Lights piti nollat Falconsia vastaan

Edustusjoukkueen viimeinen runkosarjakotipeli pelattiin sunnuntaina 21.7. aurinkoisella Castrenin kentällä. Vastustaja Hyvinkää Falcons joutui nöyrtymään kotijoukkueen edessä, kun ottelun pistelukemat kirjattiin Northern Lightsille 18-0 (0-0). Voitolla Northern Lights nousi kuuteen sarjapisteeseen ja II-divisioonan 1. lohkon toiselle sijalle.

Peli oli joukkueille tällä kaudella jo toinen keskinäinen kohtaaminen, ja Northern Lights lähtikin hakemaan revanssia Falconsin voitettua kotiottelunsa reilu kuukausi aikaisemmin. Ottelun lähtökohdat olivat tällä kertaa kuitenkin varsin erilaiset hyvinkääläisten kärsittyä loukkaantumisista pelinrakentajapuolella, mikä lopulta näkyikin ottelun kulussa ja lopputuloksessa Falconsin jäätyä nollille.

Myöskään kotijoukkue Northern Lights ei onnistunut pisteidenteossa ensimmäisellä puoliajalla, vaikka palloa onnistuttiinkin kuljettamaan niin juosten kuin lyhyillä heitoillakin. Revontulet pääsivät kerran jopa kolkuttelemaan Falcons-maalin portteja red zonella, mutta vieraiden puolustus kesti. Revontulten puolustus sen sijaan sai pidettyä Falconsin hyökkäyksen hyvin kurissa, vaikka hyvinkääläishyökkäys pelasikin jopa yllättävän monipuolisesti aina pitkistä heitoista pelinrakentaja Henri Ojalan omiin juoksuihin. Toisen neljänneksen loppuessa taululla olivat edelleen lukemat 0-0.

Ottelun toisella puolikkaalla molemmat hyökkäykset tuntuivat kärsivän pienistä käynnistymisvaikeuksista eikä pitkiä pelejä nähty. Kotijoukkueelle toi huonoja uutisia myös pelinrakentaja Joonas Kotajärven loukkaantuminen taklaustilanteessa, jonka jälkeen häntä ei enää kentällä nähty vaan pelinrakentajaksi siirtyi Northern Lightsin oranssi sydän, monitoimimies Joonas Taina. Kenties hyvinkääläisvieraat saivat lisää energiaa kotijoukkueen ahdingosta, sillä tästä seuraavalla hyökkäysdrivellään Falcons pääsi etenemään sekä lyhyillä heitoilla että pelinrakentajan omilla juoksuilla.

Lupaavalta vaikuttanut hyökkäysvuoro pysähtyi kuitenkin puoleen kenttään, kun Northern Lightsin tukimiesosastolta blitziin syöksynyt Matti Kullas sai napattua pallon käsiinsä heikon aloitussyötön seurauksena ja juoksikin aina Falconsin maalialueelle asti juhlimaan uransa ensimmäistä touchdownia.

Hyökkäyksessä Revontulten juoksupeli toimi, ja myös pelinrakentajaksi siirtynyt Joonas Taina pääsi esittelemään juoksunopeuttaan ja pelinlukutaitojaan – tuloksena Lightsin toinen touchdown. Onnistumisista voimia saanut Lights onnistui pelin viime minuuteilla maalinteossa vielä kolmannenkin kerran, kun Konsta Lääperin vahva juoksu toi ottelun loppulukemiksi 18-0.

Ikävistä loukkaantumisista huolimatta Northern Lightsin taisteli tiensä voittoon ja useilta pelaajilta nähtiin hienoja suorituksia. Tommi Puranen otti Lights-takakentällä kaksi syötönkatkoa ja eteni pallon kanssa tehokkaasti Lightsin hyökkäysvuoroilla. Kotijoukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi valitulta Matti Kullakselta taas nähtiin tutun voimakkaita taklauksia sekä uran ensimmäinen touchdown sekä yksi syötönkatko. Aleksi Statsevich pelasi vahvasti sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa ja pääsi säkittämään Falcons-pelinrakentajan parikin kertaa. Northern Lightsin puolustuksen koordinaattori Sami Harju on syystäkin tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

– Tulos oli aika lailla mitä odotettiin. Puolustus oli nyt suunniteltu vastustajan pelinrakentajatilanne huomioon ottaen, ja puolustuksen linja sai hyvää harjoitusta jatkuvassa paineen antamisessa kun pelinrakentaja ei luopunut heti pallosta. Hyökkäykseen ei oltu kehitelty mitään uutta, silti blokeilla kesti aikansa asettua. Revanssi Falconsista maistuu hyvälle.

Vierasjoukkue Falconsin valmennus oli ymmärrettävästi pettynyt, mutta myönsi paremman joukkueen voittaneen.

– Pelinrakentajan kanssa ei ehditty ottaa kuin parit harjoitukset, joten hyökkäyspeliä oli vaikea saada kasaan. Puolustus pelasi ihan hyvin, mutta kovalla kuormituksella mentiin kun erityisesti linjapelaajia oli niin vähän. Paremmalle hävittiin tänään.

Northern Lights on nyt pelannut kaikki kolme runkosarjan kotipeliään, eikä Castrenin herruutta ole luovutettu kertaakaan – kotipelien saldo on puhdas 3-0. Viimeisimmän voiton myötä Lights otti kiinnityksen puolivälieräpelin kotietuun, mutta ennen pudotuspelejä Revontulilla on kuitenkin edessään vielä yksi runkosarjapeli 10.8. Kuopiossa.

Ottelun pistesuoritukset:

  • #87 Matti Kullas 6-0
  • #16 Joonas Taina 12-0
  • #4 Konsta Lääperi 18-0

Joukkueiden parhaina palkitut:

  • Oulu Northern Lights: #87 Matti Kullas
  • Hyvinkää Falcons: #33 Henri Ojala