Naisten 1-divisioonan kärkikamppailu, säilyykö Northern Lights voittamattomana?

Naisten 1-divisioonan 1-lohkoa on pelattu kaksi kierrosta, ja joukkueista kaksi on suoriutunut tappioitta. Sunnuntain 11.7. jälkeen voittamattomana jatkaa ainoastaan yksi, sillä Castrenin kentällä päästään nauttimaan 1-divarin kärkikamppailusta Tampere Saintsin saapuessa Northern Lightsin vieraaksi. Ottelun kickoff on 13:00, ja tuttuun tapaan paikalla on jenkkifutisherkun lisäksi myös kioskin maittavia tarjottavia. Liput 5€, tervetuloa!

Northern Lights ja Saints ovat molemmat aloittaneet kautensa erittäin vahvasti – molemmat joukkueet ovat toistaiseksi voittamattomia, päästäneet kauden aikana vastustajansa maalialueelleen vain kerran ja tehneet hyökkäyksessä reilusti pisteitä. Tulevan sunnuntain peliä voidaan siis todellakin pitää lohkon kärkikamppailuna. Jännitystä peliin tuo myös se, että joukkueet eivät ole kohdanneet sitten kesän 2015, ja luonnollisestikin suurin osa molempien joukkueiden pelaajistosta on ehtinyt tämän jälkeen vaihtua.

Vaikka Lights ja Saints jakavatkin 1-divarin 1-lohkon kärkipaikkaa, voitaneen viime vuoden naisten Vaahteraliigafinalisti Saintsia pitää ennakkosuosikkina. Northern Lights -päävalmentaja Joonas Tainan sanoin: ”Saints on ollut lähtökohtaisesti alusta asti ja on edelleen suurin ennakkosuosikki koko 1. divisioonan voittajaksi. Joukkueen runkopelaajilla on sekä kokemusta, että menestystä Vaahteraliigasta viime vuosilta, joten mitä muuta voikaan odottaa. Tämä on kuitenkin otteluun lähdettäessä meille sekä suuri haaste, että myös mahdollisuus. Ottelu pelataan Oulussa, kotikentällä, joten joukkue tulee tekemään Saintsin pelaamisesta ja elämästä mahdollisimman hankalaa. Kotiyleisön edessä ei sovi hävitä.”

Päävalmentaja Taina on aikaisempien pelien jälkeen korostanut erityisesti puolustuksen pitävyyttä ja suoritusvarmuutta niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin, ja jatkaa nyt samalla linjalla: ”Ottelu tulee luultavasti kulminoitumaan joukkueiden puolustuksiin. Saintsin hyökkäys on varmasti divarin tasapainoisin juoksu- ja heittopelin osalta. Ja erityisesti heittopeli lähtökohtaisesti on tasoa muita parempaa. Meidän puolustuksen tulee olla valmis tähän haasteeseen ja nousta suoritustasossa vastustajan rinnalle. Meidän pitää pystyä haastamaan Saints-hyökkäystä monipuolisesti ja pelata kauden parasta peliä”. Edellisviikon Seinäjoki Crocodilesia vastaan pelatussa kotipelissä Lights-puolustus esittikin erityisesti sitkeää ja periksiantamatonta red-zone -puolustusta, kun vieraiden hyökkäys pysähtyi kerta toisensa jälkeen aivan maalialueen porteille. Samaa päättäväisyyttä tarvitaan varmasti myös Pyhimysten hyökkäystä vastaan.

Alkukaudella Northern Lights on esittänyt varsin tehokasta hyökkäyspeliä, jonka kärkenä ovat toimineet Aino Lepojärven juoksut. Joonas Taina uskoo hyökkäyksen tehojen riittävän myös tamperelaisia vastaan: Uskon, että meidän hyökkäys pystyy myös haastamaan Saintsin puolustuksen ja aiheuttamaan heille ongelmia. Suoritusvarmuuden on vain noustava paria pykälää korkeammaksi ja pallonmenetyksiä pitää pystyä välttämään. Onnistuessamme hyökkäyksessä pystymme myös auttamaan puolustusta ja pitämään vaarallisen Saints-hyökkäyksen sivurajalla”. Alkukaudella Lights hyökkäys on onnistunut usein tekemään isojakin pelejä, ja hyökkäysvuorot ovat usein jääneet lyhyiksi, niin hyvässä kuin pahassakin – joko soikiopallo on kuljetettu nopeasti maaliin, tai se on menetetty jonkin huolimattomuuden takia vastustajalle. Tämä taas on lisännyt puolustuksen taakkaa. Tasapainoisempaa pelinkulkua toivovat päävalmentajan lisäksi varmasti myös pelaajat, sillä edellisviikonlopun tapaan Ouluun on luvattu hellesäätä.

Nyt on siis luvassa naisten jenkkifutista parhaimmillaan: divisioonan kärkijoukkueet vastakkain lämpimässä kesäsäässä. Tervetuloa kannustamaan Northern Lights naiset voittoon!