Kausi jatkuu toisella kotipelillä

Oulu Northern Lights (1-1) palaa pelikentille lauantaina 6.7. kotiottelulla, kun Jyväskylä Jaguars (1-1) saapuu haastamaan revontulia. Molemmilla joukkueilla on kahdesta aiemmasta ottelusta tuomisinaan yksi voitto ja yksi tappio, ja siten myös sama pistemäärä sarjataulukossa. Sarjajärjestelmän epätasaisuuden vuoksi kyseessä on myös joukkueiden ainoa keskinäinen peli tällä kaudella, joten ottelu voi olla sarjasijoitusten suhteen erityisen merkittävä.

Northern Lights ja Jaguars eivät ole pelanneet samalla sarjatasolla sitten kesän 2015, joten aikaisemmista kohtaamisista on turha lähteä hakemaan pohjaa tälle ottelulle. Viime kaudella Jaguarsin kakkosjoukkue Pirates tosin pelasi samaa IV-divisioonaa kuin Lights – tällöin oululaiset veivät nimiinsä kauden kolmesta kohtaamisesta kaksi. Kauden 2019 ensimmäisessä pelissään Jaguars koki tappion II-divisioonan ennakkosuosikkia Rovaniemi Nordmenia (3-0) vastaan, mutta pääsi toisessa pelissään voittojen makuun Kuopio Steelers Veljmiehiä (0-3) vastaan. Northern Lights taas voitti ensimmäisen pelinsä niin ikään kuopiolaisia vastaan, mutta hävisi vieraspelin Hyvinkää Falconsille (1-1). Lightsilla on nyt takanaan suhteellisen pitkä tauko peleistä, kun juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna joukkueella ei ollut ottelua. Jaguars taas pelasi edellisen pelinsä tasan viikko sitten, joten kotijoukkue pääsee lähtemään kamppailuun paremmin levänneenä ja hyvin valmistautuneena.

Northern Lightsin vierastappio Hyvinkäällä toi ikäviä uutisia pistesarakkeen lisäksi myös joukkueen tukimiesosastolle, kun kokenut Esa Ikonen kärsi loukkaantumisen, joka pakottaa hänet sivuun loppukaudeksi. Tukimiesosastolla tämä kasvattaa rookie Matti Kullaksen roolia entisestään. Hyvinkää-ottelussa kolhuja kärsinyt Aleksi Statsevich on oululaisten onneksi pelikuntoinen, ja viime kaudella debyyttinsä tehnyt Konsta Lääperi palaa nyt Lightsin kokoonpanoon ja osaltaan keventää Statsevichin taakkaa keskushyökkääjänä. Linjaan paluunsa tekevät viime ottelusta poissa olleet Timo Konu ja Vesa Keskikallio sekä mahdollisesti myös Ville Laitinen.

Useamman viikon kestäneen ottelutauon aikana Northern Lights on keskittynyt pääosin oman tekemisen vahvistamiseen. Puolustuksessa keskittyminen on ollut erityisesti taklaamisessa sekä puolustuksen tiivistämisessä. Hyökkäyksessä taas on tehostettu juoksupeliä ja pyritty avaamaan heittopeliä, jossa Tommi Puranen on tärkeä kohde pelinrakentaja Joonas Kotajärvelle. On tosin mahdollista, että lauantain ottelu pelattaisiin sateisessa säässä, mikä voi ohjata hyökkäyksen painotusta enemmän juoksun suuntaan. Kauden ensimmäisen kotiottelun kaltaista myrskysäätä ei kuitenkaan ole odotettavissa.

Tervetuloa seuraamaan jenkkifutista Castrenin kentälle 6.9. klo 13:00, liput 5/3€.

Mitä: II divisioona, Northern Lights vs. Jyväskylä Jaguars

Missä: Castrenin kenttä, Paulaharjuntie 43

Milloin: lauantaina 6.9. klo 13:00

Seuraa erityisesti heitä: #5 Konsta Lääperi, #8 Aleksi Statsevich, #9 Joonas Kotajärvi, #22 Tommi Puranen