Tuomo Tomperi edustuksen joukkueenjohtajaksi

Kymmenen vuotta seuraa edustanut Tomperi tulee kehittämään Lightsin edustusjoukkueen toimintaa kohti kautta 2020.

Edustusjoukkueen viikko sitten ottama voitto Hyvinkää Falconsista tietää sitä, että joukkueen tähtäin pysyy edelleen tiukasti tämän kesän pudotuspeleissä. Joukkueen ja valmennusjohdon keskittyessä täysillä tähän kauteen taustalla on kuitenkin tehty jo työtä tulevan syksyn ja kauden 2020 eteen. Parin vuoden tauon jälkeen seuratoimintaan palaava Tuomo Tomperi on työskennellyt ensi kautta varten jo parin kuukauden ajan. Nimitys joukkueenjohtajaksi tulee nyt, kun taistelu pudotuspelien kotiedusta käy kuumimmillaan.

– Tiedän kokemuksesta, että loppukauden tärkeät ottelut vaativat kovaa keskittymistä niin pelaajilta kuin valmennukseltakin. Haluan omalla panoksellani silottaa joukkueen tietä kesän aikana ja toki heti syksyllä, kun valmistautuminen ensi kesään käynnistyy, Tomperi kertoo.

– Tunnen koko valmennustiimin ja luotan heidän tekemiseensä 100-prosenttisesti. En tule korvaamaan kenenkään panosta, vaan tuomaan lisävoimaa asioiden suunnitteluun ja toteutukseen.

Tomperi kertoo tavoittelevansa omassa toiminnassaan läpinäkyvyyttä ja selkeyttä. Joukkueen tavoitteeksi asetetaan paluu I-divisioonatasolle.

– Seuran perinteet huomioiden Oulussa tulee pelata vähintäänkin laadukasta divaritason futista. Kaikki toiminta tulee suunnitella siten, että tähän tavoitteeseen päästään. Tavoitteiden asetuksen lisäksi tarvitaan toki myös rohkeita käytännön toimia. Näistä uutisoimme lisää pian!

Tomperi liigaottelussa Jaguaareja vastaan elokuussa 2012. Kuva: Jari Turunen

Eteenpäin kovan työn kautta

Kymmenen vuotta kestäneellä pelaajaurallaan Tomperi on nähnyt kaikki sarjatasot kolmosdivarista Vaahteraliigaan. Mukana on ollut laihoja vuosia, finaalipaikkoja, pettymyksiä ja menestystä. Ensimmäisinä vuosina veteraanipitoisissa joukkueissa vastuuta kantoivat kokeneemmat pelaajat, mutta vuosien edetessä Tomperista itsestään tuli sellainen pelaaja, jolta odotettiin tulosta.

– Kokemus on selvä etu joukkueenjohtajan tehtävissä. Minulla ei pelaajana ole ollut erityistä lahjakkuutta tähän lajiin, vaan kaikki mitä olen saanut aikaan, olen joutunut saavuttamaan työn kautta. Minusta tämä lähestymistapa soveltuu jokaiselle, Tomperi toteaa.

Falcons-voiton myötä sarjatilanne on sellainen, että vierasvoitolla Kuopio Steelersin kakkosjoukkue Veljmiehistä Northern Lights saavuttaisi kotiedun puolivälierävaiheeseen. Joukkueen fokus on nyt täydellisesti Veljmiehissä.

– Tällä hetkellä joukkueessa tehdään kaikki voitava, jotta Oulussa pelattaisiin vielä pudotuspelejä tälle kaudelle. Uskon, että meillä on vielä paljonkin positiivista uutisoitavaa Northern Lightsista tälle kesälle!