Lightsin pitävä puolustus johti voittoon

Oulu Northern Lights naisten kauden toinen peli pelattiin paahtavassa helteessä lauantaina 3.7 oululaisen jenkkifutiksen superlauantain ensimmäisenä pelinä. Olosuhteet olivat katsojien kannalta erinomaiset, mutta pelaajille olosuhteiden vuoksi varsin haastavat. Kuuman kamppailun päätteeksi kotijoukkue vei voiton lukemin 26-6 (6-0).

Ottelun ensimmäinen neljännes oli pitkälti vierasjoukkue Crocodilesin hallintaa Northern Lightsin hyökkäyksen päästyä kentälle ainoastaan yhteen otteeseen. Molemmat hyökkäykset etenivät juoksupeliin nojaten, mutta puolustukset kestivät eikä pitkiä etenemisiä nähty. Toisella neljänneksellä sama jatkui, kunnes Northern Lights keskushyökkääjä Aino Lepojärvi onnistui, hyökkäyksen linjan hyvän blokkaustyöskentelyn avustamana, puhkaisemaan vieraiden puolustuksen ja juoksemaan syvältä kotijoukkueen omalta kenttäpuoliskolta aina Crocodilesin maalialueelle asti. Muita pistesuorituksia ei ensimmäisen puoliajan aikana nähty, ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 6-0.

Northern Lightsin Aino Lepojärvi

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen osalta räjähtävästi, kun heti toisella yrityksellä Aino Lepojärvi juoksi jälleen yli 50 jaardin pituisen siivun suoraan vieraiden maalialueelle. Tällä kertaa Northern Lights nappasi vielä yhden lisäpisteen Annika Kyröläisen onnistuneella lisäpistepotkulla, joten Lights kasvatti johtoaan lukemiin 13-0. Seuraavalla hyökkäysvuorollaan Crocodilesin hyökkäys eteni jälleen tehokkaasti, mutta Revontuletarten puolustus kesti ja sai pysäytettyä vieraat aivan maalialueen porteille. Tämän jälkeisen kotijoukkueen hyökkäysvuoron tapahtumat etenivät vahvassa déjà vu -hengessä, kun Aino Lepojärvi koulutti jälleen vieraita yli puolen jenkkifutiskentän pituisella juoksulla. Kolmas neljännes päättyi lukemissa 19-0.

Ottelun viimeisellä neljänneksellä Crocodiles pääsi – jälleen – varsin lähelle Northern Lightsin maalialuetta kuitenkaan saamatta vietyä tilannetta loppuun asti. Myös kotijoukkueen hyökkäys näytti hieman yskähtelevän, kunnes lentopotkun jälkeen Lights-rookie Jenni Suorsa pääsi peittämään Crocodiles-palauttajan käsistä lipsahtaneen pallon. Tästä jatkuneen hyökkäysvuoron kotijoukkue saikin vietyä ”päätyyn asti”, kun pelinrakentaja Pauliina Nikkilän heitto jäi laitahyökkääjä Jonna Anttilaisen hyppysiin maalialueella. Kun vielä Annika Kyröläinen potkaisi soikiopallon maalihaarukkaan onnistuneesti, oli tilanne 26-0. Viimeisellä hyökkäysvuorollaan vieraat onnistuivat vihdoin, kun ottelun viimeisellä minuutilla Crocodiles-pelinrakentaja Tiina Salo teki joukkueelleen ensimmäiset pisteet omalla juoksullaan. Nämä pisteet jäivätkin ottelun viimeisiksi, ja lopputuloksena oli kotijoukkue Oulu Northern Lightsin voitto 26-6 (6-0).

Crocodilesin Tiina Salo

Ottelun kohtuullisen selkeistä pistelukemista huolimatta kentällä käytiin kuitenkin kova taistelu. Northern Lightsin päävalmentaja Joonas Taina on enimmäkseen tyytyväinen joukkueen tekemiseen: ”Hyökkäys toimi pääosin todella hyvin, vaikka pallonmenetykset eivät auttaneetkaan puolustusta, joka joutui viettämään kentällä suurimman osan ottelusta. Crocodiles sai pidettyä palloa hallussaan paljon, mutta pisteidenteosta tehtiin heille vaikeaa. Erityisesti omalla red zonella puolustus tiivistyi erinomaisesti – taivuttiin, mutta ei katkettu. Tässä auttoivat toki myös Crocodilesin ottamat lukuisat rangaistukset. Ottelusta saatiin paljon videomateriaalia erityisesti puolustusta ajatellen, hyökkäyksen suorittamiseen olen erittäin tyytyväinen pallonmenetyksiä lukuunottamatta.”

Ottelun pistesuoritukset

6-0 #20 Aino Lepojärvi
12-0 #20 Aino Lepojärvi
13-0 #21 Annika Kyröläinen
19-0 #20 Aino Lepojärvi
25-0 #5 Jonna Anttilainen #16 Pauliina Nikkilän heitosta
26-0 #21 Annika Kyröläinen
26-6 #12 Tiina Salo

Ottelun parhaina palkitut

Oulu Northern Lights:

#20 Aino Lepojärvi

Seinäjoki Crocodiles:

#12 Tiina Salo