Naisten runkosarja huipentuu Castrenilla

Amerikkalaisen jalkapallon naisten I-divisioona 2021 lähestyy loppuaan, ja tulevana sunnuntaina Oulu Northern Lights pelaa runkosarjan viimeisen kotipelinsä. Vaikka lohkovoitto onkin Revontulettarilla jo taskussa, niin vierasjoukkue Vaasa Royalsia vastaan on kuitenkin odotettavissa jännittävä ja mielenkiintoinen peli. Ottelu potkaistaan käyntiin Castrenin kentällä sunnuntaina 22.8. klo 13. Liput 5€, paikalla palvelee tuttuun tapaan myös kioski.

Northern Lightsilla on takanaan usean vierasottelun putki, ja aikaisempien kotipelien tapaan näistä otteluista on saalistettu pelkkiä voittoja. Useimmat pelit ovat kääntyneet Revontulettarille melko selkein lukemin, mutta yksi poikkeus näihin oli – Vaasa Royalsia vastaan pelattu vieraspeli. Vaikka Royals tulikin sarjaan mukaan uutena joukkueena, he aiheutitvat niin Lightsin hyökkäykselle kuin puolustuksellekin melkoista päänvaivaa. Lights-päävalmentaja Joonas Taina muistelee kulunutta kautta ja Vaasassa pelattua ottelua: ”Mukava palata vieraspelien putken jälkeen kotikentälle ja erityisesti kotiyleisön eteen. Vieraspelit alkoivat heinäkuussa Vaasasta, josta tiukan taistelun jälkeen kairattiin iso voitto harvinaisen hyökkäyskilpailun (tai tutummin jatkoajan) kautta. Kyseisestä ottelusta muodostui joukkueelle tärkeä oppitunti, ja muun muassa näiden oppien myötä omaa peliä on pyritty parantamaan kauden edetessä. On todella mielenkiintoista nähdä, minkälaisen haasteen Vaasa tulee tällä kertaa asettamaan ja miten tähän pystytään vastaamaan.”

Koko kauden ajan Northern Lightsin pelaamisessa on painottunut jatkuva niin onnistumisista kuin virheistäkin oppiminen. Vaikka pahemmilta loukkaantumisilta on enimmäkseen vältytty, niin joukkueen pelatessa suhteellisen kapealla rosterilla on jokaisen pelaajan panos aina kokeneimmista pelureista rookie- pelaajiin ollut erittäin tärkeä. Hyökkäyksessä Revontulettaret ovat loistaneet erityisesti juoksupelissä mistä on kiittäminen loistavien keskushyökkääjien lisäksi myös hyökkäyksen linjaa. Tämän huomioi myös Lights-valmennus: ”Hyökkäyksen osalta kannattaa seurata erityisesti linjan toimintaa ottelussa. Pelinrakentaja Nea Törmänen ja erityisesti pallonkantajat Aino Lepojärvi, Natalia Blomster ja Iida Kivioja loistavat tilastoissa, mutta ilman toimivaksi yksiköksi hitsautuneen hyökkäyksen linjan peliä nuo tilastot olisivat paljon vaatimattomammat.” Puolustuksessa päävalmentaja Taina nostaa esille erityisesti uusia pelaajia: ” Erityisesti puolustuksen takakentän pelaaminen on parantunut Annika Kyröläisen tervehdyttyä pelikuntoon alkukautta kiusanneen loukkaantumisen osalta. Myös ensimmäisen kauden kulmapuolustajat Nina Akbaba, Laura Pylväs ja Jenni Suorsa alkavat päästä hommasta jyvälle, joten tämä lupaa hyvää loppukauteen.”

Artikkelin kuvat: Juha Lahti Photography @urheilukuvailu

Vaikka Northern Lights lähteekin viimeiseen runkosarjaotteluun ennakkosuosikkina ja jo lohkovoiton varmistaneena, niin sekä valmentajat että pelaajat muistavat kauden tärkeimpien pelien olevan vielä edessä, ja joukkueen pelin kehittymisen on jatkuttava edelleen. Tästä Lights valmennus vielä muistuttaa: ”Joukkue varmisti 1. divisioonan pohjoislohkon voiton edellisessä vierasottelussa Tampereella, mutta totuus on, että sitä ei kukaan jälkeenpäin muista, eikä siitä mitään palkintoja jaeta. Tärkeimmät ja kovimmat pelit ovat edelleen edessäpäin.”

Yksi näistä kovista peleistä pelataan nyt. Tervetuloa seuraamaan kauden viimeistä runkosarjakamppailua!