Kova taistelu ei riittänyt Northern Lightsille kauden avauksessa

Oulu Northern Lightsin naisten joukkue aloitti kautensa kotikentällään Castrenilla Kotka Eaglesia vastaan pelatussa pelissä lauantaina 25.7. Kovan kamppailun jälkeen Eaglesin lento riitti tällä kertaa voittoon, mutta myös Revontulinaisten pelaajat osoittivat hienoja suorituksia kentällä. Ottelun lopputulos kirjattiin vieraille 14-22 (6-14).

Kapteenit Natalia Blomster ja Essi Söderholm kolikonheitossa

Naisten 1-divisioonan 2020 avausottelu aloitettiin Northern Lightsin aloituspotkulla, jonka jälkeen Eagles sai päälle hyvän hyökkäysdriven ja eteni vahvasti juosten jo kotijoukkueen red zonen tuntumaan. Nopea eteneminen kuitenkin pysähtyi taklaustilanteessa rähmättyyn palloon, jonka Lightsin #45 Roosa Laitinen peitti ja varasti hyökkäysvuoron joukkueelleen. Myös Northern Lights eteni juosten, ja pitkän hyökkäysdriven lopuksi kotijoukkue teki ottelun ensimmäiset pisteen QB #12 Nea Törmäsen kuljetettua pallon maalialueelle elämänsä ensimmäistä kertaa. Pelattu lisäpisteyritys ei tuottanut tulosta, joten tilanteeksi kirjattiin 6-0.

Eaglesin seuraava hyökkäysvuoro sujui menestyksekkäästi niin heittäen kuin juostenkin, ja toisen neljänneksen alkuvaiheessa vieraat pääsivät ensin tasoittamaan pelin QB #8 Essi Söderholmin juoksutouchdownilla ja vielä siirtymään johtoon, kun #5 Becky Martin juoksi joukkueelleen kaksi lisäpistettä. Lightsin seuraava hyökkäysvuoro alkoi puolen kentän tuntumasta ja kotijoukkue pääsi etenemään tehokkaasti kohti vieraiden maalialuetta, mutta neljännen yrityksen heittopeli päätyi Eaglesin #21 Jemina Turkian käsiin vain muutaman jaardin päässä Eaglesin maalialueesta. Hyökkäämään päästyään vieraat saivat taas hyvän otteen pelistä, ja etenkin QB Söderholm ja niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin puolella vahvasti pelannut Turkia saivat juostua oivia siivuja Lightsin puolustusta vastaan. Lopulta Eagles onnistuikin siirtymään johtoon Söderholmin juostua päivän toisen touchdowninsa. Tällä kertaa pelattu lisäpisteyritys ei onnistunut, tilanne 6-14. Ennen puoliaikaa kotijoukkue Northern Lights pääsi vielä hyökkäämään, mutta eteneminen ei riittänyt Eaglesin maalialueelle asti ennen toisen neljänneksen loppumista ja puoliaikatauon alkua.

Puoliajan jälkeen epävakainen sää kääntyi todella sateen puolelle, ja tämä näkyi myös molempien joukkueiden pelivalintojen myötä: ottelun toinen puolikas pelattiin lähes pelkkiä juoksupelejä. Molemmat joukkueet esittivätkin vahvaa juoksupeliä ja pitkiä hyökkäysdrivejä, mutta kolmannella neljänneksellä ei pistesuorituksia nähty. Ottelun viimeisen neljänneksen ensiminuuteilla Eagles uskaltautui kokeilemaan heittopeliä, mutta kotijoukkueen maalialueen tuntumassa soikiopallon näppeihinsä nappasikin Lightsin puolustuksen #83 Laura Haapaniemi. Tästä suorituksesta alkaneen, mutta hieman takkuilleen hyökkäysdriven lopuksi kotijoukkue turvautui ensimmäistä kertaa pelissä lentopotkuun. Epäonnistunut lentopotku jäi lyhyeksi, pallo osui useampaan pelaajaan ja lopulta peliväline kaivettiin Lights-pelaajien hyppysistä! Heti seuraavalla downilla kotijoukkueen hyökkäys kuitenkin rähmäsi pallon, ja vieraat pääsivät hyökkäämään aivan muutaman jaardin päässä maalialueelta. Eagles ei jättänyt tätä tilaisuutta käyttämättä, ja kasvatti johtoaan ensin kuudella pisteellä #21 Jemina Turkian juoksemalla touchdownilla ja vielä tämän jälkeen QB Söderholmin juoksemalla kahdella lisäpisteellä. Tilanteeksi 6-22.

