Voitokkaan runkosarjan voitokas päätös

Northern Lights naisten joukkue kohtasi kauden 2021 viimeisessä runkosarjaottelussaan Vaasa Royalsin, jota vastaan aiemmin kaudella pelattu vieraspeli oli ollut huikean jännittävä ja tiukka taistelu. Tällä kertaa Lights kuitenkin dominoi pelikentällä täysin ja vei voiton komein lukemin 52-0.

Puolustuksen linja lempipuuhissaan. (Kuvaaja: Tuomo Tomperi)

Kotijoukkue Lights oli ottelussa niskan päällä heti alusta alkaen, kun vieraat eivät koko ensimmäisen puolikkaan aikana päässeet uusiin yrityksiin kertaakaan. Sen sijaan Revontulettarien hyökkäys oli tuttu, tehokas itsensä – pisteiden makuun pääsivät niin pelinrakentaja Nea Törmänen, keskushyökkääjä Aino Lepojärvi kuin koko kauden lisäpistepotkuja luotettavasti maalihaarukkaan monottanut Annika Kyröläinenkin. Lisäksi myös puolustus onnistui pisteiden teossa, kun linebacker Natalia Blomster palautti syötönkatkon aina Royalsin maalialueelle asti.

Ottelun toisella puolikkaalla Northern Lights pääsi kierrättämään pelaajia pelipaikoilla selkeän johdon vuoksi ja useat pelaajat suorittivat onnistuneesti myös itselleen harvinaisemmissa rooleissa. Puolustuksen linjassa dominoiva Roosa Laitinen nähtiin fullbackin paikalla, Annika Kyröläinen pääsi pisteiden makuun potkujen lisäksi myös wingbackin paikalta palloa kantaen ja ensimmäisen kauden pelinrakentaja Pauliina Nikkilä juoksi ensimmäisen touchdowninsa. Lisäksi ottelun neljännellä neljänneksellä nähtiin suomalaisessa naisjenkkifutiksessa varsin harvinainen tapahtuma: Annika Kyröläinen onnistui kenttäpotkumaalissa, jolle tuli mittaa noin 30 jaardia. Monien hienojen suoritusten jälkeen ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 52-0.

Pelinrakentaja Pauliina Nikkilä pallon kantajana. (Kuvaaja: Tuomo Tomperi)

Kauden viimeisessä runkosarjaottelussa Northern Lights onnistui pelissä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Vastuuta kantoivat niin joukkueen kokeneemmat kuin uudemmatkin pelaajat, mikä miellyttää päävalmentaja Joonas Tainaa erityisesti: ”Pelattiin hyvä peli runkosarjan päätöskierroksella. Saatiin onnistumisia laajalla rintamalla ja opittiin taas uutta jatkopelejä ajatellen. Ottelussa saatiin mahdollisuus myös pelaajien kierrättämiseen, ja jokainen pelaaja onnistui roolissaan hienosti.” Apuvalmentaja Petri Hyppönen riemuitsee puolustuksen kivenkovasta esityksestä: ”Päivän suurin onnistuja oli varmastikin puolustus kokonaisuudessaan, joka esitti hyvää peliä ja joukkueena puolustamista läpi ottelun. Puolustus myös palautti Natalia Blomsterin toimesta syötönkatkon aina Vaasan maalialueelle asti. Erityisesti puolustuksen linjassa keskustassa operoineet Roosa Laitinen ja Riikka Kuru tekivät Vaasan juoksupelistä hyvin vaikeaa läpi ottelun.” Tuttuun tapaansa Lights valmennus ei kuitenkaan lankea liikaan tyytyväisyyteen, ja päävalmentaja Taina muistuttaakin: ”Hyökkäyksessä ei edelleenkään pystytty täysin virheettömään otteluun, mutta ehkä tämä kertoo hyvää jatkopelejä ajatellen. Paras on edelleen näkemättä.”

Voiton myötä Oulu Northern Lights päätti runkosarjansa voittamattomana, mikä oli Lightsin naisjoukkueen 11 vs 11 -historiassa ainutlaatuista. Tästä Revontulettaret jatkavat kohti pudotuspelejä. Välieräpelissä Lightsin vieraaksi saapuu Lohja Lionesses, ja ottelu pelataan Castrénin kentällä lauantaina 28.8 klo 18:00 alkaen.