Naisten joukkue aloittaa amerikkalaisen jalkapallon superpäivän Castrenilla

Northern Lights naisten jenkkifutiskausi jatkuu tulevana lauantaina 3.7. kun vieraaksi saapuu Seinäjoki Crocodiles. Ottelu pelataan tutusti Castrenin kentällä, ja se alkaa klo 13:00. Lauantaina vietetään Oulussa varsinaista jenkkifutiksen superpäivää, sillä klo 18:00 pelataan vielä miesten II-divisioonan ottelu. Liput tapahtumaan maksavat 5€, ja paikalla palvelee uudistunut Revontulikioski, josta löytyy herkkuja niin makean kuin suolaisenkin nälkään. Pelien välissä on yllätysohjelmaa, ja paikalla on myös pomppulinna perheen pienimpien hauskanpitoon.

Northern Lights aloitti kautensa komealla kotivoitolla, kun kotiavauksessa Jyväskylä Jaguars kaatui pistein 50-0. Crocodilesin kauden avaus sen sijaan oli haastavampi krokotiilien koettua tappion Vaasa Royalsille 8-12 tiukan ottelun päätteeksi. Lights ja Crocodiles kohtasivat myös viime kaudella, jolloin Northern Lights vei kamppailun voiton. Voitaneen siis pitää Northern Lightsia jonkinlaisena suosikkina tähänkin peliin, mutta missään nimessä kotijoukkue ei lähde peliin takki auki. Lights-päävalmentaja Joonas Taina kommentoi: ”Avausottelusta saatu voitto oli tärkeä, mutta vielä tärkeämpää oli uusien pelaajien saama kokemus ensimmäisestä oikeasta ottelusta. Nyt seuraavaan otteluun ei ehkä ihan joka asiaa tarvitse enää erikseen samalla tavalla jännittää.” Sekä Taina että apuvalmentaja Petri Hyppönen korostavat sitä, että hyvästä tuloksesta huolimatta kauden ensimmäisessä pelissä tehtiin myös virheitä, ja harjoituksissa on luonnollisesti keskitytty näiden virheiden korjaamiseen. Hyppönen luottaa joukkueeseen: ”Luottamus omaan peliin ja perus tekemiseen on hyvä. Kyse on vain toteuttamisesta kentällä. Lauantaina tätä taas mitataan ja ainoa tavoite kotikentällä ei voi olla muu kuin voitto.”

Keskushyökkääjä #20 Aino Lepojärvi

Kauden ensimmäisessä ottelussa Northern Lights dominoi erityisesti linjapelamisessa. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, miten Revontuletarten linja onnistuu Crocodilesin kookasta ja voimakasta linjaa vastaan, josta löytyy maajoukkuekokemustakin. Kotijoukkueen hyökkäyksestä kannatta ehdottomasti kiinnittää huomiota #20 Aino Lepojärveen, joka löytää aina jostakin oikean väylän, josta juosta vaikka aina maalialueelle asti. ”Crocojen” hyökkäyksessä taas kannattaa seurata erityisesti kokenutta ja monella pelipaikalla pelannutta, nykyään laitahyökkääjänä vaikuttavaa #12 Tiina Saloa. Edellisissä otteluissa molempien joukkueiden puolustukset onnistuivat hyvin, mutta nähdäänkö tällä viikolla enemmän puolustuksen vai hyökkäyksen juhlaa? Tervetuloa seuraamaan jännittävää peliä Castrenille ja viihtymään koko päivä vauhdikkaan jenkkifutiksen parissa!