Voitolla pudotuspeleihin

Naisten jenkkifutiksen I-divisioonakausi avattiin Oulussa vajaa kuukausi sitten, ja lauantaina 22.8. tämä ympyrä sulkeutuu, kun Northern Lights saa divisioonan viimeisessä runkosarjaottelussa vastaansa Hämeenlinna Tigersin. Peli pelataan poikkeuksellisesti iltapelinä, kickoff Castrenin kentällä klo 18:00. Liput 4€, paikalla palvelee kioski niin makean kuin suolaisenkin pelievään ystäville. Tervetuloa seuraamaan runkosarjan päätösottelua!

Kotijoukkue Northern Lightsin kausi on ollut monijakoinen: ensimmäisessä ottelussa tiukka peli Kotka Eaglesia vastaan kääntyi etelänvieraiden voitoksi, seuraavalla kierroksella Revontulettaret ottivat vierasvoiton Seinäjoki Crocodilesista ja kaksi viikkoa sitten Lights koki tylyn tappion Mikkelissä Bouncersin vieraana. Tämän viikon vastustaja Tigers on kohdannut näistä joukkueista ainoastaan yhden: myös hämeenlinnalaisilla on alla tappio Bouncersia vastaan. Aiemmista peleistä tiikerit ovat napanneet komeat voitot vastustajinaan sarjataulukon häntäpäässä majailevat Helsinki Wolverines Blue ja Lohja Lions.

Vastustaja Hämeenlinna Tigers on osoittautunut naisten 1-divisioonan kenties vahvimmaksi pitkää heittoa viljeleväksi joukkueeksi. Pelinrakentaja Jenni Pelkosen pyörittämä heittosirkus on saatava pysymään aisoissa, mikäli kotijoukkueen puolustus aikoo hillitä Tigersin hyökkäyksen etenemistä. Northern Lightsin pelisuunnitelma taas on kauden läpi ollut kuljettaa palloa enimmäkseen maata pitkin, joten runkosarjan huipentuessa päästään seuraamaan myös jännittävää pelityylien taistelua. Kotijoukkueesta kannattaa seurata hyökkäyksen puolella erityisesti RB #20 Aino Lepojärven huimaa nopeutta ja ketteryyttä pallon kanssa, sekä hyökkäyksen linjan taitavaa blokkityöskentelyä. Lights-puolustuksesta nostettakoon esille aina oikeassa paikassa oleva ja varmasti taklaava LB #87 Natalia Blomster sekä vikkeläjalkainen, mutta erittäin kovaa iskevä DE #45 Roosa Laitinen. Vieraiden hyökätessä kannattaakin seurata, onnistuuko Tigersin hyökkäyksen linja suojelemaan QB #1 Jenni Pelkosta ja täten turvaamaan hyvät heitot laitahyökkääjäkaartille. Puolustuksessa Tigersin ahkerin taklaaja on alkukauden peleissä ollut #84 Jenni Syrenius-Koivisto, joten hänen otteisiinsa kentällä kannattaa varmasti kiinnittää huomiota.

HC Tuukka Toivio

Naisten I-divisioonan pudotuspelikilpa on vielä auki – Tigers roikkuu tällä hetkellä terävin kynsin kiinni pudotuspelipaikassa, mutta voitolla Northern Lights nousisi playoffs-joukkueeksi. Lights-valmennus onkin teroittanut joukkueelle kyseessä olevan kauden tärkein peli, ja käytännössä peliä voi ajatella jo pudotuspelien ensimmäisenä kierroksena. Tulos tai ulos, voitto tai kuolema. Niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin on onnistuttava, tai Lightsin kausi päättyy runkosarjaan. Lauantaina Castrenin kentällä nähdään taatusti kova ja vauhdikas ottelu, jossa molemmat joukkueet antavat kaikkensa jatkopelipaikkansa lunastaakseen. Tervetuloa kannustamaan Northern Lights voittoon ja pudotuspeleihin!

Elli Heikura