Northern Lights Football

Naisten kausi käyntiin lauantaina

Amerikkalaisen jalkapallon kilpailukausi 2021 avataan tulevana viikonloppuna, ja myös Northern Lights naisten joukkue pääsee avaamaan kauden, vieläpä sillä kaikista herkullisimmalla tavalla eli kotipelin merkeissä. Kausi potkaistaan käyntiin lauantaina 12.6. Castrenin kentällä, poikkeuksellisesti illalla klo 18:30. Vastustajaksi Northern Lightsille saapuu Jyväskylä Jaguars. Viime kaudella joukkueet eivät kohdanneet eri sarjoissa pelaamisen vuoksi, joten edellisen tapaamisen jälkeen molempien joukkueiden rosterit ja pelitavat ovat varmastikin ehtineet muuttua. Kannattaa siis tulla seuraamaan jännittävää ja yllätyksellistä kauden 2021 avauspeliä, liput 5/3€ ja paikalla on lisäksi kioski, josta löytyy purtavaa niin pieneen suolaisen kuin makeankin nälkään.

Jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua ja jotain sinistä – sitä on Northern Lights naisten joukkue kesällä 2021. Vanhaa edustavat Revontulettarissa kokeneet pelaajat, joista useampi on kaudella ottanut harteilleen myös osan joukkueen valmennusvastuusta. Uutta joukkueessa ovat tietenkin uudet pelaajat. Lainattu viittaa Northern Lightsin naisjoukkueen asemaan koko pohjoisen Suomen joukkueena, kun Rovaniemellä ja muualla Lapissa asustavia jefuttaria nähdään Revontulten joukoissa. Ja sininen viittaa tietenkin yhteen seuran tunnusväreistä, vaikka toiselta kannalta mietittäessä sen voisi ajatella myös viittaavan niihin mustelmiin, joita vastustajat saavat varmastikin muistoiksi peleistä!

Harjoituskausi oli joukkueelle olosuhteiltaan omalla tavallaan haastava – kuten edellinenkin. Koronarajoitukset kuitenkin häiritsivät harjoittelua edelliskautta vähemmän, ja pelaajat sitoutuivat treenaamiseen, niin yhteiseen kuin omatoimiseenkin, tiiviisti läpi talven ja kevään. Tämän myötä myös joukkuehenki on kehittynyt hyväksi ja tiiviiksi, mikä on tietenkin joukkuelajissa erittäin arvokas asia. Päävalmentaja Joonas Taina ilmoittaa tuntevansa, että ”joukkue on valmiina kauteen ja fiilis on hyvä”. Lähtökohdat kauteen ovat siis edellisen kauden I-divisioonapronssin jälkeen lupaavat.

Kausi 2021 on tuonut mukanaan muutoksia joukkueessa niin pelaajistoon kuin valmennukseenkin. Useita vuosikymmeniä oululaisessa jenkkifutiksessa vaikuttanut Tuukka Toivio siirtyi sivuun ja naisten joukkueen päävalmentajaksi tuli jo pitkään miesten joukkueessa niin pelaajana kuin valmennuksessakin mukana ollut Joonas Taina. Lisäksi suurta kokonaisvastuuta valmennuksesta on ottanut Petri Hyppönen, joka on toiminut myös linjapelaajien pelipaikkavalmentajana. Pelaamisesta välivuotta pitävä Tiina Ylikorkala on valmentanut joukkueen pelinrakentajia.

Lisäksi valmennusvastuuta jaettiin joukkueen kokeneemmille pelaajille, joista apuvalmentajina toimivat Natalia Blomster, Iida Kivioja ja Riikka Pietikäinen. Tämä kokenut kolmikko muodostaa myös joukkueen vahvan ytimen, jonka ympärille on rakennettu runkoa myös kokemattomammista, mutta lahjakkuutensa osoittaneista pelaajista. Uusille pelaajille onkin tarjolla runsaasti vastuuta, koska useat kokeneet pelaajat joko lopettivat kauden 2020 jälkeen tai päättivät pitää välivuoden pelaamisesta. Pelaajavalmentajien johdolla ja erinomaisen harjoitteluun sitoutumisen kautta on kuitenkin päävalmentaja Tainan mukaan nähty kehitystä erityisesti lajitaidoissa ja pelin ymmärtämisessä. Nyt on siis juuri oikea aika mitata näitä taitoja konkreettisesti pelikentällä!

Vielä kerran tervetuloa seuraamaan jenkkifutiskauden avausta 2021!