Lights jatkaa kakkosen välieriin

Voitto Vantaan TAFT:sta tietää sitä, että edustusjoukkueen pelit jatkuvat 1. syyskuuta Porvoossa, kun vastaan asettuu eteläisen lohkon ykkönen Teurastajat.

Lauantain TAFT-ottelu voidaan jakaa oululaisnäkökulmasta kolmeen näytökseen. Ottelun alussa peli kulki niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin, ja pian tulostaululla komeilivat isäntäjoukkueen 17-0 -johtolukemat. Vierailla oli vaikeuksia pysäyttää oululaishyökkäystä, ja kun isäntien puolustus piti samanaikaisesti rivinsä tiiviinä, vaikutti Lights karkaavan jo ennen puoliaikaa.

Toisella neljänneksellä tuuli kuitenkin kääntyi. TAFT riisti pallon revontulilta peräti neljään kertaan ja sai kavennettua pelin lukemiin 24-12. Tauon jälkeen Lights sai kuitenkin pelin jälleen uomiinsa ja pystyi vyöryttämään riittävät pisteet pitkien ja uuvuttavien hyökkäysvuorojen päätteeksi.

Lightsin ongelmat toisella neljänneksellä olivat pitkälti itseaiheutettuja, mutta hattua on nostettava myös nuorelle vierasjoukkueelle. Karun alun jälkeen TAFT sai peliinsä uutta pontta ja pystyi haastamaan ottelun voitosta aina viimeiselle neljännekselle saakka. Sinipaitojen heittopeli oli lauantaina selkeästi isäntäjoukkuetta edellä. Ottelussa nähtiinkin useita taidokkaita suorituksia, joista QB Jesper Korkalaisen ohella vastasi erityisesti WR Matias Hyytiäinen.

– Kova peli kaikenkaikkiaan, totesi kesän ensimmäisessä kotiottelussaan pelannut laituri Tuomo Tomperi.

– Saimme otteluun hyvän alun, mutta vastustaja pääsi pelin edetessä hyvin mukaan peliin. Saatiin tehdä töitä neljännestä tämän voiton eteen. TAFT:ssa on selkeästi potentiaalia ottaa iso askel eteenpäin talvikauden aikana, jos porukka pysyy kasassa ja laadukasta treeniä jatketaan.

Ottelun hahmo oli parhaaksi pelaajaksi valittu Aleksi Statsevich, joka viimeisteli yhteensä neljä maalia. Statsevichia säestivät Juho Mäkitaro ja Konsta Lääperi, jotka pinkoivat lisäksi maalin mieheen. Mäkitaron maali toi Lightsille hengähdystilaa kolmannella neljäneksellä, ja Lääperin 60 jaardin singahdus ratkaisi pelin lopullisesti viimeisellä jaksolla. Lääperi potki lisäksi neljä lisäpistettä täydellisellä tarkkuudella ja monotti yhden kolmen pisteen arvoisen potkumaalin.

Seuraavaksi Porvooseen

Voitolla Lightsille tarjoutuu mahdollisuus haastaa Porvoon Butchersin kakkosjoukkue Teurastajat sunnuntaina 1.9. pelattavassa välierässä. Teurastajat ovat dominoineet etelälohkoa tappioitta maalisuhteella 260-49. Tiedossa on Lightsin tapaan varsin juoksupainotteinen joukkue, jolta ei varmasti kovuutta puutu. Teurastajat ja TAFT kohtasivat kesällä kahdesti Teurastajien voittaessa 12-37 ja 42-24. Ennakkoon välierästä voitaneen siis odottaa melko tasaväkistä kamppailua.

Alkava viikko sujuu Lightsin osalta harjoittelemalla ja korjaamalla lauantaina tehtyjä virheitä. Tappiolla kausi päättyy sunnuntaina, mutta voitolla pelit jatkuisivat vielä viikon verran II-divisioonan finaaliottelun häämöttäessä.

Ottelussa oli paikalla useampinkin valokuvaaja. Tutustu Laura Helmisen ja Lassi Heikkilän kuviin oheisten linkkinen kautta. Artikkelin kuvasta kiitokset Lassi Heikkilälle.