joka palautettiin aina vieraiden red zonelle asti. Touchdownia ei kuitenkaan tällä kertaa nähty ja Steelers pääsi vielä hyökkäämään. Steelers sai pelin loppuvaiheessa vihdoin heittopelinsä kulkemaan ja saikin ahdistettua kotijoukkueen aivan maalinalueen tuntumaan, mutta Northern Lightsin puolustus painosti Steelers-pelinrakentajaa erinomaisesti ja lopulta Vesa Keskikallio sai napattua useamman linjapelaajan kypärien kautta pomppineen pallon syötönkatkoksi. Vieraat saivat pelin lopussa vielä mahdollisuuden kotijoukkueen heiton jäätyä syötönkatkoksi, mutta Lightsin puolustus kesti ja kotijoukkue pääsi nauttimaan kauden avauspelissään myös kauden ensimmäisestä voitosta lukemin 20-0 (12-0).

Northern Lightsin valmentaja Perttu Hyttinen oli tyytyväinen ja odottaa joukkueen vielä parantavan tästä kauden edetessä:

-Vaikka heittopeli ei toiminut ja tehtiin paljon pieniä virheitä, kaiken kaikkiaan hyvä fiilis. Juoksupeli toimi loistavasti, ja puolustuksen boksi toimi hyvin.

Lightsin puolustuksen hyvä tekeminen onkin syytä nostaa esille, DT Petteri Yli säkitti pelinrakentajan kahdesti ja yhdessä muun boksin kanssa keräsi lukuisia taklauksia. Ottelun parhaina palkittiin vierailta #80 Aapo Peräkorpi ja kotijoukkueelta kovaa taklannut #87 Matti Kullas. Ottelussa RB:n ja CB:n paikoilla pelanneen Mustafa Al-Rubayen kausi on valitettavasti ohi nilkkamurtuman vuoksi.

Ottelun pistesuoritukset:

#95 Mustafa Al-Rubaye 6-0

#16 Joonas Taina 12-0

#16 Joonas Taina 18-0 ja 20-0 (lisäpisteet)

Joukkueiden parhaina palkitut:

Oulu Northern Lights #87 Matti Kullas

Kuopio Steelers Veljmiehet #80 Aapo Peräkorpi