Northern Lights Football

Revontulettaret leimusivat voitokkaasti kauden ensimmäisessä kotipelissä

Northern Lights naiset aloittivat jenkkifutiskauden 2021 kotipelin merkeissä lauantaina 12.6. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti illalla, ja sen aikana nähtiin niin sateista ja tuulista säätä kuin auringonpaistettakin. Aurinkoakin kirkkaammin kuitenkin loisti kotijoukkue, joka nappasi vakuuttavan voiton lukemin 50-0 (36-0).

Northern Lights oli pelissä kiinni vahvasti heti alusta lähtien, kun jo ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi nopeasti QB #12 Nea Törmäsen juoksemaan touchdowniin. Tämän jälkeen nähtiin jotain viime aikojen oululaisessa naisjenkkifutiksessa harvinaisempaa: kotijoukkue lähti hakemaan lisäpistettä potkaisemalla, ja tämä onnistui hienosti #21 Annika Kyröläisen potkaistua pallon maalihaarukkaan. Koko pelin ensimmäinen neljännes oli Northern Lightsin dominointia Jaguarsin jäätyä ilman uusia yrityksiä ja heidän hyökkäysvuorojensa päätyttyä aina joko syötönkatkoon tai lentopotkuun. Ensimmäisellä neljänneksellä touchdowneja nähtiin neljä: kaksi QB Törmäsen juoksemaa, onnistunut heitto WR #87 Natalia Blomsterille ja myös Blomsterin aina maaliin asti juoksema syötönkatko. Lisäksi ensimmäisellä neljänneksellä nähtiin yhteensä kolme onnistunutta lisäpistepotkua ja yksi onnistuneesti pelattu kahden pisteen lisäpistesuoritus.

Annika Kyröläinen potki lisäpisteet sisään 100% tarkkuudella.

Toisella neljänneksellä kotijoukkue piti edelleen pelin hallinnassa, vaikkakin hieman tahtia hidastaen. Tämäkin neljännes kuitenkin sisälsi yhden, RB #20 Aino Lepojärven juokseman, touchdownin sekä potkaistun lisäpisteen. Toisen neljänneksen loppuessa tilanne oli Northern Lightsille 36-0, ja tämän vuoksi puoliajan jälkeen ottelussa siirryttiin juoksevaan pelikelloon. Kolmannella neljänneksellä pistesuorituksia ei nähty, mutta ottelun viimeisellä neljänneksellä Northern Lights teki vielä kaksi touchdownia sekä kaksi onnistunutta lisäpistepotkua. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon komein lukemin 50-0.

Kauden avausottelussa Northern Lights oli alusta alkaen niskan päällä eikä antanut Jaguarsille juuri mahdollisuuksia etenemiseen. Vieraat eivät päässeet kertaakaan uusiin yrityksiin, kun kotijoukkue taas vei jokaisen hyökkäysvuoronsa end zonelle asti. Northern Lightsin päävalmentaja Joonas Taina kommentoi: ”Pelattiin kokonaisuutena hyvä peli. Onnistuttiin toteuttamaan niitä asioita, joihin harjoittelussa on panostettu”. Erityisesti Taina kiittelee sekä hyökkäyksen että puolustuksen linjojen erinomaista suorittamista, joka oli avain ottelun hallintaan. Myös ensimmäisen ottelunsa pelanneet seitsemän revontuletar-rookieta saavat kiitosta päävalmentajalta: ”Heistä jokainen oli heti tärkeä palanen joukkueessa ja ottelussa”. Kokeneemmista pelaajista Taina nostaa esille sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa loistavasti pelanneen #87 Natalia Blomsterin, puolustuksen linjassa dominoineen #57 Roosa Laitisen sekä joka puolella kenttää taklauksia jaelleen #75 Riikka Pietikäisen. Päävalmentaja kuitenkin muistuttaa ottelussa tapahtuneen myös kauden ensimmäiselle pelille tyypillisiä virheitä, ja erityisesti fumblejen vähentämiseen kiinnitetään tulevissa harjoituksissa huomiota.

Roosa Laitinen hyökkäyksen puolella.

Ottelun pistesuoritukset:

#12 Nea Törmänen 6-0, lisäpiste #21 Annika Kyröläinen 7-0

#12 Nea Törmänen 13-0, lisäpiste #21 Annika Kyröläinen 14-0

#87 Natalia Blomster #12 Nea Törmäsen heitosta 20-0, lisäpiste #21 Annika Kyröläinen 21-0

#87 Natalia Blomster (syötönkatko) 27-0, lisäpisteet #12 Nea Törmänen 29-0

#20 Aino Lepojärvi 35-0, lisäpiste #21 Annika Kyröläinen 36-0

#20 Aino Lepojärvi 42-0, lisäpiste #21 Annika Kyröläinen 43-0

#17 Satu Laamanen 49-0, lisäpiste #21 Annika Kyröläinen 50-0

Ottelun parhaina palkitut:
Oulu Northern Lights: #12 Nea Törmänen
Jyväskylä Jaguars: #71 Kira Jääskä