Kotijoukkue Northern Lights esitti tappioasemassa ollessaankin vahvaa ja sisukasta juoksupeliä. Keskushyökkääjien vikkelin jaloin Revontulet etenivät ensin Eaglesin kenttäpuoliskolle, sitten red zonen tuntumaan ja lopulta #20 Aino Lepojärvi juoksi pallo kainalossaan vieraiden maalialueelle kaventaen tilanteeksi 12-22. Lisäpisteyritys pelattiin, ja Lightsin #86 Jenni Gonzalez Myllylä jatkoi upeita suorituksiaan ensimmäisessä pelissään tuoden Northern Lightsille kaksi lisäpistettä. Tilanne 14-22 jäi lopulta myös ottelun lopputulokseksi, koska pelikello oli kotijoukkueen hyökkäysvuoron aikana kulunut lähes loppuun. Lights yritti touchdownin jälkeisessä aloituspotkussa lyhyttä potkua, mutta Eagles oli valmiina tähän ja pääsi peittämään pallon. Tämän jälkeen vieraat pääsivätkin ottamaan polvea, ja tiukka ottelu oli ohitse.

Northern Lights naisten kauden ensimmäinen ottelu oli kova, tiukka kamppailu, ja tappiosta huolimatta niin pelaajat kuin valmentajatkin olivat suurimmaksi osaksi tyytyväisiä suorituksiin. Kokeneemmat pelaajat täyttivät omat tonttinsa varmasti, ja ensimmäistä kauttaan pelaavilta rookieilta nähtiin erityisesti hyökkäyksen puolella erinomaista nopeutta ja periksiantamattomuutta. Ensimmäisessä pelissä pieni hermostuneisuus sekä rutiinin puute johtivat kenties turhan moneen rangaistukseen, mutta kyseinen ilmiö on kauden alussa jenkkifutiksessa varsin yleinen. Ottelussa ei palkittu parhaita pelaajia, mutta Northern Lightsin valmennus valitsi kotijoukkueen päivän tähdeksi ahkerasti palloa kantaneen ja useita komeita juoksuja suorittaneen #86 Jenni Gonzalez Myllylän. Vieraista Lights-valmennuksen silmään jäi erityisesti niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin puolella ahkeroinut QB #8 Essi Söderholmin.

Puolustuksen koorninaattori Eero Johnson

Northern Lights pelaa seuraavan kerran jo sunnuntaina 2.8. kun Revontulettaret matkaavat Seinäjoelle Crocodilesin vieraaksi. Joukkue on pitänyt mielessään puolustuksen koordinaattori Eero Johnsonin siteeraaman vanhan pelikenttien viisauden: ”It is only truly a loss, if you don’t learn from it”, ja tällä asenteella kotkalaisten voitoksi kääntynyttä peliä ei ole jääty murehtimaan vaan katse on siirretty heti eteenpäin ja kohti tulevia voittoja!

Elli Heikura

Ottelussa tehdyt pistesuoritukset:

6-0 Northern Lights #12 Nea Törmänen

6-6 Eagles #8 Essi Söderholm

6-8 Eagles #5 Becky Martin

6-14 Eagles #8 Essi Söderholm

6-20 Eagles #21 Jemina Turkia

6-22 Eagles #8 Essi Söderholm

12-22 Northern Lights #20 Aino Lepojärvi

14-22 Northern Lights #86 Jenni Gonzalez Myllylä