Northern Lights Football

Northern Lightsin talvikausi vauhdilla käyntiin

Syyskuussa aloitettu offseason-harjoittelu on edennyt suunnitelmien mukaisesti, kertoo joukkueenjohtaja Tomperi.

Edustusjoukkueen kausi 2019 sujui numeroiden valossa kohtuullisesti. Nuori joukkue sijoittui lohkonsa toiseksi recordilla 4-2 ja eteni voitokkaan puolivälieräottelun kautta II-divisioonan välieriin. Tulevalla kaudella joukkueen tavoitteena on parantaa edelliskauden sijoitusta ja nousta selkeämmin mukaan sarjan voittotaisteluun.

Jotta tavoitteisiin voitaisiin päästä, lähdettiin tulevaa kautta valmistelemaan jo hyvissä ajoin. Lightsin syysharjoittelua on uudistettu täksi syksyksi voimakkaasti, minkä ansiosta off-season onkin käynnistynyt ryminällä. Yhteisharjoitukset Castrenin kentällä ja Valmennuskeskus Voimalassa on otettu joukkueenjohtaja Tuomo Tomperin mukaan hyvin vastaan.

– Sitoutuminen offseason-harjoitteluun on ollut kokonaisuudessaan hyvällä tasolla, kuten odotinkin. Teemu Haverisen laatiman harjoitussuunnitelman avulla olemme saaneet fysiikkapuolelle huomattavasti lisää ryhtiä ja yhteistä säveltä tekemiseen. Voimalan viikottainen yhteistreeni on rytmittänyt mukavasti jätkien omaa harjoittelua.

Myös valmennuspuolella on ehtinyt tapahtua. Lights jatkaa myös tulevana kautena päävalmentaja Joonas Tainan komennossa. Perttu Hyttinen ja Ylermi Rajakangas jatkavat linjavalmennuksen parissa. Viime kauden puolustuksen koordinaattori Sami Harjun siviilipuolen kiireet pitävät hänet aiempaa pienemmässä roolissa, mutta toisaalta joukkueenjohtaja Tuomo Tomperi tuo oman osaamisensa hyökkäyksen valmennuksen käyttöön. Tomperin tärkeänä tukena nähdään laitahyökkääjien valmentaja Aappo Saloranta, joka on jo ehtinyt vetää useamman harjoituksen Lightsin laitureille ja syksyn peruskurssilaisille.

– Harjun johtajuutta jäämme tietenkin kaipaamaan, mutta muuten olen todella tyytyväinen valmennusryhmäämme, Tomperi kertoo.

– Pystyn luottamaan Joonaksen, Pertun ja Ykän ammattitaitoon täysin. Aappo on toki erinomainen vahvistus ja onpa Castrenilla nähty muitakin tuttuja kasvoja valmennuspuuhissa. Uskon, että saamme vielä vahvistettua valmennustiimiä talvikauden edetessä entisestään.

– Eikä sovi unohtaa Teemun panosta fysiikkapuolella! Fyysinen valmistautuminen on tässä lajissa kuitenkin erittäin tärkeää.

Peruskurssi päätökseen keskiviikkona

Syyskuun puolessavälissä alkanut jenkkifutiksen peruskurssi saa päätöksensä keskiviikkona 16. lokakuuta. Tänä syksynä peruskurssi on toteutettu siten, että joka toisella harjoituskerralla mukana on ollut kurssilaisten lisäksi koko joukkue. Motivoituneet kurssilaiset ovat päässeet tutustumaan lajin perustaitoihin monipuolisesti, osin täydessä lajivarustuksessa. Nyt kurssin päättyessä heille tarjoutuu mahdollisuus jatkaa joukkueen yhteisharjoituksissa kahdesti viikossa. Päävalmentaja Tainalle tämä tietää alustavan depth chartin laadintaa ja pelaajien roolitusta tulevaa varten.

– Jatkamme lajitaitojen harjoittelua pelipaikkakohtaisesti, myös varusteita hyödyntäen. Kurssin jälkeen pelaajille on varmasti muodostunut kuva siitä, mistä lajissa on kyse ja mihin suuntaan oma kiinnostus oikeasti vetää. Pyrimme löytämään jokaiselle pelaajalle motivoivan pelipaikan ja kehityspolun tästä eteenpäin.

Tule tutustumaan!

Missasitko peruskurssin, mutta laji kuitenkin kiinnostaa? Ei hätää, sillä Lights järjestää tutustumispäivän keskiviikkona 30. lokakuuta Castrenin kentällä. Lisätietoja maksuttomasta harjoituksesta saat joukkueenjohtaja Tuomo Tomperilta.

Tuomo Tomperi
Tel. / WhatsApp 0400 505 882
tuomo (at) northernlights.fi