Revontulille tappio Hyvinkäällä

Oulu Northern Lights pelasi kauden toisen ottelunsa 16.6 Hyvinkää Falconsia vastaan. Kyseessä oli Lightsille kauden ensimmäinen vieraspeli, mutta tällä kertaa vierasvoitto jäi vielä ottamatta, kun ottelu päättyi Falconsin voittoon 26-6 (20-0).

Toisin kuin edellisen viikon tuulinen kotiavaus, oululaisten ensimmäinen vieraspeli päästiin pelaaman poutaisessa säässä. Lightsin takakenttä joutuikin kovaan testiin Falconsin vahvaa heittohyökkäystä vastaan. Kotijoukkue Falconsin nuori pelinrakentaja pelasi rauhallisesti ja Lights-takakenttä antoi hyvinkääläisille turhan paljon isoja pelejä ja jätti muutamat tarjolla olleet syötönkatkot ottamatta. Falcons taas puolusti oululaisvieraidensa juoksupeliä vastaan hyvin, eikä Northern Lights päässyt ottelun ensimmäisellä puolikkaalla pisteiden makuun. Isäntäjoukkue Falcons taas sai taottua tauluun lukemat 20-0.

Puoliajan jälkeen revontulet pääsivät paremmin peliin mukaan. Heittopuolustus alkoi onnistua ja vastustajan isot pelit saatiin kuriin, mistä osoituksena olivat mm. Joonas Tainan kaksi syötönkatkoa. Lights myös muutti hyökkäystään hieman enemmän heittopainotteiseksi, mikä tuottikin tulosta, kun Joel Pitkänen teki kauden ensimmäisen touchdowninsa napattuaan pelinrakentaja Joonas Kotajärven heiton kiinni Falconsin red zonella. Heittouhkan kasvamisen myötä myös Lightsin juoksupeli kulki paremmin, mutta enempää pisteitä oululaisjoukkue ei kuitenkaan onnistunut tekemään. Ottelussa ei palkittu parhaita pelaajia, mutta Northern Lights -valmennus valitsi pelaajistosta päivän parhaaksi revontulten ainoan TD:n tehneen #13 Joel Pitkäsen.

Vaikka Northern Lights kokikin kauden ensimmäisen tappionsa, erityisesti toisella puoliajalla ottelu oli suhteellisen tasainen. Onnistumiset heittohyökkäyksissä herättävät toiveita tulevia otteluita ajatellen. Vaikka erityisesti linjassa kovaa pelannut hyvinkääläisjoukkue veikin voiton tällä kertaa, revontulille jäi runsaasti revanssinnälkää reilun kuukauden päästä Oulussa pelattavaan joukkueiden toiseen kohtaamiseen. Sitä ennen Northern Lights kuitenkin kohtaa kotikentällään seuraavaksi Jyväskylä Jaguarsin, joka saapuu Castrenin kentälle lauantaina 6.7.