Revontulet voitolla lohkon kärkeen

Northern Lights naiset pelasi runkosarjan viimeisen kotipelinsä Castrenin kentällä 16.6., kun Jyväskylä Jaguars matkusti revontulinaisten vieraaksi. Kyseessä oli joukkueiden toinen kohtaaminen tälle kaudelle, Jyväskylässä 11.5 pelatun kauden avauspelin Northern Lights oli voittanut 6-56. Tälläkin kertaa Lights oli voitokas, lukemin 26-0 (20-0).

Kotijoukkue Northern Lights pääsi ottelussa pisteiden makuun jo ensimmäisellä neljänneksellä, kun Aino Lepojärvi juoksi pallon maaliin hienolla, yli 30 jaardin mittaisella pelillä. Lisäpisteyritys pelattiin, mutta palloa ei saatu kuljetettua aivan maaliin asti joten Lightsin johto kirjattiin lukemin 6-0. Seuraavalla hyökkäysvuorollaan Jaguars onnistui saamaan uudet yritykset heittopelillä, mutta Lights-puolustus kesti ja pakotti vieraat lentopotkaisemaan. Kotijoukkue lähti hyökkäämään omalta kenttäpuoliskoltaan mutta eteni niin heiton kuin juoksunkin voimalla aina Jaguarsien red zonelle asti, jossa pelinrakentaja Tiina Ylikorkalan heitto jäi Anna-Kaisa Sistosen näppeihin ja ”Ansku” pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä heitto touchdownia. Tämänkään maalin jälkeinen lisäpisteyritys ei tuottanut tulosta, mutta ensimmäisen neljänneksen saldona Northern Lightsilla oli kuitenkin 12 pistettä vastustajan sarakkeen näyttäessä nollaa.

Toisella neljänneksellä Jaguars pelasi vahvasti ja pääsi useita kertoja uusiin yrityksiin ahdistaen Oulun puolustuksen jo varsin lähelle omaa maalialuettaan. Ahkera työ sai kuitenkin tällä kertaa varsin karvaan palkinnon, kun heittopelissä pallo jäi Jaguars-tassujen sijasta Lights-puolustuksessa erittäin hyvin pelanneen Satu Roihan käsiin ja revontulihyökkäys pääsi varsin pitkän puolustusvuoron odoteltuaan kentälle. Lightsin hyökkäysvuoro jäi lyhyeksi ja kotijoukkue joutui turvautumaan lentopotkuun, mutta jo Jaguarsin seuraavalla hyökkäysvuorolla Roiha pääsi jälleen laitahyökkääjän ja pelinrakentajan väliin ja sai tällä kertaa juostua pallon kanssa aina Jaguarsin maalialueelle asti. Touchdownin jälkeinen lisäpisteyritys pelattiin ja Natalia Blomster juoksi kotijoukkueelle vielä kaksi pistettä lisää. Puoliajalle siirryttiin Lightsin johtaessa 20-0.

Toisella puoliajalla Northern Lights aloitti heti räväkästi, kun jo hyökkäysvuoron toisella pelillä Aino Lepojärvi kiiti Jaguarsin maalialueelle pallo kainalossaan. Lisäpisteyrityksen epäonnistuttua tulostaulu näytti tilannetta 26-0, mikä jäikin ottelun lopputulokseksi. Räjähtävää alkua lukuun ottamatta toinen puoliaika oli Northern Lightsin hyökkäykseltä tahmea, eikä hyvistäkään kenttäasemista päästy aivan ”päätyyn” asti. Jaguars-hyökkäys sen sijaan liikutti palloa sekä juoksulla että lyhyillä heitoilla, mutta isot pelit oululaispuolustus sai pidettyä kurissa eikä päästänyt vieraita juhlimaan touchdowneilla. Ottelu loppui tulokseen 26-0 (20-0). Joukkueiden parhaina palkittiin Northern Lightsilta puolustuksessa kolme syötönkatkoa ottanut #21 Satu Roiha ja Jaguarsilta ahkerasti palloa kantanut #14 Irja-Liisa Kiiskinen.

Northern Lightsin päävalmentaja Tuukka Toivio on luonnollisestikin tyytyväinen voittoon ja nollapeliin, mutta ei vähättele kovan työn tehnyttä vastustajaa: ”Vastustaja pelasi kovaa ja hyvin, kaikki kunnia heille! Oma puolustus pysyi kovissa paikoissa lujana, isoja pelejä ei annettu. Puolustus piti nollat, joten moittia ei voi. Hyökkäys ei toiminut toisella puoliajalla, loppuiko meiltä virta vai pettikö keskittyminen? Tähän palataan tulevissa harjoituksissa. Hiotaan perusasioita ja kehitellään uutta niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin.”

Voiton myötä Northern Lights johtaa I-divisioonan 1. lohkoa kuudella pisteellään Mikkeli Bouncersin ollessa samoissa pisteissä. Northern Lightsin seuraavassa runkosarjapelissä vastustaja onkin juuri Bouncers, ja tämä ottelu pelataan Mikkelissä sunnuntaina 7.7.

Kuvista kiitos: Tuomo Tomperi