Northern Lights tiukalla taisteluvoitolla pudotuspeleihin!

Amerikkalaisen jalkapallon naisten I-divisioonan runkosarja viimeisteltiin Castrenin kentällä 22.8. Oulu Northern Lightsin ja Hämeenlinna Tigersin välisessä pelissä, jossa panoksena oli pudotuspelipaikka. Tiukan ja fyysisen kamppailun päätteeksi kotijoukkue Northern Lights todettiin paremmaksi pistein 14-8 (8-0).

Revontulet aloittivat kauden viimeisen runkosarjapelinsä räjähtävästi – kotijoukkueen hyökkäys rullasi kentällä pysäyttämättömästi, ja lopulta pallon kanssa Castrenin tekonurmea pitkin suorastaan kiitänyt RB #20 Aino Lepojärvi teki Lightsille sekä touchdownin että kaksi lisäpistettä ennen kuin Tigersin hyökkäys oli edes päässyt kentälle. Myös Lights-puolustus oli tarkkana heti tositoimiin päästyään, ja vieraiden ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi fumbleen, jonka Northern Lightsin pelaajat onnistuivat peittämään. Tämän jälkeen koko ensimmäinen puolikas olikin varsin tasaista taistoa, jossa hyökkäysvuorot jäivät melko lyhyiksi. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 8-0.

Kolmannella neljänneksellä Tigersin hyökkäys asteli kentälle selvästi tappioasemasta sisuuntuneena, ja saikin aikaiseksi pitkän ja tehokkaan hyökkäysdriven, jonka kruunasi QB #1 Jenni Pelkosen WR #92 Merle Ziemannille heittämä touchdown. Lisäpisteyrityksessä Pelkosen heitto napsahti tarkasti WR #2 Laura Salosen käsiin, ja Tigers nousi tasatilanteeseen 8-8. Tämän jälkeen peli jatkui ensimmäisen puoliajan tapaan tasaisena, kunnes Northern Lightsin LB #87 Natalia Blomster varasti Tigers-pelinrakentajan ilmaan linkoaman pallon syötönkatkoksi ja palautti sen lähes maalialueelle asti. Tästä loistavasta kenttäasemasta Lightsin hyökkäys kiitti kauniisti, kun FB #83 Laura Haapaniemi kuljetti pallon maaliin. Lisäpisteyritys ei tällä kertaa onnistunut, mutta Revontulettaret siirtyivät silti johtoon lukemin 14-8.

Ottelun lopussa Tigersin hyökkäys kiristi tiukassa paikassa tahtia ja pääsi varsin lähelle Northern Lightsin maalialuetta, mutta kotijoukkueen puolustus sisuuntuneena iski silmään vielä yhden vaihteen. Vieraiden pitkä hyökkäysvuoro loppui ottelun viime sekunneilla, kun Lights-puolustajat saivat iskettyä pallon irti Tigers-RB:n hyppysistä ja peitettyä fumblatun pallon. Näin hyökkäyksen tehtäväksi jäi ainoastaan ottaa polvi, ja Lights pääsi juhlimaan kauden tärkeimmässä pelissä ansaittua taisteluvoittoa.

Kuva: Lassi Heikkilä

Ottelu oli niin Northern Lightsin pelaajien kuin valmentajienkin mielestä varsinainen taisteluvoitto, molempien joukkueiden pelatessa kapeilla rostereilla kahteen suuntaan pelaamista nähtiin paljon eikä loukkaantumisiltakaan valitettavasti vältytty. Lightsin päävalmentaja Tuukka Toivio oli ennen ottelua pyytänyt ja vaatinut jokaiselta pelaajalta viimeistenkin voimanrippeiden jättämistä kentälle, ja kiitteli ottelun jälkeen joukkuetta kovasta taistelusta ja sisukkuudesta. Myös puolustuksen koordinaattori Eero Johnson oli ylpeä valmennettavistaan, ja lisäsi pelin olleen varmasti myös katselijoille erinomaisen jännittävä seurattava. Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin kotijoukkue Northern Lightsilta QB #12 Nea Törmänen, joka hyökkäyksen johtamisen ja pallonkantamisen lisäksi esitti komeita taklauksia puolustuksen takakentällä, ja Tigersilta RB #88 Sini Lilja, jonka voimakkaiden juoksujen pysäyttämiseksi kotijoukkueen puolustus sai tehdä täyden päivätyön.

Voiton myötä Northern Lights nousi tasapisteisiin Seinäjoki Crocodilesin ja Hämeenlinna Tigersin kanssa, mutta molemmat nämä joukkueet voittaneena sijoittui sarjataulukossa lopulta kolmanneksi. Tämä tarkoittaa sitä, että välierissä Lights saa vastaansa sarjassa toiseksi sijoittuneen Kotka Eaglesin, joka sarja-avauksessa kuukausi sitten kaatoi Revontulettaret niukalla yhden touchdownin erolla. Peli pelataan tulevana viikonloppuna Kotkassa, ja voittaja etenee I-divisioonan finaalipeliin joko Mikkeli Bouncersia tai Seinäjoki Crocodilesia vastaan.

Elli Heikura

Ottelun pistesuoritukset:

6-0 Northern Lights #20 Aino Lepojärvi

8-0 Northern Lights #20 Aino Lepojärvi

8-6 Tigers #92 Merle Ziemann

8-8 Tigers #2 Laura Salonen

14-8 Northern Lights #83 Laura Haapaniemi