Aappo Saloranta mukaan Lightsin valmennustiimiin

Moninkertainen SM-mitalisti ja Sveitsin mestari tuo oman osaamisensa Lightsin uuden polven laitahyökkääjien käyttöön.

Northern Lightsin edustusjoukkue on sopinut valmennusyhteistyöstä viimeksi Wasa Royalsia Vaahteraliigassa edustaneen Aappo Salorannan (27) kanssa. Saloranta on mukana harjoitusten suunnittelussa ja toteutuksessa heti syksyllä, kun edustusjoukkueen off-season käynnistyy.

– Olen ollut pelaajana onnekas ja saanut olla mukana huippuvalmentajien opetuksessa niin eri seurajoukkueissa, kuin myös nuorten ja miesten maajoukkueissa. Peliuran jälkeen haluan ehdottomasti jakaa tätä oppimaani tietotaitoa omassa kasvattiseurassa, Saloranta kertoo.

– Lights on kuitenkin aina minulle se kotijoukkue ja paikka missä tein töitä kehityksen eteen. Silloinen joukkue ja pelikaverit mahdollistivat uran myös muissa seuroissa, hän kiittää.

Lightsin edustusjoukkueessa vuonna 2008 debytoinut pelimies edusti seuraa vuoteen 2013 asti, minkä jälkeen hänet nähtiin Vaahteraliigassa Turku Trojansin ja Wasa Royalsin paidassa. Useiden SM-mitalien lisäksi myös Sveitsin mestaruuden voittanut Saloranta on Vaahteraliigan All-Stars -valinta vuodelta 2014. Lisäksi hän on edustanut Suomea miesten maajoukkuetasolla viisi kertaa.

Joukkueenjohtaja Tuomo Tomperi on luonnollisesti tyytyväinen uuteen kuvioon.

– Aappo on tullut tutuksi paitsi lahjakkaana urheilijana, myös tinkimättömänä harjoittelijana. Hänen oman uransa menestyksen takana on ollut määrätietoisuus, keskittyminen yksityiskohtiin sekä tietenkin järjetön työmäärä, Tomperi toteaa.

– Meidän laitahyökkääjillemme hän pystyy opettamaan paitsi tarvittavia tekniikoita, myös asennoitumista omaan harjoitteluun.

Saloranta nähdään mukana myös uusille harrastajille suunnatulla jenkkifutiksen peruskurssilla, joka starttaa maanantaina 16.9. Lue lisää kurssista täältä.